Uzungöl 16 Temmuz'da Dönerdere'ye Koşuyor

Uzungöl 16 Temmuz

Van Özalp Dönerdere Mahallesinde yaşayan Uzungöl’lü Hemşerilerimiz 16 Temmuz 2022 Cumartesi günü 5.si gerçekleşecek olan “Dönerdere’liler Buluşma ve Dayanışma” etkinliklerinde bir araya geliyorlar.

Daha önce 2010,2011,2013 ve 2015 yıllarında gerçekleştirilen Buluşma ve Dayanışma etkinliklerinin her sene olduğu gibi yine çok yoğun bir katılım ile gerçekleşmesi bekleniyor.

Dönerdere Mahallesi buluşma etkinlikleri için tüm hazırlıklarını tamamlamış durumda ve 16 Temmuz’da hemşerilerimizi bekliyor.

PROGRAM BÜYÜK EMEKLER VERİLEREK HAZIRLANDI

5.Dönerdereliler Buluşma ve Dayanışma Etkinlikleri iki ayrı bölümden oluşuyor.

1-Dönerdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Toplu Açılış Töreni

2-5.Dönerdere Buluşma ve Dayanışma Etkinlikleri ile Müzik ve Konser Organizasyonu

Etkinliklerin hazırlanmasında en büyük pay sahibi tabi ki Dönerdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çaykara’lı Hemşerimiz Türkay Özbek ve Yönetim Kurulu Üyelerine ait.Türkay Başkan ve ekibi günlerdir yoğun bir tempo ile çalışarak herkese ulaşma gayreti içerisinde olarak  Etkinlikleri Organize etmeye çalışıyorlar.

Şükrü Akyüz…İHA Van Bölge Müdürümüz.Çaykara’lı Hemşerimiz Şükrü Akyüz Van İlinde Çaykara’lı hemşerilerimizin sığınacakları en önemli liman konumunda.Hemşerilerimizin her sıkıntısı ile yakından ilgileniyor,her sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor.

Van İlinde basın dünyasının merkezinde yer alan Şükrü Akyüz, Dönerdere Köyü Buluşma ve Dayanışma etkinliklerinde de baş rolde oynuyor.Van İlinin tüm Protokol Organizasyonu İHA Van Bölge Müdürümüz Şükrü Akyüz tarafından Organize edildi.

Her Şenlikte olduğu gibi 16 Temmuz 2022 Cumartesi Günü de Müdürümüz Sevgili Şükrü Akyüz ile Dönerdere Köyünde muhteşem bir gün yaşayacağız tabi ki misafirlerimiz ile beraber.

Ayhan Özbek…Sosyal ve Kültürel anlamda Dönerdere  Köyünün her şeyi.Her etkinlikte,her organizasyonda elini taşın altına çekinmeden koyan her organizasyonun en ön safında yer almaya çalışan yüreği Uzungöl ve Dönerdere sevdası ile dop dolu pırlanta gibi bir yürek.

Dönerdere Köyünde Gençlerin gönüllü Hocası Sevgili Ayhan Özbek.Her türlü sosyal,kültürel,sportif etkinliklerde kimi zaman bir abi olarak kimi zaman bir arkadaş olarak kimi zaman ise Folklor etkinliklerinde olduğu gibi bir hoca olarak her zaman Dönerdere gençliğinin yanında.

5.Dönerdere Köyü Buluşma ve Dayanışma Etkinliklerinde de Sevgili Ayhan Özbek her zamanki yerinde.Hem Organizasyonun en ön safında hem de her zamanki gibi muhteşem performansı ile yine sahnede bizimle birlikte.

DÖNERDERE KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

Buluşma etkinlikleri kapsamında Dönerdere Kalkınma Koopratifi Tesis Açılış Töreni ile Şenlik ve Buluşma etkinlikleri bir arada gerçekleştirilecek.Dönerdere Mahallesinde yaşayan Hemşerilerimizin tamamının ortak oldukları Dönerdere Kalkınma Kooperatifi.

Gurbet’te yaşayan Çaykara’lı Hemşerilerimiz 1965 Yılından günümüze kadar tam 57 senedir  bu Kooperatif ile birbirlerine kenetlendiler ve Gurbette tek bir aile haline geldiler.Senelerdir planlı ve programlı bir şekilde Hizmet kalitesinden en küçük bir ödün dahi vermeden ürettikleri kaliteli süt ürünleri ile önce Van’da sonra Türkiye genelinde bir marka haline gelmeyi başardı Çaykara’lı hemşerilerimiz.Van’da süt ürünleri ve kalite denildiği zaman akla ilk gelen yer Dönerdere.Çünkü en kaliteli süt ürünlerini Dönerdere Köyü Kalkınma Kooperatifi üreterek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor.

Şimdi ise 16 Temmuz 2022 Cumartesi Günü Saat 10.00’da Dönerdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Özbek ve Yönetim Kurulu Üyelerinin azimli gayretleri ile yapımı tamamlanan Tesislerin Toplu Açılış Töreni gerçekleştirilecek.

Açılışı gerçekleştirilecek olan Tesisler şu şekilde:

1-Süt Ürünleri  Üretim Tesisi Açılış Töreni

2-Dönerdere Köyü Sosyal Tesisleri Açılış Töreni

3-Çiftçi Eğitim ve Dinlenme Lokali Açılış Töreni

4-Yapımı tamamlanan ve modernize edilen Tandır Evi ve Fırının Açılış Töreni

5-Mevcut olan Un Fabrikası Modernizasyon Açılış Töreni

ŞENLİK COŞKUSU GÖZ KAMAŞTIRACAK

Bundan önceki senelerde olduğu gibi 2022 yılında da Dönerdere Köyü Şenliği göz kamaştıracak.Karadeniz,Uzungöl ve Dönerdere  Müzik Dünyasının birbirinden değerli isimleri sahne alarak Hemşerilerimize unutamayacakları muhteşem bir gün yaşatmış olacaklar.

Dönerdere Mahallesinin sosyal ve Kültürel anlamdaki sembol ismi Sevgili Ayhan Özbek bizim için yine sahnede olacak ve de bizler onu keyifle izleyeceğiz.

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi EÇİNOS her zaman olduğu gibi yine muhteşem bir sahne performansı ile gurbette Uzungöl dostları ile buluşacak ve hemşerilerimize muhteşem bir gün yaşatmış olacak.

Uzungöl’ün müzik yükünü 30 senedir sırtında taşıyan Erol Akyüz muhteşem sahne performansı ile bir kere daha hemşerilerimiz ile buluşacak.

Karadenizin en önemli Ensrünmanı olan kavalı Ulusal Müzik Dünyasında büyük bir başarı ile temsil eden Sevgili Nurettin Kahveci her Dönerdere etkinliğinde olduğu gibi yine sahnede olacak.

Uzungöl’lü genç sanatçı Mehmet Kocaman gitarı ve müzikleri ile hemşerilerimize muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak.

Karadeniz Müziğinin en önemli kemençe üstatlarından Dursun Akyüz bir kere daha hemşerilerimiz ile buluşmanın tatlı heyecanını yaşayacak.

Ve tabi ki Ahmet Karaca.2017 yılında Reyting Star Türkiye,2018 Yılında O ses Türkiye Yarışmalarında yarı final heyecanı yaşayan sesi ile,kemençesi ile herkesin yüreğinde taht kuran Ahmet Karaca bu defa hemşerilerimiz ile buluşacak.Dönerdere’de hemşerilerimiz Ahmet Karaca’yı özlemle bekliyor.Çünkü Ahmet Karaca Dönerdere çocuğu.Ahmet Karaca’nın annesi Dönerdere Mahallesinden.Ve şimdi Dönerdere Mahallesindeki hemşerilerimiz kendi öz çocuklarına kucak açmaya hazırlanıyor.

O halde…16 Temmuz 2022 Cumartesi günü için tüm randevularımızı iptal ediyoruz.Hemşerilerimizin bu tatlı heyecanlarını paylaşmak ve heyecanlarına ortak olmak adına hepimiz Dönerdere yoklarlına düşüyoruz.

 



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Temmuz' Dönerdere' Koşuyor
Hamit Inan
5.07.2022 18:33:31
Gurbetçi olarak çok duygulanıyorum orada olamayacağım fakat gönlüm sizinle beraber.Bu organizasyonu yapan ve destekleyen herkese teşekkür ediyorum.Hepinize saygı ve selam Almanya Bergneustadt dan. Bol eğlenceler. Cemal Inan

İlginizi Çekebilir