Uzungöl Tarihi Çınarına Ağlıyor

Uzungöl Tarihi Çınarına Ağlıyor

Uzungöl´ün Hayattaki Tarihi Çınarlarından Mustafa Kocaman(Vilivitz) İstanbul´daki evinde hayatını kaybederek Uzungöl´ü göz yaşlarına boğdu.

UZUNGÖL TARİHİ ÇINARINA AĞLIYOR

Uzungöl´ün Hayattaki Tarihi Çınarlarından Mustafa Kocaman(Vilivitz) İstanbul´daki evinde hayatını kaybederek Uzungöl´ü göz yaşlarına boğdu.

Uzungöl tarihine yön veren en önemli isimlerin başında gelen ve 1973-1980 Döneminde üst üste 2 Dönem Uzungöl Belediye Başkanlığı görevini yürüten Merhum Salih Kocaman´ın Abisi olan Merhum Mustafa Kocaman Amcamız Aynı zamanda Yaşar,Ayşe ve Nurten Kocaman´ın babaları,Asım ve Mehmet Ali Kocaman´ın ise amcalarıydı

/resimler/2019-4/28/1431352583088.jpg

Uzungöl tarihine çok derin izler bırakarak yaşayan Merhum Mustafa Kocaman´ın Ani Ölümü tüm Uzungöl´de büyük bir acının yaşanmasına sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre İstanbul´daki evinde 28 Nisan 2019 Pazar günü sabah saatlerinde hayatını kaybeden Merhum Mustafa Kocaman 93 yaşında aramızdan ayrıldı.

Merhum Mustafa Kocaman´ın cenazesi  İstanbul´dan Uzungöl´e getiriliyor.

Merhum Mustafa Amca 29 Nisan 2019 Pazartesi Günü İkindi Namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Çamlık Mahallemizde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak

Çaykara Gündem Ailesi olarak Uzungöl Tarihinin Temel Yapı Taşlarından Merhum Mustafa Kocaman´ı rahmet ve Minnet ile anıyor,başta kederli aile halkı olmak üzere Tüm Uzungöl ve Çaykara Halkımıza Baş Sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM:

Yaşar Kocaman-Oğlu-0 532 4409689

Ayşe Kocaman-Kızı-0 535 8293277

Asım Kocaman-Yeğeni-0 536 3406279

Mehmet Ali Kocaman-Yeğeni-0 530 8826157

UZUNGÖL TARİHİNİN TEMEL YAPI TAŞI

Mustafa Kocaman´ı anlamak ve özümsemek için Uzungöl tarihine çok iyi bakmak gerektiği kanısındayız.

Uzungöl´ün yaşayan en eski tarihi değerlerinden bir tanesi olma özelliğine sahipti Sevgili Mustafa Kocaman Amcamız.

/resimler/2019-4/28/1432355553036.jpg

1963 Yılında Uzungöl Belediyesinin İlk Kurucu Belediye Başkanı Cafer Tayyar Özen ile Birlikte Uzungöl´e hizmet sevdası yolunda birlikte yola çıkan Mustafa Kocaman Amcamız bu yolculuğuna ilk Belediye Başkanı Mustafa Özen ve Uzungöl´ün seçim ile gelen ikinci Belediye Başkanı aynı zamanda kardeşi Merhum Salih Kocaman Başkanımızın döneminde de büyük bir fedakarlık ile devam etti.

1980´li yılların başına kadar Uzungöl tarihinin her kademesinde yer alan ve etkili ve aktif yapısı ile Uzungöl tarihine yön veren en önemli isimlerden bir gtanesi olma özelliğine sahip Sevgili Mustafa Amca?

Hayata her zaman pozitif bakmasını becerebilen kendisinin ve toplumun karşılaştığı her türlü sorunu pozitif yaklaşımı ile çözebilen örnek bir Toplum İnsanı Sevgili Mustafa Kocaman..

Hayatı hep pozitif yaşadı dedik.Onun bulunduğu ortamda neşeli sohbet ve kahkaha ortamı hiçbir zaman eksik olmadı.

/resimler/2019-4/28/1435355713005.jpg

Eğitim Camiası ile sürekli iletişim halinde olan Merhum Mustafa Kocaman Amcamız Dönemil İlkokul Müdürü Cevat Şahin,Ortaokul Müdürü Ali Rıza Can Behzat Amca ve Öğretmenlerimiz ile birlikte

Uzungöl´ün ilk şoförlerinden,Uzungöl´ün en önemli Toplum insanlarından ve de Uzungöl´ün en sosyal isimlerinden bir tanesi Sevgili Mustafa Amca?

Kurduğu kaliteli dostluklar ile etrafında her zaman topluma ışık saçan kaliteli insanlar biriktirmeyi başardı Sevgili Mustafa Kocaman.

Bu yüzden de hem Uzungöl´de hem de 93 senelik yaşamı boyunca bulunduğu her ortamda tabiri caiz ise 7´den 77´ye herkes tarafından çok büyük bir saygı ve sevgi gördü Sevgili Mustafa Kocaman.

Konuşurken kendine has ve  akıcı uslubu,kendisine olan güveni ve insanları ikna kabiliyeti ile tarihin her döneminde her zaman Uzungöl´ün en önemli isimlerinden bir tanesi olmayı başardı Sevgili Mustafa Amca.

1960´lı yılların,1970´li yılların Uzungöl´üne Damöga vurmayı başaran en önemli isimlerinden bir tanesi Sevgili Mustafa Amca?

Uzungöl Kitap ile onun ve birlikte Aydınlanma mücadelesi vermiş olduğu arkadaşlarının sayesinde tanıştı.

/resimler/2019-4/28/1438076185418.jpg

Uzungöl Teknoloji ver televizyon ile onun o gğür sesi sayesinde tanıştı.

1970´li yıllar?Henüz Renkli televizyonların hayatımıza girmediği insanlarımızın sadece TRT 1 ile dünyayı takip ettiği yıllar.

Öyle bu günkü gibi değil.Tak Çanak Anteni dünyayı seyret?Yok öyle bir şey.

Dışarıda 1.5 Metre kar var.Sevgili Mustafa Amca sadece insanların teknolojiden faydalanması için kendi telsizleri ile birlikte Yansıtıcının bulunduğu yere doğru yola çıkar?

2 -3 Saatlik nefes kesen bir yolculuğun ardından artık yansıtıcının yanındadır Sevgili Mustafa Amca.

Başlar telsiz ile televizyonun başında bulunan arkadaşımıza seslenmeye..

-Deçeviriyorum?

-Çevir Mustafa Amca

-De tamam mı

-Yok Mustafa Amca Görüntü yok?

-De çevir Allahına kadar?

Bir süre sonra televizyonlar çekmeye başlar.Yansıtıcı ayarlanmıştır artık.Sevgili Mustafa Amca insanları Teknoloji ile buluşturmanın huzuru içerisinde yeni bir 3 saatlik dönüş yolculuğu için yeniden yollara koyulur.

Bu çile dolu yolculuk o günün şartlarında kim bilir kaç sefer tekrarlanmıştır.

1980´li Yıllardan sonra İstanbul´a taşındı Sevgili Mustafa Kocaman Amcamız?

Ama o Dünyalar Güzeli yüreği  hiçbir zaman Uzungöl´den kopmadı.Hayatının her aşamasında her zaman Uzungöl yer aldı.

29 Nisan 2019 Pazartesi Günü Ömrünü verdiğin Uzungöl´de Uzungöl Merkez Camiinde İkindi Namazına Müteakip karşında saf tutmuş olacağız Sevgili Mustafa Amca?

Ve de İnanıyoruz ki o an senin o Dünyalar güzeli yüreğin de bizlerle birlikte olacak

Yeni Yolculuğunda Rabbim Yar ve Yardımcın olsun Sevgili Mustafa Amca?Rabbim seni Cenneti ile mükafatlandırsın inşallah?



İlginizi Çekebilir