Turnalı Yaylasında Karadeniz Rüzgârı Esecek

Turnalı Yaylasında Karadeniz Rüzgârı Esecek

Karaçam Muhtarlığı tarafından organize edilen Turnalı Yayla Şenliğinde ünlü sanatçılar sahne alacak.

Çaykara-Karaçam Mahallesi Muhtarlığı tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 13.si yapılacak olan geleneksel Turnalı Yaylası şenliği 13 Ağustos Pazar günü yapılacak. 

Turnalı Yayla şenlikleri için Karaçam Muhtarı Celal Sıvaz hazırlıklarını yaparken, herkesi yayla şenliğine davet etti. Şenliğe katılacak ünlü Karadeniz sanatçıları, Kemençe ve Kaval eşliğinde söyleyecekleri türkülerle katılımcılar şenliğin tadını çıkaracak. 

KATILIMCILAR HORON VE KAVAL İLE COŞACAK
13 Ağustos Pazar günü yapılacak olan 13.Turnalı Yayla şenliğinde sabah saatlerinde başlayacak ve gün boyu bir dizi etkinliklerle devam edecek. Sunuculuğunu Murat Kurt´un yapacağı 13.Turnalı şenliğinde, Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden, Onay Şahin, Âdem Ekiz, Nuray Aksoy, Enver Çakıral, Metin Aslan, Nasrullah Sıvaz, Eçinos, Yusuf Öztürk, Mustafa Kuvvetli, Erkan Kabaoğlu, Süleyman Ağırman, Turan Kamberoğlu, sahne alarak Karadeniz ezgilerinden oluşan şarkıları söyleyerek, şenliğe katılan vatandaşlara keyifli bir hafta sonu yaşatacak. Ayrıca Karadeniz´in vazgeçilmezi Kemençe ve Kaval ile horonla katılımcıları coşturacak. /resimler/2017-8/2/2259178096381.jpg?YÖREMİZİN TÜM GÜZELLİKLERİNİ ORTAYA KOYACAĞIZ?

Yöremiz kültürünün tanıtılmasında Yayla Şenlikleri´nin çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Karaçam Muhtarı Celal Sıvaz, ?13. Geleneksel yayla şenliğimizin 13 Ağustos 2017 Pazar günü gerçekleştireceğiz. Şenliğimiz için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımıza eğlenceli bir hafta sonu yaşatacağız. Şenliğimizde, Karadeniz müziklerinin vazgeçilmez sanatçılarımız sahne alacak. Kemence ve Kaval eşliğinde verilecek olan konserler ile şenliğe katılacak olan vatandaşımız horon oynayacak. Karadeniz´in tüm güzelliklerini ortaya koyacağız. Herkesi şenliğimize davet ediyorum? diye konuştu./resimler/2017-8/2/2311484517310.jpgHaber: Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir