Uzungöl Buz Tuttu

Uzungöl Buz Tuttu

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ün sembolü haline gelen göl 2022 Yılının ilk günlerinde buz tuttu.

Havaların soğuması sebebi ile donan göl Uzungöl’e farklı bir güzellik kazandırdı.

2022 Yılının ilk günlerinde Uzungöl’ü ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler donmuş olan göl görüntüsünü çok beğeniyor ve bolca fotoğraf çektirerek bu anı kalıcı hale getiriyor.

Yaz mevsiminde yemyeşil doğası,tertemiz havası,orman ve çağıldayan  akarsuları ile milyonları kendisine hayran bırakan Uzungöl, kış mevsiminde de bu güzelliğini ikiye katlıyor ve  tabiri caiz ise bembeyez örtüsüne bürünerek farklı bir güzellik sunuyor misafirlerine.

Uzungöl’ü ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirler bir yandan donmuş olan gölün etrafında gönüllerince yürüyüş yaparken bir yandan da doğa ile baş başa huzur dolu bir tatilin keyfini çıkarıyorlar.

UZUNGÖL’DE KIŞ MEVSİMİNDE NELER YAPILABİLİR?

Kış mevsiminde bembeyaz örtüsüne bürünen Uzungöl'de 2022 yılının ilk günlerinde tabiri caiz ise 4 mevsim birden yaşanıyor.  Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl, yaz mevsiminde olduğu gibi kış mevsiminde de bir başka güzel. Kış mevsiminde bembeyaz örtüsüne bürünen Uzungöl'de 2021 yılının ilk günlerinde tabiri caiz ise 4 mevsim birden yaşanıyor.

Gece kar yağışı başlıyor Uzungöl'de. Sabaha kadar kar yağıyor ve kış mevsimini doya doya yaşıyor  Uzungöl. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte kar yağışı bitiyor.Ve güneş yavaş yavaş kendini göstermeye başlıyor. Öğleye doğru güneş iyice kendini gösteriyor. Gece yağan kar yavaş yavaş erimeye başlıyor. Kış ortasında yaz mevsimini yaşıyorsunuz Uzungöl'de. Öğleden sonra yağmur başlıyor Uzungöl'de. Tıpkı İlkbahar yağmurları gibi. Bu şekilde Uzungöl İlkbaharı da yaşamış oluyor. Ve akşama doğru tatlı bir rüzgâr başlıyor. Karlar havada uçuşmaya başlıyorlar. Bu şekilde de sonbaharı yaşamış oluyor Uzungöl.

Ve de Ocak ayında Uzungöl'de sonbahar mı yaşamak istiyorsunuz. O zaman adresiniz gölün çevresidir. Hava ısınmıştır. Gölün çevresindeki karlar yavaş yavaş erimeye başlamıştır. Bir anda yaz sıcaklığını hissetmeye başlarsınız. Âmâ o da ne? Gölden esen rüzgâr size bir an sonbaharı anımsatır. Ve sizler göl çevresinde tur atarken sonbahar ve kış mevsimini bir arada yaşamış olursunuz.

Turizmin ilgi odağı Gölbaşı Mahallesi. Kış mevsimi boyunca güneş görmez Gölbaşı Mahallesi. Bunun için Gölbaşı Mahallesinde önünüzde iki mevsim seçeneği kalır. Sonbahar ve kış. Ama o iki mevsim o kadar tatlı o kadar güzel yaşanır ki Gölbaşı Mahallesinde bu iki mevsim arasında bocalar durursunuz. Göle yakın bölümlerde sonbahar mevsiminin ılık rüzgârı vurur yüzünüze. Biraz daha yukarı çıkarsanız ise kış mevsiminin muhteşem güzelliğini yaşamış olursunuz. 

Ve Sıranhanzar Meziresi (Sırandağı). Sabahın yedisinden akşamın 17'sine kadar güneş vardır Sıranhanzar meziresinde. Ve Uzungöl'de olduğu gibi burada da bir gün içinde 4 mevsimi bir arada yaşamak mümkün. Güneşin vurduğu yerde yaz mevsimini, güneşin hiç görmediği arka bölümde kış mevsimini güneş ile güneşin görmediği ara bölgelerde ise ilkbahar ve sonbaharı yaşamanız mümkün Sırandağı Meziresinde. Bir özelliği daha var Sırandağı Meziresinin. Güneşin gördüğü bölümde piknik yaparken güneşin görmediği tarafta ise kayak yaparak muhteşem bir gün yaşamanız mümkün. Çünkü inanılmaz bir kayak pisti var Sıranhanzar Meziresinde..



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Tuttu

İlginizi Çekebilir