Uzungöl Fatih´ine Ağlıyor

Uzungöl Fatih´ine Ağlıyor

Uzungl Merkez Camii İmamı Mehmet Sezgin´in 20 Yaşındaki Oğlu Fatih Hayatını Kaybetti.

Uzungöl Genç Fatih´ine Ağlıyor.Uzungöl´ün En Önemli İlim Adamlarından Hacı Yaşar SEZGİN Hocamızın Torunu,Uzungöl Merkez Camii İmamı Mehmet(Muhammet) Sezgin´in 20 yaşındaki oğlu Fatih Sezgin Uzungöl´de Hakkın Rahmetine Kavuştu.

Uzungöl´ün Yetiştirdiği En Önemli Kültür ve Gönül İnsanı  Almanya´da İkamet Eden Sevgili Sait Sezgin Abimizin Torunu,Mustafa,Abdullah,Abdurrahim,İsmail ve Ahmet Sezgin´in yeğenleri olan genç Fatih´in Hakkın Rahmetine kavuşması başta ailesi olmak üzere tüm Uzungöl´ü göz yaşlarına boğdu./resimler/2016-1/1/1701555997133.jpgDoğuştan özürlü olan ve 20 senedir ailesi tarafından bakılan Fatih Sezgin 01.01.2016 Cuma Günü Cuma Namazımna Müteakip Uzungöl Merkez Camiimnde kılınan cenaze namazının ardından Aile Kabristanlığında defnedildi.

Genç Fatihimizin Cenaze Namazında Dualar Babası Mehmet SEZGİN tarafından yapılırken Cenaze Namazı ise Çaykara Müftümüz Ali Fuat BAYCAN tarafından kıoldırıldı./resimler/2016-1/1/1702197247433.jpgÇaykara Gündem Ailesi olarak Aramızdan zamansız ayrılışı ile bizleri göz yaşlarına boğan Genç Fatih Kardeşimize Allah´tan Rahmet başta Hocamız Hacı Yaşar Sezgin ve Mehmet Hocamız olmak üzere Tüm Aile Efratına ve de Uzungöl Halkına Baş Sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM:

Mehmet(Muhammet) SEZGİN-Babası-05057955024

Abdullah SEZGİN-Amcası-05321509919

Abdurrahim SEZGİN-Amcası-5058189624

       

GÜNAHSIZ BİR ÖMÜR

Bunu Hocalarımız İlim Adamlarımız  elbette ki bizden çok daha iyi bilir ve anlatırlar kuşkusuz.Hele de Kıymetli Hacı Yaşar Hocamız ve Onun Uzungöl´e emaneti olan Sevgili Mehmet(Muhammet) Sezgin Hocalarımız bu konuyu siz sevgili Çaykara Gündem Dostlarına benden bin defa daha iyi anlatırlar.Bundan asla kuşkum yok.Ama ben elimden geldiği kadar onların buı duygularına kendi cümlelerim ile tercüman olmaya gayret edeceğim.

İnsanoğlu tertemiz bir varlık olarak gelir  dünyaya.Kusursuz,günahsız ve bir pırlanta misali gözlerini dünyaya açar.Çocukluk yılları da tertemiz geçer tabi ki.Elbette bu süreçte çocuğumuza verebildiğimiz ve de üzülerek ifade etmek isteriz ki veremediğimiz eğitim onun bu tertemiz dünyasında yavaş yavaş lakelerin oluşmasına sebep olur.

İnekten yeni sağılmış tertemiz bir süt tahmin edin.İşte yeni doğan çocuk bu tertemiz süte benzer sevgili dostlar.Bizler Ebeveyn olarak eğer çocuğumuza iyi bir eğitim verebilmiş isek ne mutlu bize.Süte hiç bir şey katmadık ve çocuğumuzu tertemiz olarak toplumun içine atmış olduk.

/resimler/2016-1/1/1702395997804.jpgO çocuktan korkmayın Sevgili Dostlar.O artık hayatı boyunca tertemiz bir insan olarak yaşayacak ve ömrünü bu şekilde tertemiz olarak tamamlayacaktır.Topluma hizmet eder mi etmez mi onu bilemem ama şunu çok iyi biliyorum.O insanın ömrü boyunca topluma en küçük bir zararı dokunmayacaktır.

Şimdi bir de olumsuz  penceresinden bakalım bu olaya.Hiç tasvip etmediğimiz pencereden incelemeye çalışalım.Çocuğumuz tertemiz bir süt misali dünyaya gelmişti.Sonra bizim veremediğimiz eğitimden dolayı çocuğumuz önce yalanı öğrendi,sonra hileyi öğrendi,sonra insanları kandırmayı,dolandırmayı öğrendi ve işin garip tarafı tüm bunları yaşamının bir parçası haline getirdi.

O tertemiz sütümüz süt olmaktan çıktı sizin anlayacağınız.İçine binlerce katkı maddesi eklendi.Sonra televizyonlarda,gazetelerde her gün yüzlşerce haber okumaya başlarız.Pıolisimiz şehit edildi.Askerimiz şehit edildi.Banka soyuldu.Bir öğrenci öğretmenine kurşun sıktı.Vs..vs... Tüm bunlar nedir bilir misiniz  sevgili dostlar.Atalarımızın çok güzel bir sözü vardır.Der ki "Ne ekersen onu biçersin".İşte Bizler de Çocuğumuza veremediğimiz eğitimin faturasını ödemiş oluruz ve o çocuğumun hayatı boyunca topluma mikrop saçar.

Şimdi Çaykara Gündem Dostlarımız şunu sorabilirler bana.İyi de Be Mübarek Hilmi Hoca.Tüm bu yazdıklarının genç Fatihimiz ile ne alakası var.Neden genç Fatih Kardeşimizin cenaze haberine bu yazıyı ekleme gereği duydun.

Çok alakası var Sevgili Dostlar.Sevgili Fatih Kardeşimiz Dünyaya tertemiz bir süt misali geldi.20 sene boyunca eli öpülesi anne babası ve ailesi tarafından kendisine hizmet yapıldı ve bu gün itibarı ile de o tertemiz süte hiç bir katkı maddesi katılmadan yine tertemiz olarak veda etti bizlere.

Sözlerin en güzelini cenaze töreninde babası söyledi bu gün.Oğlunun Fatihinin duasını yaparken dedi ki Mehmet Hocam.Sevgili Fatih sadece Bizim Çocuğumuz değil dedi Sevgili Hocamız.Sevgili Fatih özürlü olması vasfı iler aynı zamanda Tüm Toplumun çocuğu olma özelliğine sahiptir.Bundan daha güzel ifade edilemezdi herhalde.Sevgili Mehmet Hocamı bir kere daha tebrik etmek isterim bu güzel cümlelerinden dolayı

Evet Şimdi baştaki sorumuzu bir defa daha tekrar ederek bitirelim yazımızı.Sevgili Fatih Yavrumuzu Günahsız ve tertemiz bir delikanlı olarak yolladık Ebedi Aleme.Karar tabi ki Alimlerimizin ve de Siz Sevgili Çaykara Gündem Dostlarının

Haber yorum:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Fatih Ağlıyor

İlginizi Çekebilir