Turnalı Şenlikleri İçin Amerika'dan Geldi

Turnalı Şenlikleri İçin Amerika

Her sene Geleneksel olarak gerçekleştirilen 16. Turnalı Yayla Şenlikleri 21 Ağustos 2022 Pazar Günü gerçekleştirildi.

Bundan seneler önce İnternetten Turnalı Şenliklerini ve Turnalı Yaylasını gören Japon vatandaş Turnalı Yaylasının güzelliğinden çok etkilendi ve şenliklere katılma kararı verdi.Japonya’dan Şenlikler için Çaykara İlçesine gelen Japon vatandaş İzumi Fabrikatis Ülkemize geldikten sonra Turnalı Yaylasının güzelliğine hayran kaldı ve her sene Turnalı Yayla Şenliklerine katılmaya karar verdi.

21 Ağustos 2022 Pazar Günü gerçekleştirilen 16. Geleneksel Turnalı Yayla Şenliklerine de katılan Japon Vatandaş Fabrikatis Çaykara’lı hemşerilerimiz ile birlikte şenlik coşkusunu yaşadı ve onlarla birlikte horon oynadı.

Aslen Japon vatandaşı olan Izumi Fabrikatis Amerika’lı bir vatandaş ile evli.Ve yaşamını ailesi ile birlikte  Amerika’da geçiriyor. Babaannesi Trabzon Of’lu olan Japon vatandaşın annesi ise Bursa’lı.Annesinden dolayı Ülkemiz ile bağını koparmayan Fabrikatis, Turnalı Yayla Şenlikleri sayesinde her sene Babaannesinin yaşadığı toprakları da ziyaret etme imkanı yakalıyor.

NURETTİN KAHVECİ İLE 5 SENEDİR GÖRÜŞÜYORLAR

Karadeniz Müziğinin önde gelen ve aranan isimlerinden Nurettin Kahveci ile 5 senedir sürekli görüşen Fabrikatis,Ülkemizde olduğu dönemde yöresel dil olan Rumca'ya da merak salmış ve Sanatçı Kahveci'den bu konuda dersler de alıyor.

SANATÇILAR KAHVECİ, KARA VE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SAVAŞ İLE SOHBET

Japon vatandaş Izumi Fabrikatis Turnalı Şenliklerinde Karadeniz Müziğinin önde gelen Sanatçılarından Nurettin Kahveci, Cemile Kara ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim Üyesi Züleyha Savaş ile sohbet etti.



Anahtar Kelimeler: Turnalı Şenlikleri Amerika' Geldi

İlginizi Çekebilir