Uzungöl İstanbul´da İftarda Buluştu

Uzungöl İstanbul´da İftarda Buluştu

İstanbul Mecidiyeköy´de faaliyet gösteren Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Uzungöl´lü hemşehrilerimizi ve Uzungöl sevdalılarını iftar yemeğinde buluşturdu.

İstanbul Mecidiyeköy´de faaliyet gösteren Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Uzungöl´lü hemşehrilerimizi ve Uzungöl sevdalılarını iftar yemeğinde buluşturdu. 

Derneğin kendi mülkü olan İstanbul Mecidiyeköy merkezinde verilen iftar yemeğine, Uzungöl´ümüzün yetiştirdiği çok sayıda değerli eski dernek başkanları ve yöneticileri ile işadamı, bürokrat, siyasetçi ve Uzungölsevdalılarının yanısıra Uzungöl Mecidiyeköy Merkez Derneği kurucularından İstanbul 2. bölge Milletvekili adayı Mustafa Yazıcı ve çok değerli İsimler  iştirak etti. 

/resimler/2018-6/4/1110558651149.jpgİstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hemşerimiz Mühendis Mustafa Yazıcı

Bursa Uzungöl Dernek Başkanı Hikmet Yazıcı, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri  Oğuzhan Sezgin Irfan Uçan ve Mustafa Çelik´le birlikte Dernek Medya Bilgi İşlem Yetkilileri Hakan Sezgin ve Abdullah Özen de katıldı.

Ayrıca Uzungöl Gündem Yönetim Kurulu Üyeleri de İftar Organizasyonuna iştirak ettiler.  İftar Yemeği öncesinde Bursa Uzungöl Derneği Başkanı Hikmet Yazıcı, Kur´an-ı Kerim okudu ve dua etti.

/resimler/2018-6/4/1112278027978.jpgGecenin Ev Sahipliğini İstanbul Mecidiyeköy Dernek Başkanımız Çaykara´lı Hemşerimiz Sait Albayrak Yaptı.

Ev yapımı zengin iftar yemeklerinin samimi ve sıcak bir ortamda yendiği iftar sonrasında Mecidiyeköy Uzungöl Derneği Başkanı Sait Albayrak bir selamlama ve teşekkür konuşması yaptı.

Daha sonra milletvekili adayı Mustafa Yazıcı ve davetlilerden bazıları söz alarak birlik ve beraberliğin önemine işaret etti. 
Bu beraberliğin sağlanmasında büyük katkı sağlayan Uzungöl derneklerinin desteklenmesine vurgu yapan konuşmacılar, özellikle genç kuşağın derneklerle buluşturulmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi./resimler/2018-6/4/1114317092878.jpgBursa Dernek Başkanımız Müftü Hikmet Yazıcı Hem Kur´an-ı Kerim Tilaveti hem de Keyifli Sohbeti ile Gönülleri Fethetti.

İftar sonrasına yapılan konuşmalar ve duanın ardından Uzungöl Derneklerinin yönetici ve üyeleri, müşterek olarak gerçekleştirecekleri program ve projeler hakkında karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulundular. 
Bu kapsamda başta Uzungöl´de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin yanı sıra yurt dışında ve ülke genelinde faaliyet gösteren Uzungöl temalı bütün dernek ve oluşumların "Uzungöl´ün ilçe olması" konusunda bir kampanya başlatarak farkındalık oluşturulmasının hayati önem ifade ettiğine işaret edildi.

Örnek bir organizasyonla hemşehrilerimizi bir araya getiren ve yürek buluşmasına vesile olan başta İstanbul Mecidiyeköy Merkez Uzungöl Derneği Başkanı Sait Albayrak, değerli yöneticileri ve mensupları ile bu örnek buluşmayı onurlandıran saygıdeğer hemşehrilerimize ve kıymetli misafirlere teşekkür ediyor, bu tarz buluşmaların birlik ve beraberliğimize olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz.

HİLMİ HOCA NOTU

Belki 25 Senedir Çeşitli İnternet Sitelerinde ve de son olarak Yaklaşık olarak 6 senedir Çaykara Gündem Web Sitemizde ve Gazetemizde hazırladığım haberler ile sizlerle birlikte olmaya çalışıyorum.

Benim bir çalışma prensibim var.Haber ne olursa olsun.Haberi mutlaka kendim yazarım.Başkası tarafından yazılmış olan bir haberi asla kullanmam.

Ancak bu haberde farklı oldu.Haberi baştan sona kadar belki on sefer okudum.Haberi yeniden nasıl yazabilirim diye düşündüm.

Bursa Derneğimizdeki arkadaşlarımız ve Uzungöl Gündem Web Sitemiz haberi o kadar güzel hazırlamışlar ki bu habere dokunmak içimden gelmedi.Olduğu gibi sizlerle paylaşıyorum.

KAYNAK:

Uzungöl Derneği Bursa
Uzungöl Gündem



İlginizi Çekebilir