Turnalı Yaylası 26 Ağustos´ta Şenleniyor

Turnalı Yaylası 26 Ağustos´ta Şenleniyor

Çaykara Karaçam-Turnalı Yayla Şenliği 26 Ağustos 2018 Pazar Günü Yapılacak.

Çaykara Karaçam Mahallesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 14´üncüsü düzenlenecek şenlikler 26 Ağustos 2018 Pazar günü yapılacak.  

Trabzon Büyükşehir olmadan önce Karaçam Belediyesi tarafından organize edilen Turnalı Yayla şenliği daha sonra Karaçam Muhtarlığı tarafından organize edilmeye başlandı. 

Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan ve sevilen Karadenizli müzisyenlerinin sahne alacağı 14. Turnalı yayla Şenlikleri, birçok konser ve etkinlikle yöremizdeki vatandaşların ilgi odağı olacak. 

Sunuculuğunu Murat Kurt´un yapacağı Şenliklerde sanatçılardan Seyfettin Çakıral, Nuray Aksoy, Adem Ekiz, Salih Sıvaz, Enver Çakıral, Eçinos, Metin Aslan, Nasrullah Sıvaz, Nurettin Kahveci, Erkan Kabaoğlu, Sinan Karlıdağ, M.Ali Bilici, Erol Akyüz, Mustafa Kuvvetli ve Ahmet Karaca sahne alacaklar.

/resimler/2018-8/18/1055259327528.jpg

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK GÖREVİMİZDİR.

Yayla Şenlikleri ile ilgili açıklamada bulunan Karaçam Muhtarı Celal Sıvaz,? her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve binlerce insanın bir araya gelmesiyle dayanışmanın ve birlik ve beraberliğin sergileneceği bu etkinliğimiz ile Çaykara´da ve ülkemizin değişik illerinde yaşayan hemşerilerimizi bir araya getirerek kaynaşmasını hedeflemekteyiz. Bu tür etkinliklerin örf adet ve geleneklerimizi gündemde tutarak güzel bir şekilde kutlamamızda, halkımızın da katılımı çok önemlidir.  Yayla Şenliği´ne tüm halkımızı kutlamaya ve dayanışmaya beklediklerini belirterek 26 Ağustos 2018 Pazar günü yapılacak olan şenliklere davet etti.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir