Uzungöl Bayburt Yoluna Trafik Uyarı Levhaları ve Yön İşaret Levhaları Yerleştirildi

Uzungöl Bayburt Yoluna Trafik Uyarı Levhaları ve  Yön İşaret Levhaları Yerleştirildi

Uzungöl Bayburt Yoluna Trafik Uyarı Levhaları Yön İşaret Levhaları Yerleştirildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Uzungöl Bayburt Karayolu üzerine trafik uyarı levhaları ile yön işaret tabelaları  yerleştirildi.

Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün ile Şekersu Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan’ın çalışmaları ile Trabzon Büyükşiehir Belediyesinden temin edilen trafik uyarı levhaları ile yön işaret tabelaları Turizm Merkezi Uzungöl’den başlanarak Bayburt İl Sınırına kadar yerleştirildi.

Yön İşaret levhaları ve Trafik uyarı levhaları 10 Ağustos 2023 Perşembe günü Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yerlerine yerleştirilirken bu çalışmada Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün ile Şekersu Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan ekiplere eşlik ettiler.

Doğu Anadolu Bölgesini Karadeniz Bölgesine bağlayan en önemli yol olarak bilinen ayrıca Yerli ve yabancı Turistler tarafından çok fazla ziyaret edilen Uzungöl Bayburt yolunda Trafik Uyarı  ve levhaları ile yön işaret tabelalarının  bulunmaması çok büyük bir eksiklik olarak nitelendiriliyordu.

Şekersu Mahallesi ve Şekersu yaylaları Bölgesi ile bu yolun sürekli dumanlı olması ve yollarda yön levhalarının bulunmaması sebebi ile bölgeden geçen misafirler yollarını bulabilmek için sürekli durmak ve yerli halktan yardım istemek zorunda kalmakta idiler.

Şimdi ise yön işaret levhalarının yerleştirilmesi ile bu sorun tamamen ortadan kalkmış oldu.

Ayrıca bölgenin engebeli ve çetin bir arazi yapısına sahip olması ve sürekli dumanlı olması sebebi ile Trafik işaret tabelalarının bulunmaması dolayısı ile araçlar kaza tehlikesi geçirmekte idiler.

Bu yola Trafik Uyarı  tabelaları yerleştirilerek bu sorun da ortadan kaldırılmış oldu.

Gerçekleştirilen çalışma ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün gerçekleştirilen örnek çalışmadan dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile çalışmada emeği geçen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Personeline Şekersu Mahallesi adına teşekkür etti.

Bölgedeki bu yolun hem yerli halk hem de yerli ve yabancı misafirler tarafından çok fazla kullanıldığını anımsatan Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün,bu yolun genişletme ve altyapı çalışmalarını yine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu tarafından gerçekleştirdiklerini,bölgeden geçen misafirlerin sisli ve dumanlı havada yönlerini bulamadıklarını,yolu kaybettiklerini,yolun çetin yerlerinden geçerken trafik işaretleri bulunmaması sebebi ile kaza tehlikesi geçirdiklerini ,şimdi ise yollara yerleştirilen Trafik Uyarı tabelaları  ile yön işaret tabelaları sayesinde bu yolun çok daha güvenli bir hale geldiğini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir