Uzungöl HES Projesine Hayır Diyecek

Uzungöl HES Projesine Hayır Diyecek

Turizm Merkezi Uzungöl’de Gerçekleştirilmesi Planlanan HES Projesine Uzungöl Halkı tarafından Uzungöl’e Sahip Çık Mitingi ile karşı çıkılacak.

Turizm Merkezi Uzungöl’de Gerçekleştirilmesi  Planlanan HES Projesine  Uzungöl Halkı tarafından Uzungöl’e Sahip Çık Mitingi ile karşı çıkılacak.

1 Mart 2024 Cuma Günü Saat 15.00’da Trabzon Meydan’daTurizm Merkezi Uzungöl Halkının HES Projesini istememesi ile ilgili  Basın Açıklaması  ve  Uzungöl’e Sahip Çıkma  mitingi gerçekleştirilecek.

Uzungöl Birlik Platformu,Uzungöl’de bulunan Tüm STK’ların Destek verdikleri  Uzungöl’e Sahio Çık mitinginin yoğun bir katılım ile gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Bilindiği gibi Doğal Güzelliği ile Ülkemizin en önemli Turizm Merkezlerinden olan ve her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turistin ziyaret ettiği,Ülke ekonomisine yıllık ortalama 2 milyar dolar gibi çok ciddi bir ekonomik gelir sağlayan Turizm Merkezi Uzungöl’de HES Projesi yapılmak istenmiş ancak Uzungöl insanı ve Uzungöl Turizmcileri bu projeye baştan itibaren karşı çıkmışlardı.

BAŞKAN KELEŞ-HES BİNDİĞİN DALI KESMEK DEMEKTİR

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de gerçekleştirilmesi planlanan HES projesinin hiç bir mantıklı izah yolunun bulunmadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ,Turizm Merkezi Uzungöl’ün doğal yapısı ile hiç bir şekilde örtüşmeyen bu projenin mutlaka İPTAL edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bundan 50 sene önce 1974 yılında Uzungöl’de Turizmin başladığını ifade eden Başkan Keleş,Bölge ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ün Turizm geçmişinin 50. Senesinde ödüllendirilmesi gerekirken HES Projesi ile cezalandırılmaya çalışıldığını sözlerine ekledi.

Uzungöl  Birlik Platformu,Uzungöl STK’lar ve Uzungöl Halkı olarak tek yürek halinde HES Projesine karşı çıkacaklarını ifade eden Başkan Keleş 1 Mart 2024 Cuma günü Saat 15.00’da Trabzon Meydan’da gerçekleştirilecek olan Basın Açıklaması ve Uzungöl’e Sahip Çık mitingine tüm çevre doğa severlerin ve Uzungöl’le vatandaşların katılım sağlayarak destek vermelerini beklediklerini ifade etti. 

Başkan Keleş konuşmasını şu cümleler ile bitirdi.

Uzungöl  Birlik Platformu ve Uzungöl Halkı olarak Uzungöl’e HES Projesi yapmak isteyenlere seslenmek istiyoruz.

Her sene Uzungöl’ü ziyaret etmeye gelen milyonlarca yerli ve yabancı misafire  Uzungöl’ün doğal yapısı ve kültürel dokusu ile hiç bir şekilde örtüşmeyen HES projesini önce Ülke Turizmi sonra da Dünta Turizmine nasıl izah edeceksiniz.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Projesine Hayır Diyecek

İlginizi Çekebilir