Uzungöl Sahipsiz Değildir!

Uzungöl Sahipsiz Değildir!

Uzungöl Turizmini yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, son dönemlerde Uzungöl turizmi hakkında yapılan karalama kampanyalarını şiddetle kınıyoruz, dedi.

Uzungöl Turizmini yaşatma Derneği yönetim kurulu adına Başkan Mustafa Akyüz, yaptığı basın açıklamasında,? Uzungöl turizmine baltalamak için bazı yerel ve ulusal gazeteler yaptıkları asılsız ve mesnetsiz haberlerle Uzungöl´ü karalama kampanyalarına girişmişlerdir. Elbette ki Uzungöl´de yapılan yanlışlar gündeme taşınacaktır. Biz iyi niyetle çalışan turizm işletmecilerin zan altında kalmaması için bunlar yapılmalı. Bizim istediğimiz uzungöl´de yaşanan olumsuzlukların nerede, kimler tarafından yapıldığı ve belgelerle ispatlanmasıdır,? dedi. 

Basın açıklamasında, ?Ülkemizin en önemli turizm Merkezlerinden Uzungöl´ün özellikle son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramasıyla birlikte, bölgemizde en önemli turizm cazibe merkezi haline gelmiştir. Bölge insanımıza gerek istihdam alanında gerekse katma değer kazandırılmasında öncülük eden Uzungöl turizmi hakkında,  yerel ve ulusal basında kaynağına ulaşmadan dolma bilgilerle yapılan karalama kampanyalarını şiddetle kınıyoruz,?ifadesini kullandı. 

Faaliyet gösteren işletmelerin bütün zorlamalara rağmen Uzungöl´ü Turizm cennet yapma yolundaki iyi niyet çalışmalarını asılsız iddialarla hedef gösterilerek anlamsız tartışmaların içine çekilmek istenmesini üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Başkan Akyüz,? Uzungöl´de birçok sorunla boğuşan turizm işletmecilerin son yıllarda turizme büyük ivme kazandırmaları beraberinde bazı art niyetlilerin bölge turizmini istismar edeceği aşikârdır.  Burada önemli olan bu kişilerin bulunup kamuoyu önünde deşifre edilmesidir. Uzungöl´ü ve burada hizmet yapan bütün işletmeleri zan altında bırakarak uzungöl turizmine baltalamak için bazı yerel ve ulusal gazeteler yaptıkları asılsız ve mesnetsiz haberlerle Uzungöl´ü karalama kampanyalarına girişmişlerdir. Elbette ki Uzungöl´de yapılan yanlışlar gündeme taşınacaktır. Biz iyi niyetle çalışan turizm işletmecilerin zan altında kalmaması için bunlar yapılmalı. Bizim istediğimiz uzungöl´de yaşanan olumsuzlukların nerede, kimler tarafından yapıldığı ve belgelerle ispatlanmasıdır. Son olarak ulusal yayın yapan Sabah gazetesi köşe yazarı Şeref oğuz uzungöl´e hiç gelmeden oturduğu koltuğunda, Uzungöl´ün jübileye hazırlandığını söyleyerek, ?Kahve 25 lira. Nargile mi istediniz? Tabii ki buyurun, 100 lira... Komşu köy Taşkıran´daki su fabrikasından şişesi 25 kuruşa alınan su 3 lira,. Sac kavurma? Size uygun fiyat 40 lira... Oda mı bakmıştınız? Yer yok. İğne atsan yere düşmüyorsa, eski köy evi ahırları dahi oda olmuş. 
Peki ya fiyatı? Normal zamanda 100 lira ama yaz sezonunda size 800 lira olur. Zaten tur şirketleri 150 liraya kıştan kapadığı odayı satıyor ve geceliğine 700 euro isteyen var, ?diyerek araştırma yapmadan uzungölde faaliyet gösteren tüm işletmecileri zan altında bırakmıştır, ?dedi.

Akyüz," son olarak köşesinde uzungöl ile ilgili yazı yazan sabah gazetesi köşe yazarına sorular sordu. Sayın Şefer Oğuz bu bilgileri nereden temin etmiştir. Kendisine buradan soruyoruz? Bizden ne istiyorsunuz? Çarpıtmalarla, zorlamalarla, niyet okumalarla neden Uzungöl´e saldırıyorsunuz? Bizi neden hedef gösteriyorsunuz? Ne istiyorsunuz Uzungöl´den. Bize yönelik sözleriniz çok haksız ve mesnetsiz bir ithamdır. Kanıtınız nedir Sayın oğuz?  Amacınız nedir" bize açıklar mısınız? Elinizde böyle bir kanıt varsa köşenizde isim vererek bu ithamları açıklamak zorundasınız," ifadelerini kullandı.  

Gazetecilerin oturdukları yerden değil, konu olan haberin kaynağına inilerek bizzat olay yerinde yapılan haber etik kurallarına uygun olduğunu söyleyen Akyüz,? Toplumun değerlerine saygılı olması, toplumun çıkarlarını gözetmesi ve dürüst bir çalışma sergilemesini amaç edilmelidir. Medyanın kitleler nezdinde etkinliğini ve güvenilirliğini koruyabilmesi, gazetecilerin etik kurallara azami ölçüde uyması ile mümkün olabilmektedir. Gazetecilerin etik kuralları umursamaması, hem kendi mesleki kariyerleri hem de çalıştıkları medya kuruluşlarının geleceği açısından olumsuz sonuçlar doğurmakta, neticede sadece gazeteciler değil aynı zamanda gazetecilik mesleği de toplum nezdinde itibar kaybetmektedir,?ifadesini kullandı. 

Basın açıklamasının son bölümünde,?Uzungöl´ün sahipsiz olmadığını, Sabah Gazetesi köşe yazarı sayın Şeref Oğuz´un Uzungöl ile ilgili yazdığı asılsız ve belgesiz yazıdan dolayı yasal  haklarımızı kullanmakla birlikte, kamuoyunun asılsız iddialarla yanıltılmaması adına bu açıklamayı yapmaktayız,?dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Sahipsiz Değildir
Müslim SADOĞLU
19.08.2015 14:27:42
bir balığın 7 tly yendiği bir yerde daha neyi savunuyosun haksızsınız bugünleri birkaç sene sonra ararsınız

adem
19.08.2015 14:48:16
Başkan gelenler sahipsiz.bende caykaraliyim anlatsam ...ciddi sorun var .çözüm bulunması lazım. Siz öyle olmadığını ispatlayan.

İlginizi Çekebilir