Türkiye Bilardo Şampiyonası Finallerinde Çaykara'dan İki sporcu

Türkiye Bilardo Şampiyonası Finallerinde Çaykara

Türkiye Bilardo Şampiyonası İl Birinciliklerinde Çaykara İlçesinden iki sporcu Finale kaldı.

Türkiye Bilardo Federasyonu Dinamik Genel Klasman (DGK) 2022 Yılı Üç Bant Disiplini İl Birinciliği Müsabakaları sonucunda dereceye girmeyi başaran İki Çaykara’lı Sporcu 2022 Yılı Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası Finallerinde mücadele etmeye hak kazandı.

15 Ocak 22 Şubat tarihleri arasında 81 İl Merkezinde gerçekleştirilen Bilardo Turnuvası 1. İl Şampiyonası Müsabakalarının Trabzon Elemelerinde Çaykara’lı Hemşerimiz Uğur Çiçek,İstanbul Elemelerinde ise yine Çaykara’lı hemşerimiz Özgür Zeren dereceye girerek Türkiye Şampiyonası Finallerinde mücadele etmeye hak kazandılar.

TRABZON’DAN 4 SPORCU KATLIYOR

2022 Yılı DGK Türkiye Bilardo Şampiyonası Finallerine Trabzon İlinden toplam sporcu katılacak.Bu sporculardan 1 tanesi 2021 yılı finallerinden yarışmaya katılmaya hak kazanırken diğer 3 sporcu ise 2022 Trabzon İl elenmeleri sonucunda belirlendi.

Trabzon İl Müsabakaları sonucunda Çaykara’lı hemşerimiz Uzungöl Outdoor İşletme Sahibi aynı zamanda Yamaç Paraşütü heyecanını Uzungöl ile tanıştıran ve her sene yerli ve yabancı binlerce turistin Uzungöl’de yamaç paraşütü ile tanışmasını sağlayan Sporcu Uğur Çiçek İl Şampiyonası finallerinde  üçüncü olarak Türkiye Şampiyonası finallerinde Trabzon İlini temsil etmeye hak kazandı.

Trabzon İlinden Türkiye Şampiyonası Finallerine katılma Hakkını elde eden Sporcular şu şekilde:

1-Erdem Kurbetli

2-Selahattin Kurbetli

3-Uğur Çiçek

İSTANBUL’DAN DA BİR ÇAYKARA’LI TÜRKİYE ŞAMPŞİYONASI FİNALLERİNDE

Öte yandan İstanbul İl Elemelerinde de İlçemiz Uzungöl Mahallesinden Özgür Zeren dereceye girerek Türkiye Şampiyonası finallerinde mücadele etmeye hak kazandı.

Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli İş Adamlarından Merhum Hasan Zeren’in oğlu olan Özgür Zeren İstanbul’da başarılı bir İş adamı olarak çalışıyor.Sosyal ve Kültürel etkinliklerdeki aktiflikleri ile de tanınan İş Adamı Özgür Zeren Bilardo Sporundaki başarısı ile Türkiye Finallerindeki yerini almayı başardı.

2022 YILI DGK STATÜSÜ NASIL İŞLEYECEK

DGK da ilk 176 sıralama içinde olan sporcular direkt Türkiye Şampiyonasına katılma hakkına sahiptir. Sporcular 2021 yılında il şampiyonası oynadıkları ile göre kontenjanlara dâhil edilmişlerdir. 2021 yılı içinde İl Şampiyonası oynamamış olup ilk 176 içerisinde olan sporcuların kontenjanları ise lisanslarının bulunduğu illere göre belirlenmiştir.

Kontenjan tablosunda DGK İLK 176 SPORCU SAYISI sütunu ve TOPLAM sütunu DGK ‘da ilk 176 sırada olan sporcuların il şampiyonası oynayıp oynamamalarına göre ya da oynayacakları illere göre değişebilecektir. DGK İLK 176 SPORCU SAYISI sütunu ve TOPLAM sütunu tüm il şampiyonaları kayıtları tamamlandıktan sonra kesinleşecektir.

Geri kalan 552 kontenjan için DGK’da 177-728 arasında bulunan sporcuların 2021 yılında yapılan il şampiyonalarında oynadıkları il iller değerlendirmeye alınmıştır. 2021 yılı içinde İl Şampiyonası oynamamış olup DGK’da ilk 177-728 içerisinde olan sporcular için herhangi bir ile kontenjan yazılmamış, bu durum nedeniyle oluşan kontenjanlar il kontenjanı sıfır ve bir olan illere 2 kontenjan olacak şekilde dağıtılmıştır. İl Şampiyonası yapılmayacak olan illere herhangi bir kontenjan verilmeyecek ve bu kontenjanlar diğer illere en son İl Değerlendirme Puanları ışığında puanı en yüksek ilden başlayarak dağıtılacaktır.



İlginizi Çekebilir