Uzungöl Pahalı mı?

Uzungöl Pahalı mı?

Öğretmen Hilmi Kanık´ın "Uzungöl Pahalı mı?" İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz.

Karadeniz Turizminin En önemli merkezlerinden Uzungöl´de 2017 Yılı Turizm Sezonu devam ediyor.Her ne kadar bu gün itibarı ile okulların açılmış olmasına rağmen Uzungöl hala cıvıl cıvıl.Her taraf dolu Uzungöl´de.

Özellikle son senelerde Uzungöl´de Turizm sanki kabuk değiştirmiş durumda Sevgili Çaykara Gündem Dostları?Nerede ise Aralık ayının sonuna kadar Uzungöl´de Turizm canlılığı devam ediyor

/resimler/2017-9/18/2055496216479.jpgSonrasında Ocak ve Şubat ayları başlıyor ki bana göre Uzungöl´ün en güzel ayları bunlar.Kar ile her taraf bembeyaz olmuş.Uzungöl o muhteşem görüntüsü ile tabiri caiz ise bir gelin gibi süslenmiş.Ben iddia ediyorum.Uzungöl´ün o muhteşem görüntüsünü insanlarımızın bir çoğu bilmiyor.Bilseler Ocak ve Şubat aylarında çok daha itibar ederler Uzungöl´e.

Sonrasında ise Mart ayı ile birlikte zaten yeni sezon başlıyor.Bu anlamda bana göre tüm Turizm işletmelerinin Uzungöl´de açık olması gerekir.Sadece yaz sezonunda tesisini açıp 1 Eylül´de pansiyonunu kapatarak Trabzon´a giderek Uzungöl´de Turizmi geliştirmenin imkansız olduğu kanaatini taşımaktayım.

/resimler/2017-9/18/1312322079093.jpg

Uzungöl ile ilgili zaman zaman köşe yazıları ve de değerlendirme yazıları ile sizlerle birlikte olmaya çalışıyorum.Hem Uzungöl´ün doğrularını sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz hem de Uzungöl´ün mevcut sorunlarını dile getirme gayreti içerisinde oluyoruz.

Bu yüzden de İnternet ortamında zaman zaman ağır eleştiriler hatta hakarete varan yorumlar ile de karşılaşıyoruz ne yazık ki.İsmi mühim değil ama birileri bizim öğretmenliğimizi sorgulamaya kalktı.Cahil olduğumuzu kendimizi geliştirmemiz gerektiğini anımsattı bizlere okuyucularımızdan bir tanesi.Canı sağ olsun.Bizler doğru bildiklerimizi ve de doğru gördüklerimizi yazmaya devam edeceğiz.İsteyen istediği kadar eleştirsin.

UZUNGÖL PAHALI MI?

Her sene aynı nakaratı dinlemekten bıktık usandık artık.Neymiş efendim Uzungöl pahalıymış.Şimdi vereceğim örnekler ile hep birlikte Uzungöl´ün pahalı olup olmadığına hep birlikte bakıyor olacağız.

/resimler/2017-9/18/1312561923273.jpg

Kardeşim Uzungöl´deydi Yaz Tatili için.Hafta sonu Bursa´ya döndü.Dönüşte de Bolu ABANT´TA 2 GECE KONAKLADI.Ve de ben ister istemez Abant ile Uzungöl´ü kıyaslama gereği duydum.

Bolu Abant´tan söz edeceğiz Sizlere.Abant Tabiat Parkı konumunda Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Ve de Abant´a giriş de ücretli.Hemen o ücretlerden söz edelim sizlere:

Motorsiklet:8 TL

Otomobil :13 TL

Minibüs  34 TL

Midibüs   48 TL

Otobüs    90 TL

Çadır Kamp  82 TL

Olta Balıkçılığı

Filmi Çekimi   24 TL

Bu saydıklarımızın tamamı Uzungöl´de ücretsiz.Hiç kimseden aracı ile Uzungöl´e geldiği için kimse ücret talep etmedi.Hiç kimseden çadır kurduğu için Ücret alınmadı şu ana kadar.Hele de fotoğraf çektiği için kimseye şu kadar para vereceksin denilmedi.

BİR BARDAK ÇAY 8 TL

Bolu Abant´ta bir bardak çay 8 TL.Uzungöl´de ise bir çok yerde çay zaten ikramdır.Göle sıfır Kafe ve çay bahçelerinde ise çay 2.5 ya da 3 TL´dir.Uzungöl´ü karalamaya çalışan Sevgili Dostlarımıza kapak olsun.

KONAKLAMA 650 LİRADAN BAŞLIYOR

Kardeşim anlatıyor.Abi diyor konaklama 650 liradan başlıyor.1300 liraya kadar konaklama yerleri var.Biz dört kişilik bir oda istedik.2 kişilik bir yatak verdiler bize.Kanepeyi açtılar.Üç kişilik oldu.Bir de yatak serdiler yere oldu mu sana dört kişilik oda.Fiyatı en düşük 650 TL.

Abant´a 20 KM Mesafede bir yer bulabildim diyor kardeşim.Gecelik 300 TL.Eyvallah.

Peki ya Uzungöl´de durum ne? Uzungöl´de 1+1 apart daireler yaz sezonunun en yoğun olduğu dönemde 400 liradan daha pahalıya satılmadı.Bu Dairelerde en az 6 kişi rahatlıkla konaklayabilir.

Pansiyonlar zaten daha ucuz.200-300 lira arası Turizmin en yoğun olduğu dönemlerde hem de.

Şimdi herkesin elini vicdanına koyarak düşünmesini ve de değerlendirmesini istiyorum Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Uzungöl Dünya Markası bir Turizm Merkezi.Ve de Turizmin en yoğun olduğu dönemde fiyatlar yukarıda anlatıldığı gibi.

Peki pahalı yer yok mu Uzungöl´de.Elbette var.Konfor seviyesi çok yüksek olan oteller var Uzungöl´de.Ve de mutlaka diğerlerine oranla biraz daha yüksek fiyattan ulaşıyorlar müşterilerine.

Özellikle 2017 Yılı Yaz Mevsiminde hem Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı,Hem Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok hem de Uzungöl´de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının kararlı çalışmaları ile ortak bir fiyat standartı belirlenmeye çalışılıyor.Önümüzdeki senelerde inanın bana her şey çok daha güzel olacak.

Kısacası Birilerinin kasıtlı haber ve yorumlarına rağmen Uzungöl yüzlerce İşletmesi ve de binlerce çalışanı ile Ülkemiz ve de Karadeniz  Turizminin Lokomotifi olmaya devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Pahalı
tın li
19.09.2017 11:54:02
hocam orası da pahalı yani bu milleti kazıklamak için ne lazımsa yapılıyor.ayrıca uzungöl giriş paralı olmalkı .bilgilisinden duyarsızına her yeri kirletiyoruz.hani temizlik imandan dı.saygılar.

İlginizi Çekebilir