Buz tutmuş Uzungöl Tehlike Saçıyor!

Buz tutmuş Uzungöl Tehlike Saçıyor!

Karadeniz Truzminin Göz Bebeği Uzungöl Son Yılların En Soğuk Kışlarından Birini Yaşıyor.

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden olan Uzungöl´de son senelerin en soğuk kış mevsimlerinden biri yaşanıyor.Yaklaşık 20 gün önce yağan kar özellikle güneşin almadığı yerlerde buz kütleleri haline gelirken hava sıcaklığı da oldukça düştü./resimler/2015-12/23/1346025248793.jpgGölün buz tutması ise Uzungöl´ü ziyarete gelen turistler tarafından ilgi ile karşılanırken bu durumun beraberinde getirdiği sorun ise oldukça farklı.

Gölün donmuş halini gören Uzungöl´e gelen ziyaretçiler kimi zaman resim çekmek,kimi zaman ise kaymak amacı ile buzun üstüne çıkıyorlar.Oysa bu durum can güvenliği açısından çok önemli bir risk oluşturmakta. Buzun her an kırılabileceği ve üzerinde kayan insanların göle düşme tehlikesi çok önemli bir risk olarak Uzungöl´ün önünde bulunmakta. Özellikle Uzungöl Ortaokulunun gölün kıyısında yer alması  ve öğrencilerin gölün üzerinde kayan turistleri örnek göstererek kendilerinin de gölün üzerinde kaymak istemesi ise bu defa öğrencilerin can güvenliği açısından çok önemli bir risk unsuru olarak karşımızda durmakta.

Konu ile ilgili olarak fikirlerini aldığımız Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok insanlarımızın bu konuda bilinçli davranmaları gerektiğini ifade etti. İnsanları gölün üzerine çıkmamaları ve gezinmeleleri konusunda uyaran Başkan Tok, gölün üzerine çıkmanın son derece riskli olduğunu ve bu konuda Belediyemiz Zabıta Memurlarına gerekli Talimatın kendisi tarafından verildiğini ifade etti. İnsanların can güvenliği açısından mutlaka gölün üstünde gezinen turistlerin uyarılması gerektiğini ifade eden Başkan Tok bu konuda Uzungöl´de yaşayan tüm vatandaşlardan sorumluluk üstlenmelerini istedi./resimler/2015-12/23/2310516067246.jpgGÖLÜN DONMASI UYKULARIMI KAÇIRIYOR

Sevgili Çaykara Gündem Dostları. Ben Uzungöl Ortaokulunda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktayım.Senelerdir Uzungöl ya da Çaykara İlçemiz ile ilgili Kültürel Değerlerimizi yaşatacak ve geliştirecek hep olumlu ve güzel haberleri siz sevgilşi dostlarımız ile paylaşmaya gayret ettim. Olumsuz haberleri ise mümkün olduğu kadar paylaşmamaya çalılştım.

Ancak bu gün durum farklı. Bu gün insanların can güvenliği söz konusu. Allah göstermesin bir insanın göle düşmesi ya da bir öğrencinin burnunun kanaması tüm öğretmen arkadaşlarımı olduğu gibi beni de derinden yaralar.

İnanın bana her sabah okula gelirken gölün üzerinde gördüğüm o buz kitlesi sanki yüreğime bir hançer gibi saplanıyor.Tehlikenin ne olduğunu bilmeyen ve sadece eğlenmek amacı ile gölün üzerine çıkan insanların gözüne çok hoş görünen o buz kitlesi inanın benim yürereğime bir hançer gibi saplanıyor.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Dondu Kaldı

İlginizi Çekebilir