Uzungöl Doğa Sporları Çaykara Yaylasında

Uzungöl Doğa Sporları Çaykara Yaylasında

Karadeniz Turizmini geliştirmek ve Karadeniz Turizmine farklı bir bakış açısı kazandırmak amacı ile yola çıkan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Üyeleri Garester Yaylasına bir gezi düzenlediler.

Karadeniz Turizmini geliştirmek ve Karadeniz Turizmine farklı bir bakış açısı kazandırmak amacı ile yola çıkan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Üyeleri  21 Şubat Pazar Günü Uzungöl´ün önemli turizm alternatiflerinden bir tanesi olan Garester Yaylasına bir gezi düzenlediler.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mutlu ile birlikte 25 Doğa hayranının katıldığı 11 Km´lik yürüyüş yaklaşık olarak 5 saat kadar sürdü. Yaklaşık olarak 1.5 Metre kar altında devam eden yürüyüşte doğa hayranları Uzungöl şehit komlarına kadar çıkabildiler.

Burada bir mezire evini açan doğa tutkunları hem yemek yediler hem de yorucu yolculuğun ardından dinlenmiş oldular.

Mezire dönüşünde Snovboard yaparak Uzungöl´e inmeyi başaran Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyeleri muhteşem bir günün ardından akşam saatlerinde Uzungöl´e döndüler.

Etkinlik ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Dernek Başkanı Aydın Mutlu her Pazar günü farklı bir doğa güzelliğini insanlara anlatmaya çalıştıklarını bu şekilde doğa sevgisi konusunda insanlara farklı alternatifler sunma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Uzungöl´ün bir turizm cenneti olduğunu ve de doğal güzelliği ile herkesi kendisine hayran bıraktığın ı ifade eden Dernek Başkanı Aydın Mutlu kendilerinin de Uzungöl´de farklı etkinlikler gerçekleştirerek Uzungöl´ün bir başka bilinmeyen yönünü insanlara anlatmaya çalıştıklarını ve de doğa tutkusunun Uzungöl´de bir başka yaşandığını ifade etti.

Uzungöl´de kış sporlarının aktifleştirilmesi gerektiğini ifade eden Dernek Başkanı Aydın Mutlu özellikle kış mevsiminde Uzungöl´ün yalnızlığa itildiğini oysa Uzungöl´ün kış mevsiminde en az yaz mevsimi kadar güzel ve cazibe merkezi olduğunu ve de dernek yönetimi olarak düzenledikleri çeşitli  etkinlik ve organizasyonlar ile Uzungöl´de kış sporlarını aktifleştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Haber:Çaykara Gündem  

 



İlginizi Çekebilir