Uzungöl Kış Sessizliğine Büründü!

Uzungöl Kış Sessizliğine Büründü!

Kış Mevsiminin Gelmesiyle Birlikte Uzungöl Kış Sessizliğine Büründü.

Dünyaca ünlü turizm cenneti Uzungöl´de, yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayıp 3 ay boyunca yer bulmak imkânsızlaşırken, Her mevsimde sunduğu doğal güzelliklere rağmen kış sessizliğine geri döndü. 

5 Mart 1990 tarih ve 20452 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen Uzungöl´ün her yıl yaz aylarında artan ziyaretçisiyle büyük ilgi görürken, havaların soğumasıyla birlikte işletmelerin tamamının boş olması bölgede turizmden ekmeğini çıkaran işletmeleri zor durumda bırakıyor. 

Doğal klima, Bölge turizminin lokomotifi konumundaki Uzungöl, eşsiz doğası, yeşilliği, ?doğal klima? olarak nitelendirilen havası ve bölgeye özgü yemekleriyle milyonları kendisine çekiyor. Özellikle turizm mevsimi olan yazın, Uzungöl´e gelen binlerce yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken ve koruma altına alınan, (Haldizen) Demirkapı vadisine doğru uzayıp giden yaklaşık 5 ile 10 km mesafede dağların yüksekliklerinde yer alan 10 kadar irili ufaklı göllerde turlar düzenleniyor./resimler/2015-11/4/2227442124471.jpg"BU ŞARTLARDA TURİZM İŞLETMELERİNİN AYAKTA KALMA ŞANSLARI YOK"

Uzungöl´ün kış turizmi için yeterli alt yapı yatırımlarının olmayışı sebebiyle kış aylarında beklenen ilgiyi görmediğini ifade eden, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, yaklaşık 6500 yataklı turizm merkezi Uzungöl´deki turizm işletmelerin nerede ise 9 ay boyunca boş kaldığını söyleyerek, kış turizminin geliştirilmesi için devletin şimdiye kadar hiçbir gayreti olmamıştır. Kış ayı boyunca turistlere bölgemize çekecek gerekli altyapı uygulamaların hiçbir tanesinin yapılmaması Uzungöl´de kendi imkânlarıyla yatırım yapan tüm işletmelerimizi zor durumda bırakmaktadır,?dedi. 

Uzungöl´ün sadece yaz ayında 3 aylık bir turizm sezonu ile hiçbir yere varılamayacağını söyleyen Akyüz," özellikle kış aylarındaki giderlerin, turizm işletmelerini zor durumda bırakıyor. Esnaf otellerini kapatıyor, ya da bankalardan aldıkları kredilerle günlerini kurtarmaya çalışıyorlar. Bu şartlar altında uzungöl´deki işletmelerin ayakta durma şansları yok. Yıllardır planlanan ve bir türlü yapılamayan teleferik sistemi ve kayak tesisleriyle birlikte Uzungöl´de kış sezonunda oluşan doğa harikası görüntülerin yaşanması ve buna uygun sosyal alanların oluşturulması için devletin öncülük yaparak kış turizminin canlandırılması için gerekli adımların atılmasını beklediklerini,?söyledi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir