Uzungöl Deprem Bölgesine Koştu

Uzungöl Deprem Bölgesine Koştu

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de deprem ile ilgili çeşitli destek çalışmaları yapılıyor.

Depremin haber alınmasının hemen ardından harekete geçen Uzungöl Esnafı ve Uzungöl Turizmcileri farklı etkinlik ve organizasyonlar ile Depremzedelere katkıda bulunmaya çalışılıyor.

Uzungöl’de ilk aşamada 300 yatak Depremzedeler için belirlenmiş durumda.Oteller hazır.Kaloriferleri yanıyor ve Deprem Bölgesinden gelecek olan misafirlerini bekliyor.

Uzungöl’de bulunan çeşitli STK’lar ve Turizm İşletmecileri kendi aralarında organize olarak Deprem Bölgesine hareket ediyorlar.Her gün onlarca araç hareket ediyor Uzungöl’den.Deprem Bölgesine giden her araç tıka basa malzeme dolu.Yiyecekten giyin meye,battaniyeden tüpe kadar aradığınız her şey var.Ve tabi her araçta Deprem Bölgesindeki Arama Kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak destek vermek isteyen vatandaşlar dolu.

Uzungöl Turizmciler Derneği,Uzungöl BİRLİK A.Ş.,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği,Uzungöl Esnaf Derneği,Şekersu Mahallesi Kültür  ve Dayanışma Derneği,Uzungöl Platformu,Uzungöl İnfak Grubu yoğun bir katılım ile  Deprem Bölgelerinde Arama ve Kurtarma çalışmalarına Destek veriyor.

Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz de yaklaşık olarak 10 araçlık bir arkadaş ve Turizmci ekibi ile birlikte Deprem Bölgesinde.Başkan Akyüz ve ekibi Kamyonlarına  yükledikleri Destek Malzemelerini Depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdıktan sonra Arama ve Kurtarma çalışmalarına Destek veriyor.

,8 Şubat 2023 Çarşamba Günü Malatya’daydı Başkan Akyüz ve Arkadaşları.Buradaki çalışmalarını tamamladıktan sonra 9 Şubat Perşembe sabahı Adıyaman Gölbaşı İlçesine geçti ve buradaki vatandaşlara Destek malzemesi dağıtımının ardından Arama ve Kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

9 Şubat 2023 Perşembe sabahı Uzungöl’den 3 kamyon daha Destek ve Yardım malzemesi Uzungöl’den Deprem Bölgesine doğru yola çıktı.

BAŞKAN AKYÜZ-BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz 3 gündür Deprem Bölgesinde bulunduklarını,depremin acı ve soğuk yüzü ile bire bir karşılaştıklarını bu anlamda depremzede vatandaşlarımız için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

9 Şubat 2023 sabah saatlerinden itibaren Adıyaman Gölbaşı İlçesine geçtiklerini anımsatan Başkan Akyüz,Gölbaşı İlçesinin Malatya iline oranla çok daha hsarlı olduğuna tanıklık ettiklerini ve vakit geçirmeden AKUT ekibi ile birlikte Arama ve Kurtarma çalışmalarına eşlik ettiklerini sözlerine ekledi



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Deprem Bölgesine Koştu

İlginizi Çekebilir