UDSAK Flaması Süphan Dağı´nda

UDSAK Flaması Süphan Dağı´nda

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi Abdurrahman Altuntaş Bitlis`in Adilcevaz ilçesi Süphan dağı zirvesinde UDSAK Flaması açtı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen zorlu kış tırmanışlarına aralıksız katılarak her ay farklı dağlarda faaliyetlerini devam ettiren Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi dağcılar Trabzon ve Uzungöl´ü tanıtmaya ve zirve defterlerine adını yazdırarak kendilerinden söz ettirmeye devam ediyorlar. 

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen ve Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi Abdurrahman Altuntaş´ın içinde bulunduğu Türkiye´nin değişik yerlerinden gelen 28 dağcı, deniz seviyesinden 4 bin 58 metre yükseklikteki Süphan Dağı´na kış tırmanışı gerçekleştirdi. /resimler/2018-2/5/1302189983677.jpgVan Gölü`nün kuzeyinde, Van, Bitlis, Ağrı ve Muş`a sınırı olan Süphan Dağı´na 1 Şubat günü Bitlis`in Adilcevaz ilçesinden araçlarla hareket eden dağcılar, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yüksekliğe kamp kurdu. Volkanik bir dağ olan ve karla kaplı bulunan Süphan`a At Yaylası´ndaki 2 günlük kampın ardından  tırmanışa geçen TDF Antrenörü ve Süphan Doğa Sporları Derneği Başkanı Adem Gül yönetimindeki dağcılar, Süphan Dağı´nın zirvesine çıktı. Tipi ve fırtınaya rağmen yaklaşık 9 saat süren zorlu bir tırmanışla zirve yapan dağcılar, 4 bin 58 metreden Van Gölü´nü izledi. /resimler/2018-2/5/1302401390460.jpgHaber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: UDSAK Flaması Süphan Dağı

İlginizi Çekebilir