Türkiye Dağ Kayağı Şampiyonası Göz Kamaştırdı

Türkiye Dağ Kayağı Şampiyonası Göz Kamaştırdı

Türkiye Dağcılık federasyonu tarafından Çaykara ilçesinin Demirkapı(Haldızen) Mahallesinde gerçekleştirilen Türkiye Gençler ve Büyükler Dağ Kayağı Şampiyonası mükemmel bir final ile sona erdi

Trabzon’da ilk kez bu yıl düzenlenen 2021 Türkiye Dağ Kayağı Şampiyonası 11-14 Şubat tarihleri arasında Trabzon Çaykara ilçesi Haldizen Yaylası’nda gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Trabzon Üniversitesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu arasında, imzalanan protokol çerçevesinde, Dağ Kayağı Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası, Trabzon’un Çaykara İlçesi Haldızen Yaylası’nda gerçekleştirildi. Trabzon’da ilk kez organize edilen şampiyona, sporcuların yanı sıra doğaseverlerden de büyük ilgi gördü.

Şampiyonaya, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayhan Pala, Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bektaş, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Asan ve çok sayıda sporcu katıldı. Yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

ORGANİZASYON KOMİTESİNDEN ÖNEMLİ KARAR

Ödül töreninden önce toplanan organizasyon komitesi önemli kararlar aldı.Bu kararlardan bir tanesi Demirkapı Mahallesi ile ilgili.Demirkapı Mahallesinin Dağ Kayağı için son derece uygun bir yapıya sahip olduğunu kararlaştıran organizasyon komitesi bölge çocuklarının Dağ Kayağı sporuna yönlendirilmesi gerektiği ve bu konuda kayak hocalarının öğrencileri bu konuda yetiştirmeleri gerektiği görüşünde birleşti. Yarışmaların tamamlanmasının ardından Madalya Töreni gerçekleştirildi.Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Plaket Takdimleri gerçekleştirildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar tarafından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na takdim edilmek üzere plaketi Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’e takdim edildi

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Pro.Dr. Ersan Başar tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Plaketi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ayhan Pala’ya takdim edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu adına hazırlanan plaket Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar’a takdim edildi.

İşletme sahipleri adına Kaya Life Resort sahibi Reşat Kaya tarafından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar’a Plaket takdimleri gerçekleştirildi.

Yarışmada dereceye giren sporcular ve kategorileri şu şekilde;

BÜYÜK ERKEKLER

1. Ali Osma

2. Emirhan Koç

3. Miraç Gülrak

BÜYÜK KADINLAR

1. Yeliz Esen

2. Gülşah Burcu Akpınar

3. Dilara Yılmaz

U20 ERKEKLER

1. Dorukan Kömür

2. Ertuğrul Kaan

3. Vahit Arıklı

U18 ERKEKLER

1. Emirhan Karslı

2. Emircan Akpınar

3. Ahmet Uçgun

U16 ERKEKLER

1. Emirhan Kars

2. Batuhan Tayyar Kamçı

3. Ahmet Tuğrul 

U18 KADINLAR

1. Ceren Ziyalar

2. Sultan Dolunay

3. Sıla Demir

U16 KADINLAR

1. Sueda Sultan Evci

2.  Aleyna Gümüş

3. Rana Tandoğan

DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışmada dereceye giren sporcuların ödülleri; Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayhan Pala, Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bektaş, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Asan tarafından takdim edildi.

ŞAMPİYONAYI SORUNSUZ ŞEKİLDE TAMAMLADIK

Çaykara Haldizen yaylasında düzenlemiş olduğu 2021 Türkiye şampiyonasını başarı ile tamamladıklarını ifade eden Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Ersan Başar, “bu çalışmalarda gösterdikleri başarı ile özellikle teknik heyetimiz olmak üzere gerçekten takdire şayandır. Trabzon Üniversitesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak önemli bir protokol imzaladık. Bu kapsamda ilk yapılması gereken Türkiye şampiyonasını planladığımız bir şekilde haldizen yaylasında tamamladık. Bu şampiyonanın ikinci ayağı olan bu bölgedeki eğitim, dağ kayağının geliştirilmesi için ilk adımları burada oluşturduk. Bu şampiyonada bize destek veren Trabzon Valiliğimiz, Üniversitemiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve bu faaliyeti gerçekleştirmemize bize en büyük desteği veren Trabzon Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Bugün haldizen yaylasında yarışan sporcularımız gelecekte olimpiyat adına önemli bir adım atmış oldular”, dedi.



İlginizi Çekebilir