Uzungöl Turizmi Sekteye Uğratılıyor!

Uzungöl Turizmi Sekteye Uğratılıyor!

Her gün 40 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan ve dünyanın sekizinci harikası olarak adlandırılan Uzungöl´de işler sarpa sarıyor.

Bir taraftan özellikle Arap turistlerin yoğunluk gösterdiği Uzungöl´de turizm sorunları çözülmeye çalışılırken diğer taraftan da yeni yatırımların odağı oluyor. Doğa cenneti olarak bilinen Uzungöl´de yaşanan sorunların yanına yeni sorunlar da ilave oluyor.

Karadeniz bölgesinin kurtarılması projesi olarak adlandırılan ve bizzat Ahmet Davutoğlu´nun talimatları doğrultusunda yapımına başlanan Yeşil Yol projesi Uzungöl´de sekteye uğratılıyor.

Başbakan Davutoğlu´nun Karadeniz yaylalarını turizme kazandırma ve bölgeyi kurtarıcı yol olarak gördüğü yeşil yol projesi Trabzon Uzungöl kısmında sorunlar yaşanıyor. 3 yıldır Çayıroba Yente ?Yeşil yol´ projesi çalışmalarını sürdüren yüklenici firma sahibi Ersan Saral her yıl değişik sorunlarla mücadele ettiklerini ifade ederken sahipsizlikten yakındı. Yeşil yolun DOKAP destekli Trabzon büyükşehir belediyesi tarafından yaptırıldığını ifade eden firma sahibi Ersan Saral şunları söyledi, ?24 km yolun 12 km büyük bir kısmı tamamladı. Projede ve ihalede 6 m genişliğinde olan yol uygulamada zaman zaman 8-9m kadar ulaşmıştır. Haliyle fazla üretim yapılmıştır ancak hak ediş konusunda Trabzon büyükşehir belediyesiyle sorunlar yaşıyoruz Üretim fazlalığını yaptırılmasına rağmen ödeme de sorunlar yaşıyoruz.

Geçen yıl da aynı sorunları yaşadık. 5 aydır hummalı bir çalışma yaapmamıza rağmen arazi şartları ve turizm sezonunda çalışmanın daha güçleştiğini de göz önünde bulundurursak çok büyük üretim sağladık. Kaynak büyükşehir belediyesinin kasasında olmasına rağmen müteahite ödeme yapmayıp güç durumda bırakıyor.2milyon lira hak ediş yapmamıza rağmen firmamıza 350 bin lira gibi komik miktar aktarıldı. Bu da yeşil yola darbe vurulduğu anlamını taşır. Seçim arifesinde bu yolun yapılmasını istemeyenler mi var?´dedi.

Uzungöl Demirkapı Yedigöller yolunu zamanında önce tamamlayıp turizmin hizmetine soktuklarını ifade eden firma sahibi Ersan Saral bu yolu 5 yıldır bitiremez diyenlere 5 ayda bitirerek en güzel cevabı verdik. Gölün etrafındaki yürüyüş alanlarının seyir teraslarını ve oturma alanlarını yine firmamız büyük titizlikle tamamlayarak hizmete sunuldu. Biz ciddi ve kurumsal bir firmayız aldığımız işi başarılı bir şekilde tamamlar sahibine teslim ederiz.´ Dedi.

Firma sahibi Ersan Saral Trabzon büyükşehir belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´nun proje büyük önem verdiğini ifade ederek şöyle devam etti.? Belediye başkanımız yatırımı seven, sorunları yerinde gören pratik çözümlerle de sonuca kavuşturan biri olduğunu biliyoruz. Yeşil yol ile ilgili kendisine net bilgilerin aktarılmadığını düşünüyorum. Orada ki sorundan haberdar olsa anında çözeceğini de biliyorum. Ancak kendisine ulaşmada sıkıntılar yaşıyorum. Belediye başkanımızın yeşil yol çalışmalarının yapıldığı Uzungöl´e gelmesini ve uygulamayı yerinde görmesini istiyorum. İnanıyorum ki o yol başkan Gümrükçüoğlu ile yol alır? dedi.

Kaynak:Taka



İlginizi Çekebilir