Uzungöl Platformu Vali Yücel Yavuz´i ziyaret etti.

Uzungöl Platformu Vali Yücel Yavuz´i ziyaret etti.

Kaymakam İhsan Ayrancı başkanlığındaki heyet Vali Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu´nu ziyaret etti

Kaymakam İhsan Ayrancı başkanlığındaki heyet Vali Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu´nu ziyaret etti

Uzungöl Platformu oluşturuldu

Türkiye´nin hatta dünyanın saklı cennetlerinden olan Uzungöl´ün korunması ve yaşatılması için yeni bir platform oluşturuldu. Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı başkanlığında oluşturulan platformda Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hamit İnan, Uzungöl Mahallesi Muhtarı Mustafa Tahan, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Başkan Yardımcısı İsmail Özbek, Uzungöl Turizm Derneği Başkanı Zeki Soylu, Uzungöl Turizm Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, Uzungöl Birlik A.Ş yönetim Kurulu üyesi Bayram Çiçek, İşmetmeci Aysel İnan, Taka Gazetesi Genel Müdürü Gazeteci Zihni Ağırman yer alıyor./resimler/2017-6/22/1741418629457.jpgUzungöl Platformu ilk olarak Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´nu ziyaret ederek platformun kuruluş amacı ve göstereceği faaliyetler hakkında bilgi verdi. Çaykara Kaymakama İhsan Ayrancı, platformun, Uzungöl´ün korunması ve yaşatılması için çeşitli faaliyetlerde bulunacağını ifade ederken doğa cennetinde yaşanan sorunları sıraladı./resimler/2017-6/22/1742448630670.jpgGölün temizlenmesi, etrafının ışıklandırılması, mobese sisteminin kurulması, trafik sorunun çözümlenmesi gibi bir çok sorunu gündeme getiren Platform Sözcüsü Kaymakam İhsan Ayrancı, Çaykara Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak üstesinden gelinemeyen sorunlarla ilgili destek istedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Uzungöl Platformu´nun çok önemli hizmetlere imza atacağına inandığını ifade ederken turizm cennetindeki sorunları tek bir ağızdan güçlü bir şekilde gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Yavuz, yerel yöneticilere ve işletmecilere önemli görevler düştüğünün de altını çizerken, ortak kamuoyu oluşturulması sorunların çözümü noktasında önemli ivme katacağını söyledi./resimler/2017-6/22/1744470039325.jpgTrabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kaymakam İhsan Ayrancı, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Belediye Meclis Üyesi Hamit İnan ve platform üyelerinden Uzungöl´ün sorunlarını dinlerken, tek tek not alarak çözüm aradı. Daire başkanlarını ve TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal´ı toplantı esnasında arayarak hizmetlerin hızlandırılması için talimatlar veren Başkan Gümrükçüoğlu, trafik sorununun çözümlenmesi için zabıta kolluk güçlerinin Uzungöl´de görevlendirileceğini kaydetti.

Başkan Gümrükçüoğlu, asfaltlanma, parke taşı onarımı, peyzaj düzenlemesi ve bisiklet yolu güzergâhında önleyici tedbirlerin alınacağını da vurguladı.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir