Turnalı Yaylası Şenlilkeri 21 Ağustos Pazar Günü

Turnalı Yaylası Şenlilkeri 21 Ağustos Pazar Günü

Çaykara Karaçam-Turnalı Yayla Şenliği 18 Ağustos 2018 Pazar Günü Yapılacak.

Çaykara Karaçam Mahallesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 16´ncisi düzenlenecek olan Geleneksel Turnalı Yayla Şenlikleri 21 Ağustos 2022 Pazar Günü Turnalı Yaylasında gerçekleştiriliyor.

Trabzon Büyükşehir olmadan önce Karaçam Belediyesi tarafından organize edilen Turnalı Yayla şenliği daha sonra Karaçam Muhtarlığı tarafından organize edilmeye başlandı. 

Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan ve sevilen Karadenizli müzisyenlerinin sahne alacağı 16. Turnalı yayla Şenlikleri, birçok konser ve etkinlikle yöremizdeki vatandaşların ilgi odağı olacak. 

Şenliklerde sanatçılardan, Nuray Aksoy, Adem Ekiz, Seyfettin Çakıral, Cemile Kara,Nasrullah Sıvaz, Tuncay Gargar, Nurettin Kahveci, Mustafa Kuvvetli, Erol Akyüz, Tahsin Terzi,Dursun Akyüz sahne alacaklar. 

ÇAY TV CANLI YAYINLIYOR

21 Ağustos 2022 Pazar Günü gerçekleştirilecek ve gün boyunca devam edecek olan Şenlik Coşkusu Karadenizin Yükselen Değeri Çay Tv ekranlarından izleyici ile buluşacak.

Her sene binlerce kişiyi bir araya getiren insanların hem eğlendikleri hem dinlendikleri hem de senelerdir göremedikleri dostları,arkadaşları ile bir araya gelerek hoşca vakit geçirdikleri Geleneksel Turnalı Yayla Şenliklerinin 2022 yılında da bundan önceki senelerde olduğu gibi çok kalabalık geçmesi ve binlerce kişinin Turnalı Yaylasında bir araya geleceği tahmin ediliyor.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK GÖREVİMİZDİR.

Yayla Şenlikleri ile ilgili açıklamada bulunan Karaçam Muhtarı Alaattin Şeker,gazetemize yapmış olduğu açıklamada ” Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve binlerce insanın bir araya gelmesiyle dayanışmanın ve birlik ve beraberliğin sergileneceği bu etkinliğimiz ile Çaykara´da ve ülkemizin değişik illerinde yaşayan hemşerilerimizi bir araya getirerek kaynaşmasını hedeflemekteyiz. Bu tür etkinliklerin örf adet ve geleneklerimizi gündemde tutarak güzel bir şekilde kutlamamızda, halkımızın da katılımı çok önemlidir.  

Yayla Şenliği´ne tüm halkımızı kutlamaya ve dayanışmaya beklediklerini belirten Muhtar Şeker,21 Ağustos 2022 Pazar günü yapılacak olan 16. Geleneksel Turnalı Yayla Şenliklerine herkesi davet etti.

 



İlginizi Çekebilir