Uzungöl Gençleri Deprem Desteği İçin Malatya'da

Uzungöl Gençleri Deprem Desteği İçin Malatya

Uzungöl Turizminin genç jenerasyonu deprem dolayısı ile Arama Kurtarma ve Destek faaliyetlerine katılmak üzere deprem bölgelerinden Malatya’ya gittiler.

5 Şubat 2023 sabah saatlerinde Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçe Merkezli meydana gelen ve 10 ilimizde etkili olan deprem felaketinin ardından Ülkemiz vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyor.

Uzungöl Gençleri de sosyal sorumluluk anlamında Uzungöl’de örnek bir paylaşma ve dayanışma örneği sergilediler.Kadir Aygün,İlhan Tahan,Mustafa İnan,Ahmet Özkan ve Fatih Erdoğan’dan oluşan Uzungöl Gençleri ilk olarak Uzungöl ve çevresinden gönüllü vatandaşlardan topladıkları destek malzemelerini araçlarına yükleyerek Malatya’ya doğru yola çıktılar.

7 Şubat 2023 Salı sabahı Malatya’ya varan ekibimiz ilk olarak ellerinde bulunan destek malzemelerini vatandaşlara dağıttılar.Daha sonra ise AKUT Arama Kurtarma ekiplerine dahil olarak Arama Kurtarma faaliyetlerine katıldılar.

Gönüllü Uzungöl Gençlerinden Uzungöl Yeşilköşk Restaurant sahibi Kadir Aygün gazetemize yaptığı açıklamada hem Bölgedeki genel durumu özetledi hem de Destek için Bölgeye gitmeyi düşünen vatandaşlarımıza tavsiyelerde bulundu.

İşte o tavsiyeler:

Öncelikle Medyada görünenden çok daha büyük bir yıkımla karşı karşıyayız.

Evet çok acı ama soğukkanlılık birinci esas

 Yol şartları kötü o yüzden yolda olanlar çok dikkatli olsun (buzlanma kar tipi yağış) 

Deprem bölgelerine yaklaşmadan depolarınızı mutlaka doldurun yedek yakıtlarda olsun

Hava soğuk özellikle bebeklere kıyafet mama bez battaniye ihtiyacı çok fazla

Ekmek, uzun süre dayanacak gıdalar gerekiyor.

Yola yeni çıkacak olanlar varsa jeneratör ara kablo hilti( büyük küçük) demir kesme makası

Ve kim geliyorsa soğuk iklim kıyafetleri eksiksiz olsun



İlginizi Çekebilir