Uzungöl Doğalgaz İstiyor

Uzungöl Doğalgaz İstiyor

Ülke ve Karadeniz Turizminin cazibe merkezi Uzungöl misafirlerine daha kaliteli hizmet sunabilmek amacı ile Uzungöl’e Doğalgaz getirilmesini talep ediyor.

Uzungöl’e Doğalgaz getirilebilmesi amacı ile Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Uzungöl’lü Süleyman Akyüz’e bir ziyaret gerçekleştirildi.

BAŞKAN-AKYÜZ-UZUNGÖL BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ

Görüşme esnasında Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz Uzungöl’ün Dünyanın en önemli Turizm Merkezlerinden bir tanesi olduğunu Doğalgazı fazlası ile hak ettiğini,Uzungöl’de misafirlere daha kaliteli hizmet sunabilmek amacı ile Uzungöl’ün Doğalgaz ile buluşturulması anlamında Petrol İş Sendikası olarak ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

MUHTAR ÖZTÜRK-DOĞALGAZ UZUNGÖL İÇİN BİR ZORUNLULUKTUR

Ziyaret ile ilgili olarak Gazetemize açıklamalarda bulunan Muhtar Öztürk şu ifadeleri kullandı.

Sayın Başkan ile Uzungöl ile alakalı sorunları detaylı ele aldık. Genellikle başkanımızı ilgilendiren Uzungöl’ün Doğalgaz ile buluşturulması konusu ele alındı. Uzungöl’e  Doğalgaz getirilmesi konusu bu bakanlıkta ilk madde olarak işlendi. Genel Müdür Doğalgaz ile alakalı alt yapısını ilk etapta  yapacağımızı beyan etti. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Uzungöl’deki konuşmasında Doğalgaz, alt yapı ve kanalizasyon için ilk etapta 30 milyon aktardığını söylemişti. Dolayısı ile bu ziyaretimde bu  konuyu gerektiğinden fazla işedim.

 Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk Doğalgaz’ın Uzungöl için artık bir zorunluluk haline geldiğini ve de mutlaka Uzungöl’e Doğalgaz bağlanması gerektiğini ifade etti.

Uzungöl’ün rakımının yüksek olduğunu bu sebep ile yaz mevsiminde dahi kaloriferlerin yakıldığını anımsatarak konuşmasına başlayan Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk kış mevsiminde ise yaklaşık 8 ay boyunca Uzungöl’de kaloriferlerin sürekli yandığını sözlerine ekledi.

Her sene yerli ve yabancı milyonlarca Misafirin Uzungöl'ü ziyarete geldiğini anımsatan Muhtar Öztürk bu misafirlerin ısınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılamak için artık Doağlgazın Uzungöl için olmazsa olmaz konumuna geldiğini sözlerine ekledi.

Her sene Uzungöl’ü ziyarete gelen milyonlarca Turistin Uzungöl’de Doğalgazın bulunmadığını öğrendiklerinde bu duruma çok şaşırdıklarını ifade eden Muhtar Mehmet Öztürk kış boyunca yanan kaloriferlerin bacalarından çıkan dumanların çevre kirliliği yarattıklarını bu durumun ise gelen misafirler tarafından hiç de hoş karşılanmadığını sözlerine ekledi.

1960’lı yıllarda Bölgenin hiçbir yerinde elektrik yokken Rize İkizdere’den direkler dikilerek getirilen enerji ile Uzungöl’e elektrik getirildiğini ve bölgede elektriği kullanan ilk yerleşim yerinin Uzungöl olduğunu anımsatan Muhtar Mehmet Öztürk Elektrik konusunda Bölgeye önderlik yapan Uzungöl’ün Bölgeye Doğalgaz getirilmesi konusuna da öncülük yapmak istediğini sözlerine ekledi.

Uzungöl’e 3 farklı yolla Doğalgaz getirilebileceğini ifade eden Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk bu yolları şu şekilde açıkladı.

1-RİZE DOĞALGAZINDAN BAĞLANTI KURULABİLİR

Rize İline getirilen Doğalgazın Uzungöl’e 18 KM mesafede bulunan Demirklapa Mahallesinin sırtlarından geçtiğini ifade eden Muhtar Mehmet Öztürk bu Doğalgaz boru hattına Uzungöl bağlantısı verilerek 18 KM’lik bir altyapı çalışması ile Doğalgaz’ın Uzungöl’e kazandırılabileceğini ve bu yolun en ekonomik yol olduğunu sözlerine ekledi.

2-OF’TAN UZUNGÖL’E DOĞALGAZ VERİLEBİLİR

Of İlçesi ile Uzungöl arasındaki mesafenin 52 KM olduğunu ifade eden Muhtar Mehmet Öztürk Of İlçesinden Uzungöl’e Doğalgaz getirilebileceğini sözlerine ekledi.

Of İlçesinden getirilecek olan Doğalgazın bölgede bulunan diğer yerleşim birimleri için de bir avantaj olacağını ifade eden Muhtar Öztürk böyle bir durumda Taşhanpazarı,Cumapazarı,Dernekpazarı İlçesi,Çaykara İlçesi,Taşkıran ve Bölgede bulunan diğer yerleşim birimlerinin de Uzungöl sayesinde Doğalgaza kavuşacağını ve Halkın bu projeden faydalanması hususunda Of İlçesinden Uzungöl’e gerçekleştirilecek olan Doğalgaz Boru hattının Bölgemiz için son derece faydalı bir çalışma olacapğını sözlerine ekledi.

3-DEPOLAMA SİSTEMİ İLE DOĞALGAZ GETİRİLEBİLİR

Uzungöl’e Doğalgaz getirilmesinde son ihtimalin depolama sistemi olduğunu ifade eden Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk diğer alternatiflerin uygulanamaması durumunda bu ihtimalin de gündeme getirilebileceğini bu şekilde Karadeniz Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ün Doğalgaz ile tanışarak en önemli sorunlarından bir tanesini çözüme kavuşturmuş olacağını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Doğalgaz İstiyor

İlginizi Çekebilir