Uzungöl Gençleri Karakaya Zirvesinde

Uzungöl Gençleri Karakaya Zirvesinde

Uzungöllü bir grup genç Yaylaönü Köyü tarafından Uzungöl Şekersu yaylasında bulunan ve bölgenin en yüksek yeri olan Karakaya(Ziyaret Tepesi) zirvesine çıkmayı başardılar.

Doğa hayranlığı sınır tanımıyor.Uzungöllü bir grup genç Yaylaönü Köyü tarafından Uzungöl Şekersu  yaylasında bulunan ve bölgenin en yüksek yeri olan Karakaya(Ziyaret Tepesi) zirvesine çıkmayı başardılar.

Uzungöl Merkez´den Mustafa ile Murat Çakmak Kardeşler ile Filak Mahallesinden Yunus Onat´tan oluşan ekip Uzungöl´den yola çıkarak Karakaya´ya hareket ettiler./resimler/2019-1/31/1033249063905.jpgYaylaönü Köyü(Haros)´a  kadar otomobilleri ile giden gençlerimiz otomobillerini burada bırakarak uzun bir yolculuğu çıktılar.Yoğun kış şartlarında kar ve tipi eşliğinde ilk olarak Uzungöl Veli Yaylasına çıkan gençlerimiz ilk akşamı Veli Yaylasında geçirdiler.

İkinci günde yürümeye devam eden ve iki günde yaklaşık olarak 7 saat yol yürüyerek zirveye tırmanan gençlerimiz akşam saatlerinde 3450 Rakımlı Karakaya´nın zirvesine çıkmış oldular.

Karakaya´da misafirlerin barınması için hazırlanan odaya yerleşen gençlerimiz ilk olarak sobayı yakarak bir güzel ısınmış oldular.Daha sonra hazırladıkları yemek ile bir güzel karınlarını doyuran gençlerimiz  daha sonra ise 3450 rakımlı tepede demledikleri çay ile doğanın tadını çıkardılar.

/resimler/2019-1/31/1055460965116.jpgKarakaya´da suların donmuş olduğunu ve sobayı yaktıktan belirli bir süre sonra ise suların açıldığını ifade eden gençlerden Mustafa Çakmak gece geç saatlere kadar oturup sohbet ettiklerini gece yatarken sobayı iyice yaktıklarını ancak sabah uyandıklarında ise suların yine donduğunu ifade etti.Sabah yeniden sobayı yakarak suları açtıklarını ve çaylarını demlediklerini söyledi.

Gidiş dönüş yolunda sayısız keklik gördüklerini ifade eden ziyaretçilerden Yunus Onat ise bir de uzaktan geyik gördüklerini sözlerine ekledi.

Karakaya´da Toplam 3 gün ve 3 gece kalan gençlerimiz ömürleri boyunca unutamayacakları muhteşem doğa manzarası eşliğinde ziyaretlerini tamamladılar./resimler/2019-1/31/1034070939758.jpgGece hava sıcaklığının -30-35 dereceleri bulduğunu ifade eden Murat Çakmak ise ancak hiç üşümediklerini bulundukları yerin çok sıcak olduğunu ifade etti.

Gençlerimiz 3 gün konakladıkları  Karakaya´da sabah kahvaltılarını yaptıktan sonra dönüş için yola koyuldular.Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğun ardından yeniden araçlarının bulunduğu Yaylaönü Köyü(Haros)´a  ulaşan gençlerimiz buradan da araçları ile Uzungöl´e geri döndüler.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir