Uzungöl Arap Turistlerin Akınına Uğradı!

Uzungöl Arap Turistlerin Akınına Uğradı!

Ülkemizin ve Doğu Karadeniz´in önemli turizm merkezlerinden Uzungöl, Arap turistlerin akınına uğradı.

Ülkemizin en önemli turizm merkezi, Doğu Karadeniz turizminin lokomotifi konumundaki Uzungöl, eşsiz doğası, yeşilliği, ´´doğal klima´´ olarak nitelendirilen havası ile milyonları kendisine çekmeye devam ediyor. 

Yaz ayında özellikle sıcaktan bunalan vatandaşların, sıcak ülke insanlarının serinlemek için akın ettiği Uzungöl´deki konaklama tesislerinde, havaların ısınması ile turistlerin büyük ilgisini çekiyor./resimler/2015-8/10/1321541660551.jpgDeniz seviyesinden yüksekliği ile oluşan doğal ?kilima?olarak nitelendirilen kliması,  Doğal güzelliği ile turistleri cezbeden ve turistlerin en fazla ilgisini çeken Uzungöl, yılda yerli ve yabancı yılda 2 milyon ziyaretçi ağırlıyor. 

Son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline gelen, Uzungöl´ü mesken tutan Arapların yer bulabilmek için adeta birbirleriyle yarıştıkları bildirildi./resimler/2015-8/10/1323021036940.jpgDOLULUK YÜZDE 100´E ULAŞTI

Yatak kapasitesinin 6 binlere ulaştığı Uzungöl´de bu günlerde otellerde doluluk oranı şu anda yüzde yüze ulaştı. Göl çevresinde yapılan aktivitelere yenilerini ekledi. Daha önceden doğal manzara izleme, yürüme, tırmanma ve bitki örtüsü incelemeleri gibi aktiviteler yapılan Uzungöl çevresinde artık yamaç paraşütü, bisiklet turları, çocuklar için tren, gölde kullanılan deniz bisikletleri ve çocuk oyun alanları göze çarpıyor. Göl çevresindeki çay bahçeleri ve yürüyüş alanı Arap turist kadınlar ve günü birlik gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor. Özellikle hafta sonları bölgeye aşırı ilgiden otopark ise bölgenin en önemli sorunlarından.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir