Uzungöl-Anzer Arası 24 Km Düşecek

Uzungöl-Anzer Arası 24 Km Düşecek

Uzungöl ve Rize Anzer Yaylası arasında yapılan yol çalışması sonucu 200 kilometrelik yol 24 kilometreye düşürülüyor

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca yayla yollarının iyileştirilmesi için çalışma yürütülüyor. 

Karadeniz´de yaylalar arasındaki yolların ulaşıma elverişli hale getirilerek birinden diğerine geçişlerin kolaylaştırılmasıyla turistlerin gezi ve konaklama sürelerinin artması bekleniyor.

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce,"Uzungöl ve Anzer´i birleştiriyoruz, 150-200 kilometreyi 24 kilometreye düşürüyoruz. Dolayısıyla Uzungöl´e gelen turist Anzer´e uğramadan gitmeyecektir yani 24 kilometre yarım saatte geçeceği bir yoldur.Turistlerimizin rahat bir şekilde ulaşmasına imkan sağlıyoruz, bunu da yaparken doğaya saygılı, doğanın bütün kurallarına uyarak bu işi yapmaya gayret gösteriyoruz"

Yüce, Karadeniz´in en önemli turizm merkezlerinden birinin Uzungöl olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 

"Düşünün ki buraya turist geldi. Trabzon´dan Of´a geliyorsunuz, Of´tan Çaykara´´ya, Çaykara´dan Uzungöl´e bir güzergâh. Şimdi Uzungöl´de birkaç gün kaldı, turist artık birkaç günden sonra oradaki görsellikten başka görsellikleri arzu ediyor. Buradan başka bir alana gitmesi için tekrar Uzungöl´den  Çaykara´ya gidecek,  Çaykara´dan Of´a gidecek, Of´tan Rize İyidere´ye gelecek, İyidere´den İkizdere´ye gelecek, İkizdere´den Anzer yaylasına gelecek. Anzer de çok önemli, ciddi anlamda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir yer. Anzer´e gelmek için tekrar sahile gelecek ve Anzer yaylasına gelecek." 

UZUNGÖL- ANZER ARASI 24 KİLOMETREYE DÜŞECEK 

Çoğu turistin Uzunngöl´den sonra böyle uzun bir yol güzergahını tercih etmeyeceğine dikkati çeken Yüce, "Uzungöl ve Anzer´i birleştiriyoruz, 150-200 kilometreyi 24 kilometreye düşürüyoruz. Dolayısıyla Uzungöl´e gelen turist Anzer´e uğramadan gitmeyecektir, yani 24 kilometre yarım saatte geçeceği bir yoldur." ifadesini kullandı. 

Yüce, mesafenin kısalması durumunda turistlerin Anzer yaylasını da görmek isteyeceğini dile getirerek, burasının ülke için çok önemli, dünyaca meşhur bir yayla olduğunu söyledi. 



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Anzer Arası Düşecek

İlginizi Çekebilir