Uzungöl Kaderine Ağladı

Uzungöl Kaderine Ağladı

Dün İstanbul´da 25 Yaşında hayatını kaybeden Kader TUÇ(Akyüz) Göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Yaklaşıık olaraK 1 yıldır kalp rahatsızlığı ile mücadele eden ve dün İstanbul Kartal Eğitim Ve Araştırma hastahanesinde kalbine yenik düşerek Tüm Uzungöl´ü göz yaşlarına boğan Kader TUÇ(Akyüz) Uzungöl´de göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

25 uyaşında aramızdan ayrılarak bizleri göz yaşlarına boğan genç Kader´in cenaze namazına Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Emekli İmam İsmail Şen tarafından yapılan vaaz ve okunan duaların ardından Genç Kader´in cenaze namazı Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan tarafından kıldırıldı.Cenaze namazının ardından ise göz yaşları ve dualar eşliğinde aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı genç Kader.

/resimler/2015-12/1/2012035019625.jpgZamansız bir şekilde ve de ömrünün baharında aramızdan ayrılarak Tüm Uzungöl´ü göz yaşlarına boğan Kader Kardeşimize Çaykara Gündem Ailesi olarak Allah´tan Rahmet,kederli ailesine ve tüm Uzungöl Halkına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

KISACIK BİR ÖMÜR

Evet çok yaygın bir sözdür.Der ki Atalarımız "Ecel geldi Baş ağrısı Bahane" Bu sözü hepimiz çok iyi biliriz de nedense sadece ölümden ölüme hatırlar ondan sonra ise yine günlük hayatın koşuşturması bizi kendimizden alıp götürür.Ta ki bir sonraki genç ölüm haberi karşımıza çıkana kadar da ya hatırlamayız ya da hatırlamak istemeyiz.

Mükemmel bir ailenin örnek bir çocuğu olarak dünyaya geldi Sevgili Kader Kardeşimiz.Tıpkı diğer kardeşleri gibi aldığı örnek Aile Terbiyesi ile çevresinde örnek olarak gösterilen bir insan olarak yaşadı.Bu konuda Sevgili Ahmet Akyüz Abimizin ve ailesinin çocuklarına vermiş olduğu örnek aile ahlakı her zaman hem komşuları olarak bizlerin hem de onları tanıyan herkesin büyük takdirini kazandığını sözlerimize katmadan geçemeyeceğiz.

Ve gün geldi evlendi Kader kızımız. Polis Memuru Hasan Tuç ile hayatını birleştirdi.Mutlu bir yaşama birlikte yelken açtılar Sevgili Kader-Hasan Tuç çifti.Ama başta dedik ya.Hayatta yaşayacağımız her şey önceden planlanmış. Daha 6 aylık evliyken kalp rahatsızlığı yaşamaya başladı Sevgili Kader Kızımız.

Van 100. Yıl Eğitim Ve Araştırma Hastahanasi adeta Sevgili Kader Hasan Tuç çiftinin ve ailelerinin meskeni oldu neredeyse.Yapılan hiç bir tedavi ne yazık ki Kader kızımızın derdine derman olmuyordu.Ve bir gün geldi ki Vandaki doktorlar "Bizden bu Kadar.Gerisi mevklanın bileceği iş" dediler.

Bu defa İstanbul yollarına düştü Sevgili Hasan ve Ahmet Akyüz Abimiz.Kartal Eğitim ve Araştırma Hastahanesinde başlandı tedaviye.Ancak o tedavi de sadece bir ay sürdü.

Dedik ya biçilen ömür bitmişti Sevgili Kader Kızımızın.Nefesi tükenmişti.Ve de dün Önce Eşi Sevgili Hasan Kardeşimizi,sonra Dünyanın en güzel insanı Sevgili Ahmet Akyüz Abimizi ve de ailesini,sevenlerini ve de Tüm Uzungöl halkını göz yaşlarına boğarak bir Melek gibi uçuverdi aramızdan.

Her zaman söyleriz.Bir insan bu Dünyadan göçüp giderken bırakabileceği en gükzel eser ardından hoş bir seda bırakabilmektir.Ve de Sevgili Kader Kızımız O Hoş sedayı hem aldığı Aile Terbiyersi hem yaşadığı Örnek yaşam tarzı hem de genç yaşta bizleri göz yaşlarına boğarak bir MELEK gibi aramızdan ayrılarak fazlası ile hak ertti diye düşünüğyoruz.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Kaderini Uğurladı
Mehmet AKÇAY
2.12.2015 08:01:45
Kader (=Kadriye) kızımızı lise hayatı boyunca öğretmeni olma şerefini yaşadım.Öğretmenlik hayatım boyunca örnek olarak takdim ettiğim öğrencilerimden birisidir.İnanın ciğerim yandı desem abrtmış olmam.Başta Ahmet AKYÜZ abi olmak üzere bütün tanıyanlara ve Uzungöl´e başsağlığı diliyorum.Rabbim rahmetiyle buluştursun.

İlginizi Çekebilir