Uzungöl Seyir Gecesinde Buluşuyor

Uzungöl Seyir Gecesinde Buluşuyor

Uzungöl Seyir Gecesinde buluşuyor.Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi tarafından 23 Şubat 2019 Cumartesi Akşamı Bursa´da Seyir Gecesi Düzenleniyor.

Uzungöl Seyir Gecesinde buluşuyor.Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi tarafından 23 Şubat 2019 Cumartesi Akşamı Bursa´da Seyir Gecesi Düzenleniyor.

Bursa Hilal Düğün Salonunda 23 Şubat 2019 Cumartesi Günü gerçeklşeştirilecek olan Seyir Gecesine Tüm Uzungöl´lü Hemşerilerimizin ve Marmara Bölgersinde yaşayan Karadenizli, Hemşerilerimizin çok büyük bir ilgi göstermesi bekleniyor.

Girişlerin Ücretsiz olacağı Seyir Gecesinde birbirinden önemli Sanatçılar sahne alacaklar.

MARMARA FARKI

Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği Marmara Bölgesinde bulunan Derneklerimiz senelerdir düzenlemiş oldukları Ortak Organizasyonlar ile Uzungöl Kültürünü yaşamaya ve Marmara Bölgesinde yaşatmaya çalışıyorlar

/resimler/2019-2/13/1646146982727.jpg

İstanbul Kaynarca´da bulunan Derneğimizdeki genç Arkadaşlarımız tabiri caiz ise bir arı gibi Uzungöl Sevdası peşinde birbirinden anlamlı etkinlikler gerçekleştiriyor.Uzungöl´lü Örnek İş Adamı  ve mükemmel insan Sevgili Muzaffer Karatay´ın bir dağ gibi Adam Gibi arkalarında durduğu Genç Kardeşlerimiz Sevgili Muzaffer Abi´den almış oldukları güç ile birbirinden güzel organizasyonlar gerçekleştiriyorlar.

İstanbul Mecidiyeköy Derneğimizde Sevgili Sait Albayrak´ın Başkanlığındaki Genç Kardeşlerimiz Uzungöl Kültürünü yaşatabilmek için bir çok etkinlik gerçekleştiriyor.

Ve Bursa Derneğimiz?Dernek Başkanı Uzungöl´ün Yetiştirdiği İlim Adamlarımızdan Müftü Hikmet Yazıcı Hocamızın farkı ile diğer Derneklerimize de örnek oluyor Bursa Derneğimiz?

İlim Adamı olarak engin bilgi birikimini Örnek kişiliği ile birleştirmeyi başaran Hikmet Yazıcı Hocamız bu özelliklerine bir de mükemmel ikna kabiliyetini ekleyince tabiri caiz ise bir çimento gibi insanlarımızı bir araya toplayarak herkesi etrafında toplamayı başardı.

BAŞKAN YAZICI-YÜREĞİ UZUNGÖL SEVDASI İLE ÇARPAN HERKESİ BEKLİYORUZ

Bursa Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak 23 Şubat 2019 Cumartesi Akşamı gerçekleştirecekleri Seyir Gecesinde yüreği Uzungöl Sevdası ile çarpan tüm Uzungöl Dostlarını aralarında görmek istediklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Dernek Başkanı Hikmet Yazıcı Gurbet ellerde Uzungöl Kültürünü yaşatabilmek için Uzungöl Sevdası peşinde koşturan genç Kardeşlerimiz ile yoğun bir tempo içerisinde çalıştıklarını ifade etti.

/resimler/2019-2/13/1651418868633.jpg

Bursa Uzungöl Derneği olarak İnsanlarımızı bir araya getirmek ve Gurbet ellerde hem memleket özlemlerini giderebilmek hem de kaynaşmalarını sağlamak amacı ile çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Dernek Başkanı Hikmet Yazıcı şimdiye kadar olduğu gibi bu örnek organizasyonların bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

NURETTİN KAHVECİ BURSA´DA

Hem kavalı hem de kemençesi ile Karadeniz Kültürünü hem Marmara Bölgesinde hem de Ülkemizin her tarafında büyük bir beğeni ile sahneleyen Ulusal Sanatçımız Sevgili Nurettin Kahveci Bursa Derneğimizin gerçekleştireceği Seyir Gecesinde her zamanki gibi yine sahnedeki yerini alacak

/resimler/2019-2/13/1651571520649.jpg

Herkes tarafından çok sevilen ve Marmara Bölgesindeki her Organizasyonun baş tacı olan Sevgili Nurettin Kahveci her zaman olduğu gibi yine muhteşem bir performans ile Uzungöl Dostlarımızın karşısında olacak

GECENİN KONUĞU İHSAN EŞ

Seyir Gecesinde gecenin finalini ise tabi ki Uzungöl´lü Sanatçımız Sevgili İhsan Eş yapacak.Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziği alanlarında

ÇAYKARA´NIN GÖNÜL DOSTU

Sanatçımız İhsan Eş Çaykara İlçemizin Uzungöl Filak Mahallesinden Merhum Dursun Ali Eş Abimizin oğludur.Küçük yaşta Bağlama çalmaya başlayan Sevgili İhsan Eş´in bağlama ve türkü sevdası Uzungöl´de adeta bir kuşağı olduğu gibi kendisine hayran bırakmıştır.

/resimler/2019-2/13/1648427766961.jpg

Bizler Sevgili İhsan´dan büyüğüz ama diyebiliriz ki bizlere ve de bizden sonrakilere türküyü Sevgili İhsan eş sevdirdi.Ve de ondan sonra da türküler hayatımızda vaz geçilmeyecek bir bağımlılık yaptı.O gün bu gündür türkülerden bir türlü kopamıyoruz.

Sonrasında hayata atıldı Sevgili İhsan Eş.Ailesi ve ağabeyleri ile birlikte EŞKOM Bilgisayar Şirketini kurdular.Şirketleri o kadar büyüdü ki Türkiye´nin bir çok yerinde İş Yeri açtı EŞKOM Bilgisayar.

Sevgili İhsan Eş istese müziği bırakabilir ve de ekonomik olarak bir ömür boyunca refah ve huzur içerisinde yaşayabilirdi.

Ama o kolay olanı değil her zamanki gibi zor olanı seçti.Doyduğu işi değil de gönül verdiği işi yapmayı tercih etti Sevgili İhsan Eş.

Uzun seneler Türk Halk Müziğinin en büyük ustaları ile birlikte türkü dostlarını mutlu edebilmek için dur durak bilmeden koştu durdu Sevgili İhsan Eş.

Ve de sonrasında kendi kurduğu Grubu ile Ülkemizin her köşesinde bulunan Türklü dostlarına o güzelim türkülerini ulaştırmaya başladılar.

Bizler Sevgili İhsan Eş´in yakın Dostları olarak onun ilklerine çok alışkınız.Eline aldığı her işi en mükemmel bir şekilde sonuçlandırdığına defalarca şahit olduk

O halde Haydi Çaykara?Haydi Trabzon?Haydi Karadeniz?.Haydi Güzel Ülkem Türkiye?23 Şubat 2019 Cumartesi  akşamı muhteşem bir programda Sevgili İhsan Eş ile buluşuyoruz.

SÜRPRİZ SANATÇILAR

Seyir Gecesinde ayrıca Sürpriz Sanatçılarında sahne alması bekleniyor.



İlginizi Çekebilir