Turizm Sertifikasyonda Trabzon Ön Planda

Turizm Sertifikasyonda Trabzon Ön Planda

Kültür ve Turizm Bakanlığının başlatmış olduğu Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının katkıları ve sektör paydaşlarının iş birliğiyle hazırlanan güvenli Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu konusunda Trabzon ön plana çık

Kültür ve Turizm Bakanlığının başlatmış olduğu Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının katkıları ve sektör paydaşlarının iş birliğiyle hazırlanan güvenli Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu konusunda Trabzon ön plana çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde başlatılan ‘ Sağlıklı Turizm Sertifikası’ programı kapsamında verilecek sertifikaların süreleri bir yıl olacaktır.
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü vekili Mustafa Asan, Trabzon ve bölge turizmi açısından ‘Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’ uygulamasının önemine değinerek, Sertifika alan ve başvuran turizm tesisi sayısı ile de Trabzon’un ön plana çıkmayı başardığını belirtti. ‘’Sertifika almış tesislerimizin kapılarında ve görünen yerlerinde sertifika belgeleri bulunmakta ve bu belgelerin üzerindeki QR kod sayesinde, misafirler yapılan denetim raporlarına erişebilmekteler.’'

Turizm Tesislerine Teşekkür
‘’Şimdiye kadar Trabzon’da 5 otelimiz ve 2 restoranımız sertifika aldı. Başvuru aşamasında olan 15 tesisimiz var, bu sayımız daha da artacaktır. Ülke genelinde tesis sayısına göre değerlendirdiğimizde en yoğun ilgi Trabzon’dan. Sertifika sayılarına göre ise Antalya ve İstanbul’dan sonra gelmekteyiz. Sertifikasyona gösterdikleri ilgi ve hazırlık çalışmalarından dolayı şehrimizdeki tesislerimize teşekkür ederim. Bu çalışmalarla sağlıklı turizm tesisleri sayımız artarken, şehir olarak da güveni arttırmaktayız. Aynı zamanda diğer turizm bölgelerine de örnek olmaktayız,” dedi.

İlimizdeki tesisler Haziran başında açılmaya başladığını ifade eden Asan, kapalı olanlar da 15 Haziran ve sonrasında 1 Temmuz itibariyle hızlanarak açılmaya devam edecekler. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri var, uyulması gereken genelge 3 ana kuralı içeriyor. Fiziki mesafe, hijyen kuralları ve görevli personellerin pandemi eğitimi. Kuralları, uygulamaları ne kadar üst seviyede standart hale getirirsek, hem olumlu etkilerini görürüz hem de nitelikli turistin ilgisini daha fazla çekeriz. İlimizdeki tesisler bu belgeyi aldıktan sonra, kaybetmemek için gereken hassasiyeti gösterecek, ciddi çaba sarf edeceklerdir” ifadesini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Turizm Sertifikasyonda Trabzon Planda

İlginizi Çekebilir