Uzungöl İmar Planı İncelemeleri Tamamlandı

Uzungöl İmar Planı İncelemeleri Tamamlandı

Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili olarak Ankara’dan gelen Heyet Uzungöl’de gerekli incelemeleri yaptı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile de görüşen heyet hazırlamış olduğu Raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletmek üzere gittiği Ankara’dan döndü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Uzungöl Koruma Amaçlı  İmar Planına vatandaşlar tarafından  yaklaşık 700-800 itiraz yapılmıştı. Daha sonra ise 18. Madde  Uygulamasına yapılan yaklaşık 400-500 da kabul edilmemişti.Bunun üzerine  parsel,ada ve genel sorunlar için açılan yaklaşık 40-50 mahkemenin ara kararları açıklanmıştı. Açılan ara kararlarda 6 itiraz için parsel bazlı yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.Ayrıca bazı mahkemeler de henüz sonuçlanmadı.

 Bu süreç içerisinde vatandaşların mağduriyetlerinin olduğu,18 uygulamasında hataların olduğu,dop oranlarının fazla olduğu,kamu yerlerine ait olan eski yapıların hiç olmamış gibi yeniden yeni planda vatandaşın arsalarından alınıp yer gösterildiği,cephe alabilmek için eğimin yüksek olan noktalarında yol güzergahı verildiği,tarımsal ve hayvancılık üzerine bir planlama olmadığının,doğal dokunun korumadığının düşüncesine sahip Uzungöllü gönüllüler tarafından Uzungöl Platformu adına Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk  ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile yapılan toplantılar sonucunda Ankara'ya  giden ekip Çevre ve Şehircilik Müdürü ile yapılan görüşme sonucunda Uzungöldeki çalışma ekibinin sorunlarının yerinde görülüp gelecek olan imar planına dahil olabilecek değişiklikler varsa tespiti yapılıp Belediye ile ortak çalışarak bu taleplerin uygun olanlarının imar planına dahil edilebilmesi için çalışma Uzungöl’de yerinde inceleme ekibi gönderilerek eksiklerin giderilmesi çalışması gerçekleştirilmişti.

14-15 Haziran 2021 tarihlerinden Ankara'dan gelen çalışma ekibine Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,  Uzungöl Platformu temsilcileri adına İdris Akyüz, Abdullah Özen ve Şehir Plancısı Merve Özen eşlik etti. Çaykara Belediyesi adına da Meclis Üyesi Bayram Genel ,Seyfullah Kaya ve Fen İşleri Harita Mühendisi İsmail İnci eşlik etti. Uzungöl Platformu tarafından tespit edilen noktalar köy köy yerinde gezilerek  tespit edildi. Gelen teknik ekip ile problem olarak görülen noktalarda notlar alındı ve tespitler değerlendirildi. 2 Günlük çalışma sonucunda Uzungöl Muhtarlığı Ofisinde yapılan toplantının ardından Çaykara Belediyesinde yaklaşık 1 saatlik toplantı sonucu yapılan çalışmanın raporlanarak Çaykara Belediyesi ile birlikte Bakanlığa iletilmesi kararlaştırıldı.

İMAR PLANI YENİDEN ASKIYA ÇIKIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce hazırlanan Uzungöl Kortuma Amaçlı İmar Planı Bölge İdari Mahkemesinin Yürütmeyi durdurma kararı verdiği ada ve parseller üzerinde gerekli değişiklikleri gerçekleştirdikten sonra birkaç gün içerisinde yeniden askıya çıkarılması bekleniyor

UZUNGÖL STK’LAR VE BAŞKAN TOK ORTAK BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİYOR

Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı üzerinde revize çalışması ve çeşitli düzenlemeler gerçekleştirmek ve bu değişikleri İmap Planına işletmek için Uzungöl  Platformu,STK’lar ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından ortak bir çalışma gerçekleştiriliyor

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok yönetimindeki çalışma ekibinde Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Platformu adına Uzungöl BİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Çevre ve Şehir Plancısı Merve Özen,Çaykara Belediyesi Meclis Üyeleri Bayram Genel ve Seyfullah Kaya ile Çaykara Belediyesi Fen İşleri Müdürü İsmail İnci bulunuyor

Oluşturulan Heyet Ankara’dan gelen Teknik Ekip ile birlikte gerçekleştirmiş olduğu ortak çalışma neticesinde hazırlamış olduğu raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderdi ve bu eksikliklerin yeni askıya çıkarılacak Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planına işlenmesini sağlamaya çalışacak.



İlginizi Çekebilir