Uzungöl Ve Turizm Okulu

Uzungöl Ve Turizm Okulu

Öğretmen Hilmi Kanık´ın "Uzungöl ve Turizm Okulu" İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

Senelerdir Uzungöl´de herkesin aynı fikirde olduğu bir konu var.Herkes diyor ki efendim Uzungöl´e çok acil bir Turizm Okulu açmak gerekiyor.Bu  Uygulamalı Turizm Meslek Lisesi olabileceği gibi Turizm Meslek Yüksek Okulu ya da Turizm alanına hitap eden Fakültenin bir bölümü de olabilir.Amaç elbette ki Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl´e gelen misafirlerimizin Beldemizden memnun ayrılmalarını sağlamak.

Nitekim hafızam beni yanıltmıyor ise 2007 Yılında Uzungöl´de Uygulamalı Turizm Meslek Lisesi ile ilgili ilk çalışma da yapılmıştı.Uzungöl Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Nuri Alibeyoğlu´nun yoğun gayretleri ile Orman Bakanlığına ait olan Turizm tesisleri Uygulamalı Turizm Meslek Lisesi yapılması kaydı ile Milli Eğitime devredilmişti.

Uzungöl´e Turizm Meslek Lisesinin yapılması gümüzde de en çok konuşulan ve de acil olarak çözüm bekleyen konuların başında geliyor kuşkusuz.Ancak ben bu yazımda bu konuyu işlemeyeceğim.Başka bir konudan söz etmek istiyorum sizlere.Eskilerimiz ne güzel söylemişler Sevgili Çaykara Gündem Dostları.?Taş Iğranmayınca Yeri Belli Olmaz? demişler.Bu sözün özet olarak anlamı şudur.Var olduğu zaman kıymetini bilmediğimiz değerlerin bizim için ne kadar kıymetli olduklarını onları kaybettikten sonra daha iyi anlıyoruz.

Meğer Uzungöl´de Turizm okulu varmış da bizim bundan hiç ama hiç haberimiz yokmuş Sevgili Dostlar.O okulun farkına varabilmemiz için bir yangın ile yok olup gitmesi gerekiyormuş meğer.Nasıl mı ? İzah etmeye çalışayım efendim.

3 Gün önce yanan İnan Kardeşlere ait Restaurant´tan söz ediyorum.Ben iddia ediyorum şu an Uzungöl´de Turizm İşletmeciliği ya da Turizm hizmeti vermeye çalışan insanların belki de yüzde doksanı bu lokantada yetişti.Bu lokantada insanlara hizmet etmeyi öğrendi.Bu lokantada turi,st ve de turizm ile tanıştı.

Sonrasında bir gün geldi ki artık kendisi de İşletmeci olmaya karar verdi.Lokantamızdan ayrılarak kendi iş yerini kurmaya karar verdi.

Kimi aşçı olarak işe başladı lokantamızda.Şimdi ise ayda 3-5 bin liraya para demiyor.Mesleği tabi ki orda öğrendi.Kimi garson olarak işe başladı.Şimdi 50-100 kişilik kendi tesisinde insanlarımıza daha kaliteli hizmet nasıl verebilirim.Onun hesabını yapıyor.Ama temeli bu lokantamızdan almış.

Kimi senelerce otel odalarının temizlik,tertip ve düzeni ile uğraşmış.Şimdi ise en modern otel,motel ya da pansiyon sahibi.

Sözü uzatmadan vuslata gelelim Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Ben hayatım boyunca şuna hep yürekten inandım ve de bunu yaşam şeklim haline getirmeye hep özen gösterdim.Okul sadece dört duvar arasında çocuklarımıza eğitim verilen yer değildir.Okul her yerdir.İnsanoğlu yaşamı boyunca hep eğitim ortamı ile iç içedir.

Ve de bu yüzden İnsanoğlu doğduğu andan son nefesi verdiği ana kadar hep eğitim ortamı ile iç içedir.Her yönde öğrenir insan.Ve de bu öğrendiklerini eğer insanların faydası için kullanabilir ise  bu kavramları öğrendiği ve de kazandığı yer hayatı boyunca onun için en kutsal saydığı yerdir.

İşte bu anlamda Uzungöl´de 10 Nisan Çarşamba günü ani çıkan bir yangın sonucu 42 senelik Hizmet maratonunu tamamlayan İnan Kardeşler Restaurant bana bu duyguları yaşattı.

Meğer Uzungöl´de Turizm okulu varmış da bizim haberimiz yokmuş.Meğer Uzungöl´deki Turizmcilerin büyük bir bölümünü bu lokanta yetiştirmiş de bizi bunun farkında değilmişiz.Meğer Uzungöl Turizmi bu lokantaya çok şey borçluymuş da biz bunu görmemişiz.

Yangın günü kafamızı kaldırdık etrafımızı gözlemledik.Bütün Uzungöl 7´den 77´ye herkes yangın yerindeydi.Bu fotoğrafı belki sizler şöyle okumuş olabilirsiniz.Yangın bir doğal afettir.Ve de bu durumda insanların birbirlerine yardımcı olması gerekir.

Kesinlikle katılıyorum.Ancak ben bu fotoğrafın başka bir tarafından bakarak tamamlamak istiyorum bu yazımı.Bana göre Uzungöl halkı Çarşamba Günü tek yumruk olarak kendilerini yetiştiren ve de bu gün sayesinde evlerine ekmek getirdikleri İnan Kardeşler Restaurant´a karşı son görevlerini yerine getirmiş oldular.Bilmem haksız mıyım?



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Turizm Okulu

İlginizi Çekebilir