Uzungöl EMİTT Türkiye Fuarında

Uzungöl EMİTT Türkiye Fuarında

25. Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT Fuarına katılan Uzungöl’lü İşletmeler Uzungöl’ü Dünya Genelinde temsil ediyorlar.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerden Uzungöl Ulusal Turizm Fuarlarında boy göstermeye devam ediyor.Son olarak İstanbul’da açılan 25. Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’e katılan Uzungöl’lü Turizmciler Turizmde bir Dünya Markası haline gelen Uzungöl’ü bir kere daha dünya genelinde temsil etmenin haklı onurunu yaşadılar.

25. Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 9-12 Şubat tarihinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenleniyor. Etkinlik her yıl 45.000’e yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce turisti ağırlıyor.

UZUNGÖL’DEN FUARA YOĞUN KATILIM

Ülkemizin,Doğu Karadeniz'in ve Trabzon'un en önemli turizm bölgesi olan Çaykara’dan  bir çok işletmeci ve Seyahat acentesi yetkilileri de İstanbul'daki fuara katılım sağladı. Yurt dışından gelen ve tüm Türkiye de ki turizm işletmelerinin, seyahat acentelerinin katılımıyla tanıtım fuarına Çaykara İlçesinden  katılım gösteren işletmeler ve temsilciler ise şu şekilde;

Royal Uzungöl Otel Satış ve Pazarlama Müdürü Bünyamin Erdoğan, Doğa Otel Genel Müdürü Fatih Genel, İnan Kardeşler Otel İşletmecisi ve Dursunali İnan Müzesi Temsilcisi  Mehmet İnan, İnanlar Otel İşletmecisi Hamit İnan, Golden İnn Hotel İşletme sahibi İbrahim Altınsoy, Taşkın Otel Müdürü Dursun Şahinsoy, Kaya Life Otel Genel Müdürü Yalçın Kaya, Ada Restaurant İşletme Sahibi Ahmet Aygün ve Yeşil Uzungöl Turizm İşletme Sahibi İlhan Tahan'ın katılım sağladığı gözlemlendi. 

 EMİTT TURİZM FUARINI TANIYALIM 

EMITT Turizm Fuarı 24 yıldır, Türkiye’de pek çok yeni tatil ve turizm destinasyonu oluşmasına ortam hazırlayan, Türkiye’de şehirlerin hatta köylerin markalaşmasına ve yerli yabancı turistle buluşmasına ev sahipliği yapan turizm sektörünün dünyaya açılan en önemli kapısı. Fuar, tüm katılımcılara, profesyonel yerli ve uluslararası ziyaretçilere yeni iş ve iş birliği olanakları sunabilen bir platform.EMITT’e her yıl ülke pavilyonları, tatil destinasyonları, yaz ve kış turizmi ve outdoor turizmi destinasyonları, oteller ve turist merkezleri, tur operatörleri ve acenteler katılıyor.    

UZUNGÖL’ÜN KIŞ TURİZMİ İÇİN TANITIMA İHTİYACI VAR

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl,   her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir Turizm Cenneti.Her mevsim ziyaretçiler ile dolup taşan Turizm Cenneti Uzungöl’ün Kış mevsimi de en az yaz mevsimi kadar güzel.

Yaz Mevsiminde yemyeşil doğal güzelliği ile herkesi kendisine hayran bırakan Uzungöl, Kış mevsiminde ise bembeyaz örtüsü ile bambaşka bir güzelliğe bürünerek insanları bir kere daha kendisine hayran bırakıyor.

Ancak her sene yaz mevsiminde milyonlarca insana ev sahipliği yapan Turizm cenneti Uzungöl’de kış mevsiminde aynı canlılığı bulmak oldukça güç.Bunun bir çok sebebi var.Bunlar arasında:

1-İnsanların sadece Uzungöl’ün yaz mevsimini bilmeleri,kış mevsimini hiç tanımamaları.Kış mevsiminin güzelliğinden haberdar olmamaları.

2-Kayak gibi,karda yürüyüş etkinliği gibi,Orman içi yürüyüş yollarında kar yürüyüşü gibi,Uzungöl’ün her bölgesinde gerçekleştirilebilecek Kardan Adam yapma etkinliği gibi,Uzungöl’de kış mevsiminde gerçekleştirilebilecek bir çok etkinliğin gerçekleştirilememesi bununla ilgili organizasyonların yapılamaması..

3-İnsanların Uzungöl ile ilgili kafalarında oluşan yanlış bilgiler.Uzungöl’de kış mevsiminde Turizm yok gibi.Kış mevsiminde Uzungöl’de oteller kapalı gibi.

4-Basında ve sosyal medyada Uzungöl ile ilgili olarak birileri tarafından kasıtlı olarak çıkarılan algı operasyonları ile Uzungöl’ü karalamaya çalışma kampanyaları gibi.

-Uzungöl’e gitmeyin

-Uzungöl kapalı

-Uzungöl çok pahalı

-Uzungöl’den hiçbir şey almayın

-Uzungöl’de kalmayın

-Uzungöl’de yemek yemeyin gibi.

Oysa Uzungöl’e gelen misafirler bu algı operasyonlarının tamamının yalan ve iftira olduğunu,hatta karalama kampanyası olduğunu fiyatların hiç de birilerinin iddia ettiği gibi astronomik olmadığını yaşayarak görüyor.

PEKİ ÇÖZÜM NE?

Çözüm şu anda İstanbul’da Uzungöl’ün kış Turizmini Dünya’ya tanıtmaya çalışan Uzungöl’lü Genç Turizmciler tarafından hayata geçiriliyor.

Evet insanlara bunu anlatmak lazım.

Dünyanın en büyük Kayak Merkezinin Uzungöl’ün Garester Yaylasında yer aldığını ve bu Merkezin Kış Turizminde insanlara hizmet vermeye hazır olduğunu.

Uzungöl’ün kış mevsiminin de en az yaz mevsimi kadar güzel olduğunu ve Uzungöl’ün her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünerek Turizmde cazibe merkezi olmaya devam edeceğini

Uzungöl’de Turizm İşletmelerinin yılın on iki ayında insanlara hizmet verdiğini.

Turizm altyapısı çeşitlendirilmeli Uzungöl’de.

Yazın çim kayağı kışın normal kayak.

Treaking

Rafting

Dağ Bisikleti

Doğa Yürüyüşü

Kar Yürüyüşü

Gibi onlarca etkinlik ve aktivite ile Uzungöl’de Turizm çeşitlendirilmeli

Bu arada Uzungöl’lü İşletmelere de seslenmek isteriz.

Özellikle pansiyon sahipleri

Yaz mevsiminde Uzungöl’de Turizmcilik yapıp kış mevsiminde tesislerini kapatarak Trabzon’a giden pansiyon sahipleri de bu mücadelenin içinde aktif olarak yer almalı ve onlar da Uzungöl’de kış turizmini canlandırabilmek için şu an açık olan tesisler ile birlikte mücadele etmeli.

GENÇ TURİZMCİLERE DESTEK VERİLMELİ

Şu an Uzungöl’ün Kış Turizminin tanıtımı için 25. Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT fuarında bulunan Uzungöl’lü genç iş adamları bize göre çok önemli bir çalışmanın altına imza atıyorlar.

Bize göre bu gençlerimize destek verilmeli.

Bize göre bu gençlerimizin elinden tutulmalı.

Ve bize göre 2022 25. Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT Fuarında bir elin beş parmağı kadar olan katılım sayısı 2023 yılında çığ gibi büyümeli.2023 Yılında tüm işletmeler bu Fuara Destek vermeli ve katılmalı.

 



Anahtar Kelimeler: Uzungöl EMİTT Türkiye Fuarında

İlginizi Çekebilir