Uzungöl Tek Ses Tek Yürek

Uzungöl Tek Ses Tek Yürek

Uzungöl´de Bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve Turizmciler Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un Organizasyonunda Bir Araya Geliyorlar

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ortak bir çatı altında toplanarak hareket etme kararı aldılar.

Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un Organizasyonunda bir araya gelen Uzungöllü Turizm İşletme sahipleri ve de Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri tek bir dernek çatısı altında toplanma kararı aldılar./resimler/2017-8/2/1814519793879.jpgKaymakamlık Binasında Çaykara Kaymakamı Sayın İhsan Ayrancı Başkanlığında 02 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hamit İnan, Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği  Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Keleş, Uzungöl  Hediyelik Eşya Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, Uzungöl Bir-Uz Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Çiçek Turizmci Aysel İnan, Royal Otel Müdürü Erol Çakır ile Uzungöl´de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Yönetim Kurulu üyeleri ve Turizmciler katıldılar./resimler/2017-8/2/1815494638829.jpgToplantıya katılan tüm katılımcıların ortak kararı ile Uzungöl´de yeni bir birliğin oluşturulmasına karar verildi. Ayrıca toplantıda oluşturulacak olan yeni birliğin İsminin de Uzungöl Turizm Geliştirme Birliği (UZTUGEB) olması kararlaştırıldı.

TEŞKİLAT ŞEMASI

Uzungöl Turizm Geliştirme Birliği  Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı Başkanlığında Kuruluyor. Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok da oluşturulacak olan birlikte Yönetim Kurulunda görev alacak.

Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ile Uzungöl´de bulunan Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını ve de Turizmcileri de içine alacak olan birlik Uzungöl´ün her kesimine hitap etmiş olacak.

SENEDE EN AZ 6 DEFA TOPLANACAK

Yeni oluşturulan Uzungöl Turizm Geliştirme Birliğinin düzenli olarak ikişer aylık periyotlar ile senede en az 6 defa toplanması kararlaştırıldı.

Genel Kurulun Başkanın Çağrısı ile toplanması oy birliği ile benimsendi.

YÖNETİM KURULUNDA EN AZ 1 KADIN ÜYE

Uzungöl Turizm Geliştirme Birliği Yönetim Kuruluna en az bir kadın Üyenin seçilmesi toplantıya katılan tüm üyelerin oy birliği ile kararlaştırıldı.

25 YAŞ ALTI  1 ÜYE ZORUNLU

Gençlerin de Organizasyonda yer alması ve de söz hakkının olması amacı ile yine Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı´nın özel direktifleri ile oluşturulacak olan yeni birliğin Yönetim Kuruluna 25 yaşından küçük 1 üyenin seçilmesi zorunlu hale getirildi.

AMAÇ UZUNGÖL´E HER ALANDA SAHİP ÇIKMAK

Oluşturulacak yeni birliğimizin amacı maddeler halinde aşağıda yer almaktadır.Ancak bizler özetle şunu ifade edebiliriz./resimler/2017-8/2/1816424014816.jpgÖncelikle en önemli amaç artık bir Dünya Markası haline gelmiş olan Uzungöl´ü Profesyonel bir şekilde yönetmek ve de hak ettiği değeri Uzungöl´ün elde etmesini sağlamak.Bu anlamda özellikle yerel basında yer alan Uzungöl ile ilgili haksız ve mesnetsiz sadece karalamaya yönelik haber ve yorumların karşısında durmak. Ve de Uzungöl´e bu anlamda sahip çıkmak.

YENİ BİRLİĞİMİZİ TANIYALIM

Birliğin adı ?Uzungöl Turizm Geliştirme Birliği?dir. Birliğin kısa adı UZTUGEB´dir.

Uzungöl yöresinde turizm ve çevrenin korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, bu amaca ilişkin teknik ve sosyal altyapının gerçekleştirilmesi ve işletilmesi amacıyla kurulan birlik bütçe imkânları ölçüsünde aşağıda yazılı görev ve hizmetleri amaçlamıştır;

1- Uzungöl Mahallesini tanıtmak ve kalkınmasına katkılarda bulunmak.

2- Uzungöl yöresinin gelenek, görenek ve törelerini yaşamak, tanıtmak, bunları yeni kuşaklara aktarmak ve bu şekilde milli kültürün gelişimine katkıda bulunmak.

3- Uzungöl yöre turizmine katkı sağlayacak, yatırım alanlarının tespitini yapmak bu konuda fizibilite çalışması yapmak kanun yönetmelik ve tüzük çerçevesinde projeleri uygulanabilir hale getirmek.

4- Uzungöl yöre turizminin gelişmesini sağlarken, birlik üyelerinin Uzungöl ekonomisi için katkı sağlayacağı alanlarda kılavuzluk etmek.

5- Turizm yatırımcılarının; Uzungöl turizmi ile dolaylı ya da direkt ilgili kurum kişi ya da örgütlere yardımcı olmak ve yol haritası çizmek.

6- Uzungöl yöresini ulusal ve uluslararası fuar, sergi ve festivallere katılmak veya ev sahipliği yapmak.

7- Kendi finansman alanını genişletmek için yörede turistik ve işletme amaçlı ticari faaliyetlerde bulunmak.

8- Bölgede turistik amaçlı alt ve üst yapı donanımlarının yapımında lojistik ve finansman desteği sağlamak, işletmelerdeki personeli eğitme konusunda üniversite vb. kuruluşlardan bilimsel destek almak.

9- Bölgede turizmin anlayışının gelişmesi için üniversite ile birlikte hareket ederek çeşitli bilimsel faaliyetlerde bulunmak, kurs ve vb. eğitim programları düzenlemek.

10- Turistik işletmeler ve yatırımcılar arasında işbirliğini sağlayarak tesislerin sorunlarını asgari müştereklerde toplayıp çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlarla, gerekirse Bakanlıklar nezdinde takip etmek, üye tesislerin birbirleriyle aynı zamanda seyahat acentaları ve turizme ilişkin kamu ve özel sektör kuruluş ve örgütleri ile olan ilişkilerini koordine etmek.

11- Bölgede kültür turizmi çerçevesinde eski bina restorasyonları yapmak veya yaptırmak, işletmek, devretmek veya satmak.

12- Etkin bir pazarlama sistemi geliştirmek ve kollektif pazarlama çalışmalarına girmek.

13- İç turizmi teşvik etmek ve turizm sezonunun uzatılması için çaba harcamak. (Doğa turizmini geliştirmek,çeşitli sportif faaliyetleri desteklemek, kültür tur organizasyonlarını teşvik etmek, tatil turizmini özendirmek ve turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmalarda bulunmak)

14- Amaç ve hizmet konuları için gerekli taşınmaz malları iktisap etmek, kiralamak, ihtiyaç dışı taşınmazları satmak, taşınmaz mallar üzerinde her türlü aynı hakları tesis ve terkin etmek, kiralanacak veya satın alınacak bir

gayri-menkulu birlik gelirlerinden karşılayarak restore ettirmek, amacına uygun işletmeler kurmak ve işletmek, her türlü inşaatı yapmak veya yaptırmak.

15- Uzungöl yöresinde turiste yönelik her türlü eğitim, pazarlama ve tanıtım hizmetleri yapmak veya yaptırmak.

16- Amaç ve hizmet konuları için yararlı gördüğü hizmet projelerini ve bunlarla ilgili gelir arttırıcı projeler uygular, sergiler, kermesler düzenler ve yardımlaşma sandığı kurar.

17- Uzungöl yöre halkı ve esnafını turizm bilinci çerçevesinde eğitici çalışmalarda bulunmak, gerekirse sertifikalandırmak ve bu konularda üniversite vb. kuruluşlardan akademik destek almak.

18- Seyahat acentası, tur operatörü, karşılama (handling) ve transfer gibi hizmetleri yapacak işletme ve şirketler kurmak ve/veya satın almak ve/veya işletmek.

19- Birlik bu amaçla her türlü eğitim çalışmalarını yapabilir, Ulusal ve Uluslararası faaliyet ve organizasyonlarına katılabilir, Yetkili Makamlardan gerekli izin almak suretiyle Ulusal ve Uluslar arası ortaklık kurabilir,

BİRLİK KİMLERDEN OLUŞACAK

Birlik Meclisi; Üye mahalli idare meclislerinin kendi üyeleri arasından seçecekleri üyeler; Mahalli İdarelerin nüfus durumları dikkate alınarak Çaykara Belediyesi 6, Uzungöl Mahallesi 10 ve doğal üye olan mahalli idare birimlerinin başkanları olmak üzere üyelerden oluşur. Birlik Meclisinde; ilgili Belediye Başkanları´ndan başka ?Doğal üye´ bulunmaz. Üye mahalli idarelerin meclisleri kendi üyeleri dışında belediye meclisine seçilme şartlarını taşımak şartıyla dışardan üye seçebilirler. Dışarıdan seçilecek üye sayısı mahalli idare meclisinden seçilenlerin üçte birini geçemez. Birliğe üye mahalli idareler asıl üye sayısının yarısı kadar yedek üye seçerler. Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm belgeli konaklama tesisleri ve deniz turizmi tesisleri temsilcileri kendi aralarından seçeceği 4 üye ile birlikte Birlik Meclisi oluşur./resimler/2017-8/2/1817493234968.jpgMADDE 7- Birlik Meclisi; Birliğin karar organıdır. Birlik Meclisi; Üye mahalli idare meclislerinin kendi üyeleri arasından seçecekleri üyeler; Mahalli İdarelerin nüfus durumları dikkate alınarak Çaykara Belediyesi 6, Uzungöl Mahallesi 6 ve doğal üye olan mahalli idare birimlerinin başkanları olmak üzere üyelerden oluşur. Birlik Meclisinde; ilgili Belediye Başkanları´ndan başka ?Doğal üye´ bulunmaz. Üye mahalli idarelerin meclisleri kendi üyeleri dışında belediye meclisine seçilme şartlarını taşımak şartıyla dışardan üye seçebilirler. Dışarıdan seçilecek üye sayısı mahalli idare meclisinden seçilenlerin üçte birini geçemez. Birliğe üye mahalli idareler asıl üye sayısının yarısı kadar yedek üye seçerler. Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm belgeli konaklama tesisleri ve deniz turizmi tesisleri temsilcileri kendi aralarından seçeceği 4 üye ile birlikte Birlik Meclisi oluşur.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Yürek

İlginizi Çekebilir