Uzungöl Gülen Yüzünü Kaybetti

Uzungöl Gülen Yüzünü Kaybetti

İstanbul´da İkamet Eden Doktor İrfan İnce´nin Annesi Emine İnce Hakkın Rahmetine Kavuştu

UZUNGÖL NEŞESİNİ KAYBETTİ

Uzungöl´ün en renkli simalarından 7´den 77´ye herkesin çok sevdiği ve de Saygı duyduğu Emine İnce(Guzu)  yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak Uzungöl´ü Göz Yaşlarına Boğdu ve hayatını kaybetti.

İstanbul´da İkamet eden ve de hem Bölge İnsanımıza hem de Uzungöl insanımıza olan Hizmetleri ile herkes tarafından çok sevilen ve de saygı duyulan Doktor İrfan İnce ile Van Dönerdere Özalp´tan yine herkes tarafından çok sevilen ve de saygı duyulan Merhum Süleyman İnce´nin anneleri,Uzungöl Merkez Kaplanoz Mahallesinden ise Mehmet Aygün´ün Kayınvalidesi olan Emine Teyze´nin beklenmeyen ani ölümü Tüm Uzungöl´ü göz yaşlarına boğdu.

Yaklaşık 3-4 yıldır amansız hastalık ile mücadele eden Emine Teyze ne yazık ki verdiği mücadeleyti kaybederek 29 Temmuz 2016 tarihinde bizleri göz yaşlarına boğarak aramızdan ayrılıverdi.

Merhum Emine Teyzemiz  30 Temmuz 2016 Cumartesi Günü Öğle Namazıne Müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan Cenaze Namazının ardından Monoyır Mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Çaykara Gündem ailesi olarak aramızdan zamansız ayrılışı ile tüm Uzungöl´ü göz yaşlarına boğan Uzungöl´ün gülen yüzü Merhum Emine Teyze´ye Allah´tan Rahmet başta Sevgili İrfan Doktorumuz olmak üzere  kederli ailesine ve de  tüm Uzungöl Halkına Baş Sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM:

Doktor İrfan İNCE-Oğlu-0530 3870438

ÖRNEK ALINACAK BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ

Örnek alınacak bir yaşam öyküsü ile aramızdan ayrılarak bizlere veda etti Merhum Emine Teyze.Hepimize insanlık adına ibret almamız gereken dersler vererek göç ediverdi bu fani dünyadan.Şimdi gelin o yaşam öyküsünü birlikte paylaşalım.

1950´li yılların sonları?İnceli Mahallemizin en güzel kızlarından biri idi Emine.Hem Mahallenin en güzel hem de en zeki kızı.Arkadaşları hem zekası hem de dillere destan güzelliği ile hep örnek gösteriyor ve de her biri Emine gibi hem güzel hem de akıllı olmayı hayal ediyordu.

Sonrasında bir gün geldi ki Mahallenin en güzel ve zeki kızının evlenme zamanı geldi.Uzungöl´ün Gençlerinden Zevli ile hayatını birleştirdi Emine anne.Ve de 3 tane pırlanta gibi çocuk dünyaya getirdi bu evliliğinden.Süleyman abi,Doktorumuz İrfan İnce ve de Muhammet Abi´nin eşini.

Sonrasında ne olduğunu elbette ki bizler bilemiyoruz.Aile içinde yaşanan sıkıntılar sebebi ile bu yuva ne yazık ki dağıldı Sevgili Dostlar.Sonrasında ise Emine Teyze yaşadığı sıkıntılar sebebi ile bunalım geçirir.

Uzaklaşır Uzungöl´den Emine Teyze.Bir müddet yaşamına Van Özalp Dönerdere´de devam eder.Ancak Memleket hasretliğine daha fazla  dayanamaz.Bir müddet sonra döner yine hasretini çektiği topraklara geri gelir ve de yaşamının bundan sonraki bölümüne Uzungöl´de devam eder Emine Teyze.

Bundan sonra artık Halkın Sevgilisi olmuştur Emine Teyze.Şakacılığı ,espirileri,her zaman gülen yüzü ve de en önemlisi o muhteşem zekası ile adeta hayata meydan okudu senelerce.

Moraliniz mi bozuk hiç merak etmeyin.Emine Teyze ile iki sohbet edin.O sizde keder üzüntü bırakmaz.Çok önemli bir sorununuz mu var.Onu da merak etmeyin.Emine Teyze size de yardımcı olur.

Uzungöl´de hem halkın hem de gelen bütün turistlerin adeta neşe kaynağı oldu senelerce Uzungöl´de.Sokaklar senelerce Emine Teyze´nin o muhteşem gülüşü ve espirileri ile şenlendi.

Zeka dedik ya.Uzungöl´de tanımadığı insan ve aileler içerisinde tanımadığı birey nerede ise yoktu Emine teyze´nin.Bizim hiç birimizin tanımadığı insanların hepsini tanırdı.Sadece Uzungöl´de yaşayanları değil Ankara,İstanbul,Bursa,Almanya neresi olursa olsun?

Sizleri bilmem ama bana göre o muhteşem zekası ile hayatın kısalığını ve de hiçbir işe yaramadığını bizden önce gördü ve de hayatı hep gülerek yaşadı,hayata hep güzel bakmaya çalıştı ve de hayatı hiç ama hiç ciddiye almadı.Yani hayat ile alay etti bana göre Emine Teyze.

Ve de bu gün?Hayatındaki en büyük şakasını yaptı hem bize hem de Uzungöl insanına.Ansızın aramızdan ayrılışı ile Tüm Uzungöl´ü göz yaşlarına boğdu ve de bizlere yapabileceği en büyük şaka ile ayrılıverdi aramızdan.

Yeni yolculuğunda Rabbim Yar ve Yardımcın olsun Yüzü Gülen Kadın.Rabbim Seni Cenneti ile Mükafatlandırsın İnşallah?



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Neşesini Kaybetti

İlginizi Çekebilir