Uzungöl Gençliği ,Kültürüne Sahip Çıkıyor

Uzungöl Gençliği ,Kültürüne Sahip Çıkıyor

Uzungöl Gençliği 14 Ocak 2024 Pazar akşamı Uzungöl Sezgin Otel'de Kültürüne sahip çıkmak amacı ile Galandar Gecesi EKültür Sanat Etkinliği gerçekleştiriyor.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de Uzungöl Gençliği tarafından Bölge Kültürünün yaşatılması amacıyla Galandar Gecesi Organizasyonu gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz sene 13 Ocak akşamı kendi aralarında Galandar Gecesi etkinliği gerçekleştiren Uzungöl Gençliği bu sene Organizasyonu daha da büyüterek Galandar Gecesini Geleneksel bir hale getirmeyi planlıyor.

Uzungöl Gençliği 13 Ocak Cumartesi akşamı Uzungöl ve Mahallelerinde her kapıyı tek tek çalarak evlere misafir olacaklar ve gerçekleştirecekleri etkinlikler ile Uzungöl Kültürünü yaşatmaya çalışacaklar.

14 Ocak 2024 Pazar akşamı ise Uzungöl Sezgin Otel’de muhteşem bir Kültür Sanat programı gerçekleştiriliyor.

Uzungöl ve Bölge Kültürünün tüm izlerinin yaşatılacağı gece öncesinde Uzungöl Gençliği tarafından Salon Yöreye uygun mimariye uygun bir şekilde hazır hale getirildi.

12 Ocak 2024 Cuma Günü Pençe Kilit Sınır Ötesi Operasyonda Şehit olan Mehmetciklerimize saygı amacı ile programın müzik bölümü askıya alındı.

Program Pençe Kilit Operasyonunda Şehit olan Mehmetciklerimizin isimlerinin sahnede okunması ile başlayacak.Ardından Şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.

Yöresel Gösterilerin sunulacağı,Yöresel Tiyatro oyununun sahneye konulacağı,Yöresel ağıtların seslendirileceği,Yöresel fıkra ve hikayelerin,yöresel şiirlerin,yöresel oyunların oynanacağı Geleneksel Galandar Gecesinde ayrıca Uzungöl Kültürünün yaşatılacağı Uzungöl tarihinin sahneye konulacağı muhteşem bir gösteri de yer alacak.

Bölgede Galandar Gecelerinin vaz geçilmezi tabi ki Kara helva.

Ve Uzungöl gençliği Salonda Uzungöl’lü 8 tane gönüllü bayan tarafından pişirilecek olan Kara helvayı program esnasında misafirlere ikram ederek geceye farklı bir renk ve güzellik katacak.

 Bu muhteşem gecede yaklaşık 300 kişilik kara helva misafirlere ikram edilecek.

Uzungöl Halkı gerçekleştirilecek olan programa yoğun bir ilgi gösteriyor.

14 Ocak 2024 Pazar akşamı saat 19.00’da başlayacak olan programın yoğun bir katılım ile gerçekleşmesi bekleniyor.



İlginizi Çekebilir