Uzungöl Merkez Camii İmam Hatibi Hanefi Şahin Emekliye Ayrıldı

Uzungöl Merkez Camii İmam Hatibi Hanefi Şahin Emekliye Ayrıldı

Uzungöl Merkez Camii İmam Hatibi Hanefi Şahin 32 senelik memurluk hayatını tamamlayarak emekliye ayrıldı

1988 Yılında Araklı Pazarcık Camiinde İmam Hatip olarak göreve başlayan Hanefi Şahin 1988 1993 yılları arasında burada çalıştıktan sonra 1993-2000 yılları arasında ise Rize  İli Derepazarı İlçesinde görev yaptı.

2000 Yılından 2020 yılına kadar 20 sene süre ile Uzungöl Merkez Camiinde Müezzin ve İmam Hatip olarak görev yapan Hanefi Şahin 2020 yılının son günlerini yılının son günlerini yaşadığımız bu günlerde emekliye ayrıldı.

İnsan ilişkilerindeki başarısı,sempatik bir insan olması,örnek bir toplum adamı olarak fark yaratması ve de en önemlisi yumuşak huylu ve herkes ile mükemmel ilişkiler kuran bir insan olma özelliği ile toplumda fark yaratan bir insan olma özelliğine sahip olan Hanefi Şahin’in emekliye ayrılması Uzungöl’de üzüntü ile karşılandı.

İmam Hatipliğinin yanı sıra Şair olma yeteneği de olan Hanefi Şahin Uzungöl,yöre,bölge ve Ülke kültürü ile ilgili, yazmış olduğu birbirinden güzel şiirler ile insanların yüreğinde taht kurmayı başardı.

Başta dini konularda insanları bilinçlendirme olmak üzere bir çok konuda yazmış olduğu birbirinden güzel makaleler ile de insanlarımıza ışık olmayı başaran Hanefi Şahin bu özellikleri ile insanlardan büyük takdir topladı.

Bulunduğu ortamda şaka ve esprileri ile insanların neşe kaynağı olmayı başaran Hanefi Şahin bir çok vasfı bir arada taşıyan örnek bir insan olarak tanınıyor.

Hanefi Şahin Emekliye ayrılması ile ilgili olarak sosyal paylaşım sitesinden bir mesaj yayınladı

İşte o mesaj;

Değerli kardeşlerim hepinizi saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.
Yıl 1988/
22 yaşında Araklı ilçesine bağlı pazarcık mahallesinde imam hatip olarak göreve başladım toplamda beş yıl burada görev yaptıktan sonra Rize ili Derepazarı ilçesi subaşı mahallesine tayın yapıp orada ağız tadıyla 1993/2000 yılları arasında imam hatip olarak görev yaptım .Çok güzel günlerimiz oldu kalıcı dostluklar ,arkadaşlıklar kurduk rabbim gerek Araklı’da gerek Rize de görev yaptığım mahalle sakinlerinden razi olsun .
Ve tarih 5 Mayıs 2000 tarihi itibariyle fotoğraftaki çami Uzungöl merkez çamiine Müezzin kayayım olarak atamam yapıldı.Tamı tamına 21 yıl bu güzel camide görev yapmanın onurunu ve gururunu yaşadım.
Burada ki görev süremde gerek cami Cemaat-ı gerek mahalle sakinleri gerek Uzungöl ümüze ziyarete gelen hiçbir insanla bir tartışmamız bir kırgınlığımız olmadı.
Elbette bu benim hatasız biri olmamdan  değil beni hatalarımla beraber kabul eden hoşgörü ile yaklaşan başta hocalı mahallesi sakinleri ve Tüm Uzungöl halkına borçluyum.rabbim kendilerinden ebeden razı olsun.
Şimdi ayrılık sırası yarın nasip olursa 33 yıl görev yaptığım diyanet camiasındaki resmî görevime son vermek için önce izine ardından ise emeklilik dilekçesi vererek ayrılacağım.Rabbim hakkımızda hayırlı eylesin .İnşallah bundan sonraki hizmetlerimize resmî olmasa da cemaat olarak yapmaya devam edeceğim.Ben bütün görev yaptığım Araklı pazarcık,Derepazarı subaşı mahallesi ve Uzungöl halkından haklarını helal etmelerini istirham ediyorum.Rabbim hepinizden razı olsun Allah yar ve yardımcınız olsun kalın sağlıcakla



AZİZ ÇİFTÇİ
31.12.2020 11:48:10
HOCAMIZ RESMİ GÖREVİNDEN EMEKLİYE AYRILDI.ALLAH(C.C.) ONUN İÇİN GERİ KALAN HAYATINDA HAYIRLISIN NASİP ETSİN.AMİN.KALAN ÖMRÜNDE SAĞLIK ,MUTLULUK VE ESENLİKLER DİLERİM.

İlginizi Çekebilir