Uzungöl Geleneksel Alabalık Avlama Yarışması Yapıldı.

Uzungöl Geleneksel Alabalık Avlama Yarışması Yapıldı.

Trabzon Av Market tarafından organize edilen Geleneksel Uzungöl 6.Alabalık Avlama Yarışması 3 Temmuz 2022 Pazar Günü gerçekleştirildi.

Trabzon Av Market tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Geleneksel Uzungöl 6. Alabalık Avlama Yarışması 3 Temmuz 2022  Pazar Günü gerçekleştirildi.2020 Yılında Pandemi dolayısı ile gerçekleştirilemeyen yarışma 2021 yılında çok daha geniş sporcu katılımı ile gerçekleştirilen yarışma 2022 yılında ise Ülke genelinde ve daha geniş katılımlı olarak gerçekleştirildi.

Organizasyonu Çaykara’lı hemşerimiz  Fatih Saran’ın da ortak olduğu Trabzon Av Market tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Alabalık Avlama Yarışması Trabzon Milli Parklar İl Müdürlüğünün de katılımı ile gerçekleştirildi ve yarışmanın hakemleri Trabzon Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından sağlandı.

Yaklaşık 50 Sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen yarışma Uzungöl’de göl çevresinde saat 10.00’da b aşladı ve saat 13.00’da sona erdi.Yarışmada yarışmacılar tuttukları balıkları organizasyon komitesine gösterdikten sonra balıkları tekrar göle geri bıraktılar ve hiçbir balık avlanmadı

Yarışma kapsamında toplam 86 adet balık yakalandıktan sonra tekrar göle geri bırakıldı.

Yarışmada Erkan Soylu, tutmuş olduğu 16 adet balık ile yarışmanın şampiyonluğunu elde ederken Furkan Çapal, tutmuş olduğu 11 balık ile ikinci,Serhat Delireisoğlu  ise yine tutmuş olduğu 11 balık ile üçüncü ,Bulut Gür dördüncü,Kenan Eroğlu beşinci,Ümit Yaşar Yıldırım altıncı,Sabri Keroğlu ise yedinci sırada yer aldı

Yarışma sonunda Trabzon Av Market tarafından Birinci olan Erkan Soylu 9 000 TL,İkinci olan Furkan Çapal, 7 000 TL,Üçüncü olan Serhat Delireisoğlu  4 000 TL, dördüncü olan Bulut Gür 3 000 TL,beşinci olan ,Kenan Eroğlu 2 000TL,altıncı olan Ümit Yaşar Yıldırım 1 000 TL,yedinci olan Sabri Keroğlu ise 500 TL hediye çeki ile ödüllendirildi.Yarışma kapsamında toplamda 25 500 TL değerinde ödül dağıtıldı.

Yarışma sonunda dereceye giren sporcuların ödülleri olan hediye çekleri gerçekleştirilen program ile sahiplerine takdim edildi.

UZUNGÖL JANDARMA’DAN YOĞUN KATILIM

Uzungöl 6. Alabalık Avlama Yarışması etkinliklerine Uzungöl Jandarma Karakol Komutanlığı ekibinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.Yarışma esnasında ve yarışma sonrasında Uzungöl Jandarma Karakol Komutanlığı ekibi etkinliklere katılarak yarışmaya farklı bir güzellik ve renk kattılar.

MİSAFİRLERDEN YARIŞMAYA YOĞUN İLGİ

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de gerçekleştirilen Yarışmada havanın da güzel olması sebebi ile yarışma neşeli ve eğlence dolu bir atmosferde gerçekleştirildi.Uzungöl’ü ziyarete gelen on binlerce misafir göl çevresinde yürüyüş gerçekleştirirken yarışmacıların alabalık heyecanını keyifle izlediler ve bolca resim çekerek bu anlamlı anı kalıcı hale getirdiler.

Espiri dolu bir ortamda neşe ve kahkaha içinde gerçekleştirilen yarışma sonunda toplu bir aile fotoğrafı çekilirken ödül töreni gerçekleştirildi ve program Uzungöl Doğa Restaurant’ta birlikte yenilen öğle yemeği ile son buldu.



İlginizi Çekebilir