Uzungöl Hasan abisine Ağlıyor

Uzungöl Hasan abisine Ağlıyor

Uzungöllü İş Adamı Hasan ZEREN İstanbul´da Gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

 

Uzungöl Hasan Zeren´e ağlıyor.Kültürü,Eğitimi,Beyefendiliği ve de kişiliği ile herkes tarafından örnek gösterilen İş adamı Hasan Zeren İstanbul´da göz yaşları ve dualar ile son yolculuğuna uğurlandı.

/resimler/2016-2/1/1810207847663.jpg30 Ocak Cumartesi Sabahı saat 4´te Eşi Canım  Teyzeciğim Fatma Zeren tarafından Yatağında ölü olarak bulunan Sevgili Hasan Abi´nin ani ölümü Tüm Uzungöl ve İstanbul´u göz yaşlarına boğdu.

71 Yaşında aramızdan ayrılarak bizleri göz yaşlarına boğan Sevgili Hasan Abi;Almanya´da İkamet eden Hüseyin Zeren Abimizin ikizi İş Adamı Sevgili Yüksel,Ahmet ve Özgür Zeren ile Kurmay Yüzbaşı Sevgili Özer Zeren´in Babaları idi.İstanbul´daki gururumuz Doktor İrfan İnce´nin Kayınpederi olan Sevgili Hasan Abi aynı zamanda Uzungöllü İşi Adamı Sevgili Ahmet Çiçek Abimizin Dünürü, Sevgili Mustafa,Yunus,Murat ve Süleyman Çiçek´in de enişteleri,Sevgili Nevzat Ereolu´nun bacanağı idi.Sevgili Hasan Abi 31 Ocak 2016 Pazar Günü Öğle namazının ardından İstanbul Şişli Ok Meydanı Çiftecevizler Camişinde kılınan cenaze namazının ardından İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiyenin her tarafından binlerce insanın katıldığı cenaze töreninde adeta insan seli yaşandı.Binlerce insan Zeren ailesini bu acılı günlerinde yalnız bırakmöadı ve onların yanın da yer alarak acılarını paylaştı. 

Çaykara Gündem Aliesi olarak aramızdan zamansız ayrılışı ile hepimizi göz Yaşlarına boğan Sevgili Hasan Abimize Allah´tan rahmet başta kaderli aile efratı olmak üzere tüm İstanbul ve Uzungöl Halkına Baş Sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM-

Hüseyin ZEREN-05343847638

Yüksel ZEREN-05326150032

Ahmet Göksel ZEREN-05314707080

Mustafa ÇİÇEK-05334909497

Ahmet ÇİÇEK- 532 2426378 

BİR KÜLTÜR VE EĞİTİM ABİDESİ-HASAN ZEREN.

Her zaman söylüyoruz ve de ömrümüz yettiği kadar da  doğru bildiğimizi söylemeye de devam edeceğiz.Bizler insan olarak bu dünyadab göçüp giderken ardımızdan bırakabileceğimiz en güzel şey Hoş bir Seda Bırakabilmektir./resimler/2016-2/1/1811307692891.jpgHerkesin bizden memnun olacağı,hiç kimsenin kalbini kırmadan ve de tabi ki içinde yaşamış olduğumuz topluma da kendimizden karınca kararınca bir şeyler katarak bu dünyadan göçüp gidebilmektir aslolan.İnsan olmanın gereğidir bu.Ancak bizler üzülerek ifade edelim ki bu durumu ya görmeyiz ya da görmeden gelerek kendi şahsi menfaatlerimizin peşinde beyhude bir şekilde koşuşturup dururuz bir ömür boyunca

Bizler ise Çaykara Gündem Ailesi olarak toplumuzun önemli değer taşlarını sizlere anımsatmaya ve onların toplumun üzerindeki önemlerini sizler ile paylaşmaya şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz.

Sevgili Hasan Abi´yi tanıyıp anlamanın yolu Uzungöl´ün son 60 yılına göz atarak mümkün olur Sevgili Çaykara Gündem Dostları?Yıl  1958?Sevgili Hasan Abi 13 yaşiında daha. Yani Çocuk denilebilecek yaşta.Ama o hayatın yükünü çoktan omuzlamış bile.Kars´ta Müteahhitlik yapmaya başlar daha o yaşta Sevgili Hasan ZEREN?Ve de İş Adamı olarak ilk hizmetini Uzungöl´e verir.1950´li yıllar Uzungöl´de kıtlık yılları yokluk yılları.Ve de Sevgili Hasan ZEREN arkadaşlarını,komşularını tanıdıklarını toplayarak Kars´a getirir ve kendi işinde çalıştırararak komşulaerının ekmek kazanmasına vesile olur daha  o yaşta./resimler/2016-2/1/1811567537011.jpgTakvimler 1965´i gösterdiğinde ise Uzunöl için iskan zamanıdır 1965.Yüzlerce aile iş ve ekmek uğruna Gurbet ellerin yolunu tutar 1965 Yılında.Adres ise Van İli Özalp İlçesi Emek ve Dönerdere Köyleridir.Sevgilşi Hasan ZEREN ise yine Toplumsal görev anlamında en ön safta ilk sıradadır Van´da.Yine Müteahhit ve İş Adamı olarak bir yandan hemşerilerine hizmet vermeye çalışır bir yandan da Karadeniz Kültürünün bölgede yaşatılabilmesi için Sosyal ve Kültürel aktiviteler düzenler ve bu aktivitelerin içinde yer almaya gayret eder Sevgilşi Hasan ZEREN Abimiz.

1975´li yıllarda ise Van´daki Misyonunu yarıda bırakarak İstanbul´un yolunu tutar Sevgili Hasan ZEREN Abimiz.Ama Van´ı ömrü boyunca hiç unutmaz ve oraya hizmet taşıyabilmek için yine üstün bir gayret sarfeder.İstanbul´da ekonominin sıkıntılı yıllarıdır 1970´lşi yıllar.Ve de Sevgili Hasan ZEREN Abimiz İş Adamı olarak bu zor piyasanın içerisine atar kendini.Kolay değildir İstanbul piyasasında İş Adamı olarak yer almak.Ama Sevgilşi Hasan ZEREN Abimiz zekası,Azmi,kararlılığı ve yüreği sayesinde bu piyasanın en ön saflarında yer almayı başarır.

Sıra bu payasaya kendi hemşerilerini kazandırmaya gelmiştir.İstanbul´da.Sevgili Hasan ZEREN Abimiz Uzungöllü bir çok heşmerimizi ya önce kendi yanında çalıştırıp sonradan işini kurdurmak sureti ile ya da başka bir iş kurmasına yardımcı olarak Uzungölü bir çok müteşebbisin İstanbul Piyasasından söz sahibi olmasını sağlamıştır.

Kurduğu İş Yerlerinde mutlaka Uzungöllü hemşerilerinin çalılşmasını ve de iş sahibi olmalarını ön koşul olarak prensip   haline getirmiştir Sevgili Hasan ZEREN.Ve de onun bu özelliği sayesinde senelerce bir çok Uzungöl genci İstanbul´da iş ve meslek sahibi olmuştur.

Senelerce Uzungöl´den İsrtanbul´a çalışmaya giden bir çok gencimiz ya Sevgili Hasan Abimizin İş Yerlerinden birinde çalışmış ya da onun rehberliğinde başka bir işe yerleşmiştir.

71 Senelik ömrünü örnek bir toplum insanı olarak Yaşadı Sevgilşi  Hasan ZEREN Abimiz.Uzungöl ile ilgili tüm toplumsal ve sosyal olaylarda hep söz sahibi olmaya gayret etti.Hep en ön safta yer almaya çalıştı.

Hayatı hep pozitif yaşadı Sevgilşi Hasan ZEREN.O hayatın olumsuz ya da kötü tarafını hiçbir zaman yaşamadı ve de etrafındakilere de yaşatmadı .31 Ocak Pazar sabahı Taziye için Sevgili Hüseyin ZEREN Abimizin evinde oturuyorduk.İnegöl´den Sevgilşi İhsan İNCE Abimizin anlattığı bir anıyı paylaşmak isterim sizlerle.

Senede 5-6 defa İnegöl´e gelirdi Sevgili Hasan Abi dedi İhsan İNCE.Her gelişinde beni arar ve İnegöl´e geldiğini söyler sonra yanıma uğrardı dedi.Abi diye sitem ederdim ben Hasan Abi´ye.Geldiğini neden ghaber vermiyorsun.Gelip seni terminalden alırdık.

Sevgili Hasan Abi ömrünü dostlarına adamıştı ama asla dostlarına sıkıntı yaşatmak istemezdi.Bu yüzden Sevgili İhsan Abi´ye biraz da şaka yollu bir cevap verirdi her seferinde.Canım İstediği zaman gelir istediği zaman giderim.Çünkü ERENLER böyle yapar.

Ömrü Eğitime ve Eğitimcilere destek vermek ile geçti Sevgili Hasan Abi´nin.Hep Eğitimcilerin bulunduğu ortamnda yer almaya ve onların karşılaştıkları sorunlara çözüm bulabilmek için çözüm yolu aramatya gayret etti ömür boyunca.

Kusura bakmayın çok uzun bir yazı oldu ancak Sevgili Hasan ZEREN Abimizin anlatılacak o kadar çok yönü var ki ben sizlere onların belki de milyonda birini anlatabildim Ancak.Sözümüzü Sevgili Hasan ZEREN´in Oğlu Ahmet Göksel ZEREN´in Babasının ölümü için yazdığı güzel bir şiir ile tamamlayalım isterseniz.

Ve de başta yaptığımız yorumu tamamlayarak bitirelim.İnsanoğlu´nun en önemli görevi bu olmalıdır demiştik.Topluma veda ederken ardından hıoş bir seda bırakabilmeli insanıoğlu.Ve de Sevgili Hasan ZEREN Abimiz ardından bir değil belki de onlarca Hoş Seda bırakarak ayrılıverdi aramızdan. 

Hoyratça öperdim Çocuklarımı

Eşek Kadar oldular hala da öperim.

Öpmekl ne kelime yerim.

Farkettim ki.

B abamı hiç öpmemişim

Belki de ondandırt ç.ocuklarımı doyumsuz öpmelerim

Öpmelere doyamayışım.

Bu gün

Öptüm Babamı

Hasan Abimi

Çelik gibi soğuktu

Yandı dudaklarım

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir