Uzungöl Temsil Heyeti Göz Kamaştırıyor

Uzungöl Temsil Heyeti Göz Kamaştırıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Uzungöl´de gerçekleştirilmesi düşünülen Yıkım Çalışmaları ile ilgili Uzungöl Halkı tarafından oluşturulan Görüşme Heyeti gerçekleştirdiği çalışmalar ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar ile ilgili Takdir toplam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Uzungöl´de gerçekleştirilmesi düşünülen Yıkım Çalışmaları ile ilgili Uzungöl Halkı tarafından oluşturulan Görüşme Heyeti gerçekleştirdiği çalışmalar ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar ile ilgili Takdir toplamaya devam ediyor.

Aralarında Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Genel Hocamız,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler derneği Başkanı Zeki SOYLU,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkan Yardımcısı Murat AKYÜZ, Uzungöl BİRUZ Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Biruz Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa TAHAN, ve Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bayram ÇİÇEK´in de bulunduğu Temsil Heyeti Yaklaşık 2 aydır yoğun bir çalışma ve görüşme trafiği gerçekleştiriliyor.

/resimler/2019-12/3/1419301388580.jpg

Yıkım Kararının Uzungöl  ve Çevre Halkına Tebliğ edilmesinin hemen ardından Uzungöl Halkı Geniş Katılımlı bir Toplantı gerçekleştirerek  konuyu masaya yatırdı.Toplantıda bir Temsilci Heyetinin Seçilmesi kararlaştırıldı.

Seçilen Temsilci Heyeti ilk iş olarak Uzungöl´de kendilerine ait bir çalışma ofisi oluşturdu ve bu çalışma ofisinde hummalı ve yoğun bir çalışma başlatıldı.

Uzungöl´ün Genç Jenerasyonu Bilgisayar başında sabahlara kadar çalışarak Uzungöl Halkını gelişmeler hakkında bilgilendirmeye çalıştı

Bu sırada Temsil Heyeti sırası ile Önce Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih ÇİĞDEM,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve Çaykara İlçemizde bulunan Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile görüşmeler yaparak Uzungöl İnsanının sıkıntılarını dile getirmeye çalıştılar

Heyetimiz daha sonra ise aynı çalışmayı Trabzon İlimizde gerçekleştirdi.Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Sayın Uğur KORMAZ  ile görüşmeler gerçekleştirerek Uzungöl İnsanının derdine derman aramaya çalıştılar.

Ekibimiz tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken Uzungöl  ve Çevre Köylerin Gençliği de hiç boş durmadı.Bir arı gibi Uzungöl insanını ortak bir hedef etrafında toparlayabilmek için tabiri caiz ise bir arı gibi çalıştı Uzungöl  Ve Çevre Köylerin Gençliği?

Ve Uzungöl Çevresinde bulunan Mahalleler ile birlikte tek yumruk olmayı başardı.Artık herkesin ortak hedefi şu oldu

?Birimiz hepimiz,hepimiz birimiz için?

Ekibimizin bir sonraki durağı ise Ankara oldu.

Önce İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile görüştü Ekibimiz?Uzungöl İnsanının  derdini Sayın Bakanımıza ilettiler.

Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat KURUM´a ulaştı ekibimiz?Gerçekleştirilen görüşme esnasında Yeni bir Teknik Ekibin Uzungöl´e gönderilmesi kararlaştırıldı

Belirlenen Teknik Ekip  Uzungöl´e geldi ve Yıkım Kararı alınan 17 binanın Traşlanmasına 6 binanın ise İmar planına uygun olmaları sebebi ile yıkım kararlarının İPTAL edilmesi ne karar verildi.

Bu Ekibimizin elde ettiği ilk başarıydı.

Bu sırada Uzungöl İmar Planı da çıkmıştı.

Ama Görüşme Heyetinin  durmaya niyeti yoktu

VATANDAŞLARDAN İTİRAZ DİLEKÇELERİ ALINDI

Görüşme Heyeti çalışırken Uzungöl Gençliği de boş durmadı.Özgür KARAGÖZ´ün Yönetimindeki Gençlik Heyetimiz  Halkımızın İmar Planı ve Yıkım Kararı ile ilgili İtiraz dilekçelerini tek tek alarak Teknik Heyete ulaştırdı

ANKARA´YI MESKEN TUTTULAR

Uzungöl İnsanının İtiraz dilekçelerini Çantalarına Koyan Görüşme Heyeti Soluğu Ankara´da aldı.Uzungöl Bir Haftadır Ankara´yı mesken tutmuş durumda.Görüşme Heyetimiz her gün yeni bir Yetkilinin kapısını çalarak Uzungöl İnsanının derdini anlatmaya çalışıyor.

İşte size Ekibimizin sadece bu günkü görüşme Programı

CHP Trabzon  Milletvekili Ahmet KAYA

Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Salih CORA

Çevre ve Şehircilik Genel Müdürü Mehmet Ali KAHRAMAN

Bu sadece bir günlük liste?

/resimler/2019-12/3/1421143571057.jpg

Ekibimizin şu ana kadar gerçekleştirmiş olduğu görüşmelerden elde edilen ilk sonuç ise şu şekilde.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Kurulu  tarafından yeni bir Teknik Ekip oluşturulacak.Bu Ekip Uzungöl´e gelecek.Yeni imar Planı Uzungöl´de yeniden masaya yatırılacak.

Vatandaşların vermiş oldukları İtiraz dilekçeleri tek tek ele alınacak.Her vatandaşın yapmış olduğu inşaat tek tek incelenecek.

Bu binaların Yeni İmar Planındaki durumları incelenecek ve yeni İmar Planına uygulanabilirlikleri masaya yatırılacak



İlginizi Çekebilir