Türkmen Dağında 500 Eğitim Gönüllüsü

Türkmen Dağında 500 Eğitim Gönüllüsü

Trabzon İHH Ekibi Suriye’nin Çeşitli Şehirlerinde savaş mağduru olan vatandaşlara insani Yardım dağıtıyor

Kısa adı İHH olan İnsani Yardım Vakfı Trabzon Şubesi Rotamız  iyilik yükümüz insan sloganı ile Suriye’de yardıma muhtaç insanlar için Trabzon’da hayırsever İş adamlarından yardım topladı.

Çaykara İlçesinde ise yardım çalışmaları İHH Çaykara temsilcisi Recep Tuncer tarafından gerçekleştirildi.

Türkmen Dağında Trabzon İHH’nın Destekleriyle Yürüyen 500 Eğitim Gönüllüsü sloganı ile Trabzon’dan Şehit Eren Bülbül Minübüsü ve Yardım Tırları ile yola çıkan İHH Trabzon ekibi ilk olarak Hatay’da bulunan Suriyeli Vatandaşların bulunduğu kampı ziyaret ettiler ve buradaki vatandaşlara yardım yaptılar. Gerçekleştirşlen yardımlar kış mevsimi dolayısı ile ağırlıklı olarak giyecek ve yiyecekten oluştu.

10 Aralık Şnsan Hahkları Haftasının ilk gününde Suriye topraklarına geçen Trabzon İHH ekibi Suriye’de Afrin,Aziz,İdlip ve Lazkiye şehirlerşnde savaş mağduru olan Suriye’li vatandaşlara insani yardım ulaştırıyor.

İHH Trabzon ekibi ilk olarak Suriye’nin Afrin Bölgesinde bulunan Akrabat yerleşim bölgesinde Çadırkent’te yaşayan vatandaşlara yardım yaptı.

Türkiye’ye en yakın bölge olarak bilinen Afrin Bölgesi Akrabat Yerleşim Birimi Türkiye’ye yakın olması ve saldırı ihtimalinin çok düşük olması sebebi ile Suriye’li vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyor ve bu bölgede yaklaşık  1 milyon insan yaşıyor.Halep saldırısından sonra bu bölgeye yoğun bir göç oldu



İlginizi Çekebilir