Uzungöl, ?Dağ Bisikleti Maratonuyla´ Şenleniyor!

Uzungöl, ?Dağ Bisikleti Maratonuyla´ Şenleniyor!

Türkiye´nin en önemli turizm merkezi Uzungöl´de, 1 Ekim Pazar günü 153 sporcunun katılımıyla dağ ve yol bisiklet yarışları heyecanı yaşayacak.

Ülkemizin en önemli Turizm merkezi Uzungöl´de 1 Ekim Pazar günü yapılacak olan dağ ve yol bisiklet yarışları için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonda yapılacak olan Yıldız erkekler Yol Tırmanış yarışında 20 kilometre, Elit ve Master Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası´nda ise bisikletçiler 45 kilometrelik yolda pedal çevirecek. Ülkemizde kendi branşlarında başarı elde etmiş 153 sporcunun katılacağı yarışmalar büyük heyecan içinde geçmesi bekleniyor. Yarışmalara Uzungöl´den Yusuf Yazıcı katılacak. /resimler/2017-9/30/0125222370898.jpgYarışmalar  01 Ekim 2017 tarihinde yol  ve dağ bisikleti olmak üzere  iki ayrı kategorilerde aynı gün yapılacaktır. 

Çaykara-Uzungöl arasındaki karayolu üzerinde 20 kilometrelik mesafede yapılacak olan ?Yol Bisikleti Tırmanış yarışması? Yıldız erkekler, 2001 ve 2004 doğumlular arasında olan yıldız erkekler katılacak. Yıldız erkekler Yol tırmanış yarışı Çaykara Belediyesi önünden Pazar günü saat 09:00 start verilecek ve Uzungöl´de bulunan İnanlar otelin 200 metre ilerisinde son bulacak. 

Aynı günde yapılacak olan 19 yaş üzeri Elit Erkekler ve 35 yaş üstü Masterlar Kategorilerinde Dağ Bisikleti Maraton Yarışları inanlar otel´in 100 metre ilerisinde saat 11:00´da start verilecek. Dağ bisiklet Maraton yarışması Uzungöl´den başlayarak Haros komları, Multat, Şekersu, Veli Yaylaları, Garester yaylası güzergâhı boyunca 45 kilometrelik yol boyunca bisiklet maratonu Uzungöl´de son bulacak. 

Çaykara ve Uzungöl´ün tanıtımında çok büyük katkısı olacak olan yol  ve dağ bisikleti yarışlarına katılacak sporcuların konaklama ve yemeklerinin organizasyon komitesince karşılanacağı açıklandı. Katılımın büyük olması beklenen yarışmalarda ilk üçe giren sporculara Çaykara Kaymakamlığı ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ayrıca kupa, madalya ve başarı belgesi verilecek. Dereceye girecek olan sporculara toplam 15 bin 500 TL para ödülü dağıtılacak./resimler/2017-9/29/2143530586207.jpg "UZUNGÖL´Ü HER TÜRLÜ SPORUN YAPILDIĞI BİR YER HALİNE DÜNÜŞTÜRECEĞİZ"

Çok güzel bir etkinlik olacağını düşündüğünü ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,? Yapılacak yarışlarda iyi bir puan alabilirsek federasyonun programına girerek ünümüzdeki seneler için tescil ettirip, Türkiye Şampiyonasını burada yapmayı düşünüyoruz. Buradan alacağımız başarı puanlarıyla birlikte bu etkinliği Uzungöl´de uluslararası yarışlar haline çevirmek en büyük hedefimiz olacaktır. Tüm çalışmalarımız bu yönde. Şu anda temellerini atacağımız bu yarışmaların turizm merkezimiz Uzungöl´e marka değeri olarak çok şeyler katacağını düşünüyorum. Son zamanlarda Uzungöl hak etmediği muameleye maruz kaldı. Bütün doğasever sporcuları bu yöremize çekerek turizmi istikrarlı hale getirebilmek, doğa ve çevreye duyarlı bir yapı ile birlikte Uzungöl´ü her türlü sporun yapıldığı bir yer haline dönüştürmek amacındayız. Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün öncülüğünde bu işi gerçekleştireceğiz. Yapacağımız bu organizasyonda Uzungöl´de hizmet veren turizm işletmeleri bize büyük destek oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum,? dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir