Uzungöl Beyaza Büründü

Uzungöl Beyaza Büründü

Karedenizin En Önemli Turizm Merkezlerinden Uzungöl Dün Akşam Yağan Kar İle Beyaza Büründü

Her mevsimi bir başka güzel olan Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl 16 Kasım Salı Günü akşam saatlerinde başlayan Kar Yağışı ile beyaza büründü.17 Kasım Perşembe Günü sabah saatlerinde yaklaşık 15 cm karın olduğu Uzungöl´de oluşan muhteşem kar görüntüleri ortaya kartpostallık görüntülerin çıkmasına sebep oldu.

Akşam saatlerinden itibaren Çaykara Belediyesi ekiplerinin yoğun çalışmaları ile yolun trafiğe hiç kapanmadığı ve sabah saatlerinde öğrencilerin sorunsuz bir şekilde okullarına ulaştıkları Uzungöl´de öğle saatlerinde havanın ısınması ile birlikte ise yağan kar erimeye başladı./resimler/2016-11/17/1642094237190.jpg

Özellikle kış mevsiminde oluşan muhteşem doğa güzelliği  ve kar manzarası ile Turizm dostlarını kendisine bir kere daha hayran bırakan Uzungöl´de Turizm Yoğunluğu özellikle hafta sonları %50-%60 doluluk oranının ulaşmasına yol açıyor.

Özellikle Arap Turistlerin hala Uzungöl´de kalmaya devam etmesi Turizmciler tarafından Turizmin 12 aya yayılması açısından çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Hafta içi doluluk oranının %25-30 hafta sonu ise %50-60 civarında olduğu Uzungöl´de karın yağması ve Uzungöl´ün bembeyaz bir örtüye bürünmesi ile oluşan Muhteşem Doğa Manzarası ile Turizm Merkezine olan ilginin artacağı tahmin ediliyor.

UZUNGÖL VE KIŞ

Karadeniz Bölgesinin Turizmdeki Cazibe Merkezi Uzungöl?e yılın ilk karı 03 Aralık 2013 tarihinde yağdı.

Her Mevsim bir başka güzel olan Uzungöl kışın bembeyaz görüntüsü ile insanları adeta büyülemeye devam ediyor. Bizler İnsanlarımızın Uzungöl?de Kış mevsimini yeteri kadar tanımadıklarını ya da bilmediklerini düşündük ve de sizlere güzel bir Uzungöl Kış yazısı yazmaya karar verdik./resimler/2016-11/17/1643586739297.jpgÖncelikle şunu belirtmek isteriz ki; Uzungöl´ün yaz mevsimi ne kadar güzel ise kış mevsimi de bir o kadar güzel ve de ilgi çekici. Yaz mevsiminde sizleri yemyeşil bir doğa bekliyor Uzungöl?de. Kışın ise bembeyaz ve seyrine doyum olmayan muhteşem bir kar manzarası.


Hadi gelin Uzungöl´de bir kış gününü birlikte geçirelim ve de neleri yapabileceğimizi birlikte tasarlamaya çalışalım. 

Dışarıda lapa lapa kar yağarken sizler sıcak odanızda muhteşem bir güne uyanıyorsunuz. Yöresel kahvaltı ile güne mükemmel bir başlangıç yapıyorsunuz.
Yöre tabiri ile kalın giyinerek ya da soğuktan etkilenmeyecek şekilde giyinerek kendinizi dışarıya atıyorsunuz. Dışarıda muhteşem bir doğa sizleri bekliyordur. Hava önce karlıdır. Yarım saat sonra güneş bulutların arasından size hafifçe gülümser. Sizler isteğinize göre ister yürüyüş parkurunda ister ormanın içlerine doğru yürüyüşe çıkarsınız. 

Gün içerisinde hava birkaç kere değişir.Kar yağar,güneş açar tekrar kar yağışı başlar.Ve sizler bu muhteşem güzellikler eşliğinde gezmeye,dinlenmeye devam edersiniz.Biraz da macera merakı varsa sizde Ormanın iç bölümlerine doğru gün boyu yürüyüşünüzü devam ettirirsiniz./resimler/2016-11/17/1644575177997.jpgEğer sabahın erken saatlerinde kalkayım derseniz o zaman Ormanın iç bölümlerine doğru Ormanda yaşayan hayvanlar ile karşılaşabilir ve onlarını yaşantılarını gözlemleyebilirsiniz. 

Yavaş yavaş gün akşama dönmüştür. Sizler de yaşadığınız bu muhteşem doğa harikası günün ardından konaklayacağınız yere geri dönersiniz. Burada akşam yemeğinizi afiyet ile yedikten sonra sıcak şöminenin başında saatlerce çayınızı yudumlama ve sıcacık bir sohbet için muhteşem bir ortam karşınıza çıkmış olur.

Uzungöl?e yapılması planlanan teleferik projesi de tamamlandı mı o zaman bambaşka bir Uzungöl karşımızda olacak. Uzungöl´ün yaylalarını gezme ve oralarda kayak yapma imkânına sahip olacak Uzungöl Dostları.

Belki birileri benim bu yazım ile Uzungöl reklamı yapmaya çalıştığımı düşünecekler. Dostlarımız ne düşünür bunu bilemem. Ancak şunu açık yüreklilikle itiraf etmek isterim. Turizm ile hiçbir alakam yok. Kendi halimde bir Devlet Memuruyum. Ben bu yazımda sadece Uzungöl´ü seven gönül dostlarımız ile Uzungöl´ün bu muhteşem güzelliğini paylaşmak istedim.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Beyaza Büründü

İlginizi Çekebilir