Uzungöl İmar Planında Yeni Bir Umut Işığı

Uzungöl İmar Planında Yeni Bir Umut Işığı

Uzungöl’ün en büyük sorunlarından bir tanesi olan İmar Planı ile İlgili Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Teknik Personeli ile Uzungöl Platformu Temsilcileri tarafından Uzungöl’de bir çalışma gerçekleştirildi.

25 Ağustos 2022 Çarşamba Günü gerçekleştirilen çalışmaya Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Seyfullah Kaya,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ile Uzungöl Haber sahibi Abdullah Özen katılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ise  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Trabzonlu olan Hasan Suver , Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, İmar Daire Başkanı Şule Durgut Öztürk ve teknik personeli, Trabzon Çevre Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz katıldılar.

Teknik Ekip tarafından ilk olarak Uzungöl Muhtarlığında Uzungöl Platformu ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Uzungöl  İmar Planı masaya yatırıldı. Toplantıda Uzungöl Platformu tarafından Uzungöl insanının İmar Planı ve İmar Planından beklenti ve talepleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teknik Personeline izah edildi.Uygulamaya çalışılan İmar Planının Uzungöl gerçekleri ile örtüşmediği bunun yerine Uzungöl insanının da talepleri alınarak ve Teknik Ekip tarafından Uzungöl’de sahada aktif olarak çalışılarak,arazi sahiplerinin de görüşleri alınarak hazırlanacak olan İmar Planının Uzungöl insanının ihtiyaçlarına ancak cevap verebileceği ifade edildi.

Uzungöl çevresini gezerek sorunları yerinde kısmen olsada tesbit ettirdik. Oturum verimlı bir toplantı olduğunu düşünüyoruz. Uzungöl imar planı tekrar revize edilerek Çaykara  belediyesine gönderilecektir. 

Toplantıda Uzungöl Platformu tarafından Trafik sorununu, sosyal donatı ihtiyaçlarını vb.  Bütün konuları yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teknik Personeline iletildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkilileri Uzungöl Platformu tarafından dile getirilen eksiklikleri tek tek not aldı.Bu eksikliklerden mevzuata uygun olanları üzerinde İmar Planında değişiklik yapılabileceği ifade edildi ve toplantıda 3 ana başlık altında ortak çalışılabileceği ifade edildi.

1-Uzungöl Halkı ve Uzungöl Platformu İmar Planı üzerindeki yoğun çalışmaları sonucunda İmar Planı üzerinde yaklaşık %10 bir düzeltme imkanı yakaladı.

2-Mevzuatın izin vermöediği değişiklikler üzerinde yapılabilecek bir şeyin olmadfığı ve Platformun bu taleplerinde ısrarcı olmaması gerektiği

3-Uzungöl Platformunun taleplerinin alınacağı ve mevzuatın uygun olması durumunda Uzungöl Platformunun taleplerinin değerlendirileceği,mevzuatın izin vermesi durumunda İmar Planına eklenebileceği,

Toplantıda ayrıca Uzungöl Platformunun talepleri ile ilgili olarak Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Teknik personeli tarafından İlgili Kurumlara Resmi yazı yazılacağı,görüş isteneceği ve görüşün olumlu olması durumunda ise üzerinde çalışılabileceği ifade edildi.

Toplantının ardından ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teknik Personeli ile Uzungöl Platformu üyeleri hep birlikte Uzungöl’de bir saha çalışması gerçekleştirdiler.Gerçekleştirilen saha çalışmasında Uzungöl Platformu üyeleri tarafından uygulanmak istenen İmar Planını ile ilgili eksik ve yetersiz alanları teker teker Teknik Personele izah ettiler.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli ise bu talepleri sahada tek tek not alarak üzerinde çalışacaklarını ifade ettiler.

Uzungöl Platformu Üyeleri ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı Personeli ilerleyen dönemde tekrar bir araya geleceklerini planlayarak toplantıyı tamamladılar.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Uzungöl Platformunun taleplerini tek tek değerlendireceğini ve bir sonraki toplantıda bu konuların yeniden masaya konulacağını ifade etti.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Planında Işığı
Ali ulu
30.08.2022 18:20:04
Olayın özeti şu. Senelerdir bu uzun gölün muhtarı platformu üzerine ve benzeri olan kişiler Çevre şehircilik Bakanlığının çıkarttı her türlü imar planına karşı çıkıyorlar tek sebebi de şudur. Bunlar mevcut uzun gölün halini imar planına aynen işletip şu anki Uzungöl de hiçbir binanın hiçbir tesisi yıkılmasını istemiyorlar yani bir nevi imar barışı gibi mevcut uzun gölün halini bakanla onaylatıp imar planı diye çıkartmaya çalışıyorlar. Başkada bir şey yok tamamen aldatmaca Uydurmaca bakanlık ne zaman mevcut Uzungölü imar planında aynen işlerse hiçbir yapı yıkılması o zaman mükemmel imar planı olacak bu platform ve muhtara göre. Bu kadar basit

İlginizi Çekebilir