Uzungöl İlkbaharda Göz Kamaştırıyor

Uzungöl İlkbaharda Göz Kamaştırıyor

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl,İlkbahar mevsimi ile birlikte muhteşem güzelliği ile göz kamaştırıyor.

Kış Mevsiminde bembeyaz örtüsü ile adeta masalları andıran ve ziyaretçilerin hayranlık ile tatillerini geçirdikleri Turizm Cenneti Uzungöl, İlkbahar mevsimi ile birlikte bu defa yeşile büründü.Karların erimesi ve tabiatın canlanması ile yemyeşil bir güzelliğe bürünen Uzungöl bu defa adeta masal kahramanlarını andırıyor.

Karester Yaylasında karlar erimeye yüz tutmuş.Bir tarafta yemyeşil tabiata günaydın demeye hazırlanan doğa harikası çimen,on metre yan tarafında erimeye başlamış kar kütleleri.İlkbahar ile kış bir arada.Bayramda ve yaz sezonu boyunca muhteşem doğa güzelliği ile misafirlerini bekliyor Karester Yaylası.

Glazomat…Yemyeşil bir doğa cenneti…Uzungöl ayaklarınızın altında Glazomat’ta.Mevla adeta özenerek yaratmış tabiri caiz ise.Ve bu muhteşem güzellik de bayramda misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Seyir Terası…Muhteşem doğa güzelliği ile Uzungöl hayranlarını bekliyor.

Uzungöl Turizminin göz bebeği.Cazibe Merkezi göl kenarı…Modern Tesisleri,mükemmel altyapısı,ışıklandırması ve yürüyüş parkuru ile hazırlıklarını tamamlamış durumda.Misafirlerini bekliyor Uzungöl’de…

Oteller,moteller,pansiyonlar,hediyelik eşya dükkanları,restaurantlar,spor alanları,eğlence merkezleri,yürüyüş parkurları,alışveriş merkezleri,marketleri,her kesime hitap eden yüzlerce iş yeri ve işletmeleri.Tüm hazırlıklarını tamamlamış durumda.Yani Uzungöl her yönü ile 2022 yılı Turizm sezonuna hazır.Yerli ve yabancı milyonlarca misafirini bekliyor. Uzungöl Muhtarlığı, Uzungöl Turizmciler Derneği, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği, Uzungöl Birlik A.Ş. ,Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği. Muhtarlık ve dört Dernek Uzungöl Platformu adı altında Hareket ediyor artık. Herkesin tek derdi var artık. Uzungöl’ü ziyarete gelen milyonlarca misafire en iyi en kaliteli hizmeti sunabilme derdinde herkes.

Sahi siz Uzungöl ve Bölge Turizminin son iki yüz senelik tarihine tanıklı ettiniz mi? Ülkemizin ve Karadeniz Bölgemizin en büyük tarihi müzelerinden biri olan Dursun Ali İnan Müzesini henüz ziyaret etmediniz mi yoksa. Çok şey kaybetmişsiniz. Bence hiç zaman kaybetmeyin. Bayramda ilk işiniz Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesini ziyaret etmek olsun.Tarih, kültür, medeniyet, bölgenin son 200 yılık geçmişi, emek,alınteri,özverili çalışma, 50 yıllık çalışmanın birikimi.Yani kısacası aradığınız her şey var Dursun Akli İnan Müzesinde.

Barajlar ilkbaharda zirveye çıkmış olan su seviyesi ile misafirlerinin önüne farklı ve özel bir görüntü koyuyor.Artık Uzungöl’ün 3 KM yukarısında dört tane daha Uzungöl görme imkanı sunuyor Uzungöl dostlarına.

Sahi siz Uzungöl'de Genç Turizmci Mehmet İnan'a ait Taksibüs ve Tahtabüs ile Uzungöl'ün doğal güzelliklerini görecek muhteşem bir yolculuğa henüz çıkmadınız mı?Çok şey kaçırmışsınız demek ki.

Haros Komları…Bambaşka bir tatil köyü.Modern Tesisleri,altyapısı ve yemyeşil doğası ile insanlara farklı ve özel bir tatil yapma imkanı sunuyor.

Çayıroba ve Demirkapı…Yemyeşil doğa örtüsü,muhteşem doğal güzellikljeri ile Uzungöl ve Bölge Turizminin can damarı adeta.

Yedigöller için vakit biraz erkendaha.Karların erimesi için sanırız bir on onbeş gün dagha beklemek gerekiyor oradaki güzelliklerin tadına varabilmek için.

Yaylaönü yolu açık.Mükemmel ve yemyeşil doğası ile misafirlerini ağırlamaya hazır Yaylaönü.

Şekersu Yaylası için sanırız biraz daha beklemek gerekiyor.Karlar eriyince oraya da çıkacağız.Ve Şekersu Yaylası ve Mahallesinin muhteşem güzelliğini de dostlarımız ile paylaşacağız.

REZERVASYONLAR TAVAN YAPTI                                                                                  

Ramazan Bayramına bir hafta kala Uzungöl’de Bayram için rezervasyonlar tavan yapmış durumda.Şu an itibarı ile rezervasyonların %70’i  tamamen dolarken Trabzonspor’un hafta sonu oynayacağı FRAPORT TAV Antalyaspor maçı ve akabinde başlayacak olan Ramazan Bayramı ile birlikte Rezervasyonların %100’e ulaşması bekleniyor.

MUHTAR ÖZTÜRK-UZUNGÖL MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Turizm Cenneti Uzungöl’ün tüm paydaşları ile 2022 Turizm Sezonuna hazır olduğunu ifade eden Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl’ün tüm hazırlıklarını tamamladığını tesisler ile ilgili hiçbir sorunlarının bulunmadığını,altyapı anlamında Uzungöl’ün her yönü ile 2022 Yılı Turizm sezonuna hazır olduğunu sözlerine ekledi.

BAŞKAN AKYÜZ-UZUNGÖL HAZIR

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ün 2022 Yılı Turizm sezonuna hazır olduğunu ifade eden Uzungöl  Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz Uzungöl Platformu olarak gerçekleştirmiş oldukları çalışma ve planlamalar ile tüm tesis ve işletme sahipleri ile bir araya geldiklerini,gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili fikir alış verişinde bulunduklarını ve gerçekleştirmiş oldukları bu çalışmalar neticesinde Turizm Cenneti Uzungöl’ün her yönü ile 2022 Yılı Turizm sezonuna hazır olduğunu yerli ve yabancı milyonlarca misafire ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

MEHMET İNAN-UZUNGÖL 2022’YE HAZIR

 Uzungöl'de otel işleten Mehmet İnan, bayram haftası için yoğun talep olduğunu belirterek, "Otelimiz bayramda yüzde 100 kapasiteyle dolu. Yoğun talep var." diye konuştu. Bölgedeki diğer konaklama tesislerinde de doluluk oranının yüzde 60'larda olduğunu ancak bayrama kadar onların da dolacağına inandıklarını aktaran İnan, "Bayram için rezervasyonlara bakıldığında hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisinin olduğunu görüyoruz. Bu sezondan umutluyuz. Bayramla başlayan hareketliliğin sürmesini arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.  



Anahtar Kelimeler: Uzungöl İlkbaharda Kamaştırıyor

İlginizi Çekebilir