Üniversite Öğrencileri için Kaynak Kitap Çıktı!

Üniversite Öğrencileri için Kaynak Kitap Çıktı!

Çaykaralı hemşerimiz Yrd.Doç.Dr.Mustafa Ergin Şahin´in yeni kitabı ?Devre Analizi Ölçme Bilgisi Laboratuvarı Deneyleri? adlı kitabı yayınlandı.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Elektrik ve Elektronik  Mühendisliği öğretim üyesi Çaykaralı hemşerimiz Yrd.Doç. Dr.Mustafa Ergin Şahin´in yeni kitabı ?Devre Analizi Ölçme Bilgisi Laboratuvarı Deneyleri? (Bilgisayar Destekli ve Konu anlatımlı) adlı kitabı yayınlandı. Özellikle üniversitelerde okuyan öğrenciler için ders kaynağı niteliğinde olan ve NOBEL Akademik Yayıncılık tarafından yayınlanan bu kitap tüm kitapçılarda raflarda yerini aldı. 

Kitap ile ilgili açıklamada bulunan Yrd.Doç.Dr Mustafa Ergin Şahin,? ülkemizin tüm üniversitelerin çeşitli bölümlerinde ?Devre Analizi´ ya da ?Temel Elektrik ve Ölçme Bilgisi´ adı altında okutulan ders konularını ve buna ait deneyleri içermektedir. Bu kitapta devre analizi ve temel elektrik ölçme bilgilerini içeren ve iki dönemlik ders müfredatına uygun olarak hazırlanmış 20 adet deney bulunmaktadır. Deneylerden önce kısa konu anlatımları ve hazırlık soruları ile öğrencilerin konuyu araştırması ve deneye hazırlanması sağlanmıştır. Deneylerde kullanılan malzemeler piyasada uygun fiyata kolayca bulunabilen ve tüm laboratuvarlarda yer alan ortak malzemelerden seçilmiştir. Bu deneylerin kullanılan elemanlar ile laboratuvar ortamında düzgün çalıştığı test edilmiştir. Uygulamada yaşanabilecek aksaklıklar ve deneyler kurulurken dikkat edilecek önemli noktalar özellikle belirtilmiştir, ?dedi. 

Elinizdeki kitap aynı zamanda laboratuvar eksiği olan bölümlerde düşünülerek bilgisayar ortamında bu deneylerin benzetimleri yapılabilecek ve tekrarlanabilecek şekilde hazırlandığını ifade eden Şahin,? Bu amaçla bu kitapta ?Multisim´ benzetim programının nasıl kullanılacağı detaylıca anlatılmış ve deneylerle birleştirilmiştir. Deneylerde ve ölçme işlemlerinde kullanılacak osiloskop, sinyal jeneratörü, güç kaynağı ve avometre gibi cihazların kullanımları da öğrencilere pratiklik kazandırmak için detaylıca ele alınmıştır. Kitaptaki deneyleri tam olarak gerçekleştiren kişi temel elektrik bilgisi, devre analizi, temel ölçme bilgisi ve ?Multisim´ programını kullanma bilgi ve becerisini kazandırır. Kitabı yazmak dakı esas düşüncem bu alanda ülkemizde ciddi bir ihtiyaç olmasi ve bu alanda böyle bir eserin olmaması ve ülkemize gencligimize faydali bir eser brakmak. On yıllık birikim ve deneyim sonucu ortaya çıktı. Ancak kitabın tutulması ve değerinin artmasi tanıtım okullarda okutulmasi ve baskı sayısına bağlı.  Buda reklam ve bireysel destekle oluyor ancak. Bu alanda çalışan hemserilerimizin desteğini fikir ve onerilerini beklediğini,"söyledi

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir