Uzungöl Teleferik yapım sözleşmesi imzalandı

Uzungöl Teleferik yapım sözleşmesi imzalandı

Çaykara ilçesi sınırları içinde bulunan ülkemizin ve Doğu Karadeniz Bölgesi´nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl için teleferik projesinde hayaller artık gerçek oluyor.

Ülkemizin ve Doğu Karadeniz Bölgesi´nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl için teleferik projesinde hayaller artık gerçek oluyor. Uzungöl Karaster yaylası arasında yapılacak olan teleferik projesi yapım sözleşmesi imzalandı./resimler/2019-1/29/2219276228906.jpgÇaykara Belediyesi tarafında geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Uzungöl Karaster yaylası arasında yapılacak olan teleferik Projesi´nin yapım sözleşmesi Çaykara Belediyesi ve ihaleyi alan şirket tarafından imzalandı. Bir yıl imar planlaması ve proje olmak üzere üç yıl içinde tamamlanması beklenen teleferik projesi, Uzungöl sağlık ocağının bulunulduğu mevkiden başlayıp Karaster Yaylası arasında inşa edilecek. 2 bin 560 metre uzunluğunda olacak projede, Karaster Yaylası´nda yapılacak olan üst istasyonun yanında ayrıca seyir terası ve restoranlar inşa edilecek. Planlanan proje tamamlandığında bölgeye gelen turistler, Uzungöl´ü ve tüm doğal güzellikleri aynı anda zirveden seyrederek seyahat edecek. /resimler/2019-1/29/2219495448159.jpg"Teleferik projesi Uzungöl´e büyük ivme kazandıracak" 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykara Belediye Başkan Hanefi Tok, teleferik projesi tamamlandığında Uzungöl turizmine büyük ivme kazandıracağını belirterek,? 30 yıldır hayalini kurduğu bir projeyi inşallah 3 yıl içinde tamamlayarak Uzungöl için en önemli projeyi hayata geçirmiş olacağız.  Proje tamamlandığında ziyaretçiler, bu güzel ormanların üzerinden Uzungöl´ü seyrederek seyahat edecekler. Yap işlet devret modeli ile 29 yıllığına ihale edilen bu proje tamamlandıktan sonra ikinci aşama olan kayak merkezlerini de ihale edeceğiz,? dedi./resimler/2019-1/29/2220119042339.jpgHaber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir