Uzungöl Ayşe Anne´ye Ağlıyor

Uzungöl  Ayşe Anne´ye Ağlıyor

30 Haziran 2017 Tarihinde Soma´da Hakka Yürüyen Fatma Aygün Uzungöl´de Göz Yaşları ve de Dualar Eşliğinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

UZUNGÖL AYŞE ANNE´YE AĞLIYOR

Uzungöl Ayşe Anne´ye ağlıyor.Uzungöl Çamlık Mahallesinden Merhum Mustafa Aygün(Memur)´un hanımı  Ayşe Aygün oğlunun yanında bulunduğu Soma´da Hakkın Rahmetine kavuştu.

Uzungöl´de Kamu görevlisi olarak uzun seneler görev yapan ve emekli olan, insanlara olan saygısı, iletişimi ve de mükemmel kişiliği ile herkes tarafından örnek gösterilen Merhum Mustafa Aygün´ün eşi, 1979 Yılında Adana´da Şehit olan Şehit Mehmet Aygün, Soma´da ikamet eden Salih, İsmail ve Kadir, Almanya´da İkamet eden Murat ve Trabzon´da ikamet eden Soner Aygün ile Havva İNCİ  ve Fatma Ağırman´ın anneleri olan Ayşe Anne uzun senelerdir yatalak hasta olarak çocuklarının evlerinde tedavi görüyordu./resimler/2017-7/2/1347336562040.jpgHer çocuğunun adeta canı gibi baktığı ve de adeta hepimize insanlık dersi verme anlamında bir anne babaya nasıl bakılacağı konusunda adeta ders verdiği bir sefer bile bir tanesinin annesine bakmaktan asla bunalmadığı asla of bile demediği Ayşe Anne son olarak Soma´da en büyük oğlu Sevgili Salih Abiş´nin evinde kalıyordu.

Yaklaşık 3 ay önce rahatsızlanan ve de hastaneye kaldırılan Fatma Anne ne yazık ki yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Soma´da hayatını kaybetti.

Fatma Anne 01 Temmuz 2017 Cumartesi Günü Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Çaykara Gündem Ailesi olarak Uzungöl´ün aydınlık yüzü Aydınlık Ailesi Aygün Ailesinin en kıymetli bireylerinden olan Merhum Ayşe Annemize Allah´tan rahmet başta kederli aile bireyleri olmak üzere tüm Uzungöl Halkımıza baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

4 SENE ÖNCESİNDEN BİR YAZI

Bundan tam 4 sene öncesiydi Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Dün itibarı ile son yolculuğuna uğurladığımız Ayşe Teyzemiz o zaman da yatalak hasta olarak çocuklarının yanında tedavi görüyordu.Ve de o yıllarda kaleme aldığımız güzel bir yazıyı hoş bir anımsatma olması bakımından Siz Sevgili Çaykara Gündem Dostlarımız ile paylaşmak istedik./resimler/2017-7/2/1348009843807.jpg  Uzungölümüzün 1960-1990 yılları arasına damga vuran Merhum Mustafa AYGÜN Amcamızın Eşi Ayşe AYGÜN 4 gün önce sağlık durumu ağırlaşarak  Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastahenesine kaldırıldı.Günlük tedavinin ardından sağlık durumu normale dönen Ayşe Teyzemizin sağlık durumu gittikçe daha iyiye gidiyor.Yemeğini yiyor,konuşuyor.Her şey yolunda gidiyor.Bir kaç gün içinde Ayşe Teyzemizin Hastahaneden tabuırcu olmasını bekliyoruz.

Ayşe Teyzemizin ani rahatsızlığı ister istemez bizleri 1960´lı yıllara getirdi.Ve de İster istemez Merhum Mustafa AYGÜN(Memur) Amcamızı anımsamamızı sağladı.İnsanoğlu böyle bir varlık işte.Bolluğu rahatlığı bulunca kendisinin buralara gelmesini sağlayan insanları bir çırpıda unutuveriyor.Bana göre bizler de Memur Amcamızı Uzungöl İnsanı olarak hafızamızdan çabuk çıkardık.

/resimler/2017-7/2/1351090941248.jpgOysa Uzungöl İnsanı için her zaman farklı bir insan olmuştur Sevgili Mustafa Amca.1960´lı yıllar.Uzungöl elektrik ile daha yeni tanışıyor.Okumuş insanı bir elim beş parmağını geçmiyor.Ve Benim Mustafa Amcam daha o günden ışık saçmaya başlıyor Uzungöl´e.

Uzungöl´ün Devlet Dairelerinde görev alan  ilk insanlarından biri Mustafa Amcamız.Bu yüzden Uzungöl Halkı onun için "MEMUR" tanımlamasını yaptı.Memur demek bu gün belki çok fazla bir anlam ifade etmiyor.Ancak 1960´lı yıllarda Memur demek Aydın İnsan olmak demekti.Memur Demek Topluma Işık olan insan demekti.Ve de benim Mustafa Amcam bir ömür boyu o ismi hep onurla taşıdı.O isme hep layık olmaya çalıştı.

Teknolojiyi hep en yakından takip etti Memur Amcamız.Uzungöl gazeteyi dahi tanımazken o evinde iş yerinde düzenli olarak gazete okuyor,kitap okuyarak kendini geliştiriyordu.

Sonra Uzungöl´ün Televizyon ile tanışma yılları geldi.Sevgili Memur Amcamız burada da ön safta yer vardı..Uzungöl İnsanının televizyon ile,teknoloji ile tanışması için senelerce çalıştı Sevgili Memur Amcamız.

Verdiği aile terbiyesi ve de yetiştirdiği çocuklar ile de topluma hep örnek oldu Sevgili Mustafa Amcamız.Çocukları aldıkları eğitim ile hep topluma örnek oldular.Her zaman toplum da parmakla gösterilecek davranıslara sahip oldular.

Hazır çocuklardan söz etmişken 1980 yılını da unutmayalım.1980 yılında Sevgili Memur Amcamızın oğlu Mehmet AYGÜN Adana´da karakola yapılan bir saldırı sonucu şehit oldu.Ve de hem Sevgili Mustafa Amcamız hem de Uzungöl  ömrünün en büyük acısını yaşadı. Trabzon ili olarak da terör belasinin ilk sehidi olarak tarihe geçdi./resimler/2017-7/2/1351375004346.jpgHayatı hep gülerek yaşadı sevgili Mustafa Amca.Hayattan hep keyif almasını bildi. Asıl ağır ve yorucu tarafını belki ömrü boyunca hiç yaşamadı.O hep hayatı boyunca kendini topluma adadı.Topluma nasıl faydalı olabileceğinin gayreti ile yaşadı.

Hayatı hep şakalar ile yaşadı Sevgili Mustafa Amca.Ve de 28 Ocak 1998  tarihinde  gece yarısı Uzungöl Halkına ömrünün en büyük şakasını yaparak bir melek gibi uçup gitti aramızdan.

Evet Ayşe Teyzemizin rahatsızlığı bizleri nerelere taşıdı.Sevgili MEMUR Amcamızı bir kere daha hatırlamış olduk Sevgili Ayşe Teyzemizin rahatsızlığı.Sevgili Mustafa Amcamızın Uzungöl ile ilgili vermiş olduğu onurlu mücadeleyi bişzler onun işzinden yürümeye çalışan ve de veli kalem tutan bireyler olarak nefesimiz yettiği kadar anlatmaya ve de paylaşmaya devam edeceğiz.İşte bizler bu yazımız ile Sevgili Mustafa Amcamızı hem anımsamak hem de Uzungöl Halkına anım satmak istedik.

Bu vesile ile şu an Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastahanesinde tedavi görmekte olan Sevgili Ayşe AYGÜN Teyzemize ve çocukları Sevgili Salih Abi´ye,Sevgili İsmail´e,Sevgili Murat´a,Sevgili Havva ve Fatma´ya ve benim tanımadığım diğer çocuklarına da Tüm Uzungöl Halkı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İKİ GÜZEL YORUM

2013 Yılında yazmış olduğumuz Ayşe Teyzemizin Rahatsızlığı ile ilgili haberimize yapılan iki güzel yorumu da paylaşalım sizlerle. 

Tesekkür

Degerli hilmi hocam ailem konusunda yazmis oldugunuz bu güzel yazi icin sana tesekkürlerimi bir borc bilir, eline koluna saglik diyorum.Uzungölde bazi mozaik taslari vardir kiymeti pek bilinmez hep sir gibi perde arkasinda dururlar.Ama biz biliyoruzki onlar o topluma faydalari hep ayni derecede olmustur.Babamin unutulmasi konusundaki görüslerinizi saygiyla karsiliyorum. Fakat o hep yaptiklarini karsiliksiz olarak yaptigi bilincinde idi. babam ölmeden herkese helalik verdigi kanisindayim.bu konuda kimse töhmet altina görmesin kendisini.Ama yinede yazmis oldugunuz bu güzel düsüncelerinizden dolayi sizlere tesekkür ediyor, ve buradan tüm uzungöl halkina seslaniyorum eger ufak da olsa babamdan dolayi hakkiniz kaldiysa hakkinizi helal edin.Ciddi bir durum varsa ben oglu olarakda her türlü haklariniza kefilim bana ulasmaniz yeterlidir.Simdiden hepinizden Allah razi olsun der su günlerde duaniza ihtiyaci olan basta annem ve tüm hastalara acil sifalar duanizi yapmanizi temenni eder saygilar sunarim.Murat Mebus AYGÜN.

Tesekkür

Bu yazınızda geçmişi bu gün ile Uzungöle ışık tutacak şekilde dile getirmeniz beni olduğu gibi okuyan herkesi duygulandırıyor. Sizlere teşekkür ederim. 
Bu vesileyle; 
Rahmetli babama Allah´tan rahmet, Hastalığına sabırla kuçak açan anneme acil şifalar diliyorum.

Yazan salih aygün



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Ayşe Anne Ağlıyor

İlginizi Çekebilir