Uzungöl Muhtarı Öztürk Ankara'da

Uzungöl Muhtarı Öztürk Ankara

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden olan Uzungöl’ün sorunlarını anlatmak ve çözüm bulmak için çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya gitti.

Muhtar Mehmet Öztürk hazırlamış olduğu  Uzungöl’ün sorunlarını içeren dosyaları:

1-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

2-Kültür ve Turizm Bakanlığı

3-Hazine ve Maliye Bakanlığı

4-İçişleri Bakanlığına verdi.

TURİZM BAKANI İLE GÖRÜŞME

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştü.Görüşmede ilk olarak Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ün Turizm Bölgesi ilan edilmesi talebi Muhtar Öztürk tarafından Bakan Ersoy’a iletildi.

Uzungöl Bayburt arasındaki kara yolunun tamamlanamayan 30 Km’lik bölümünün asfaltlama çalışmasının gerçekleştirilmesi Muhtar Öztürk tarafından Turizm Bakanından  talep edildi.

Uzungöl Merkez ve Mahallelerinde bulunan Turizm altyapı yolları ile yürüyüş parkurlarının yapımının Turizm Bakanlığı tarafından yapılması talep edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yakın bir zamanda Trabzon’un önemli Turizm Merkezlerinden Sümela Manastırının açılış töreni için Trabzon’a geleceğini bu ziyareti esnasında Uzungöl’ü de ziyaret ederek Muhtar Mehmet Öztürk’ün taleplerini yerinde inceleyreceğinin sözünü verdi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINA ZİYARET

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ikinci olarak Hazine ve Maliye Bakanlığını ziyaret etti.Bakan Berat Albayrak’ın Ankara dışlında bulunmaları sebebi ile Hazine Ve Maliye Bakanlığı Baş Danışmanı Ufuk Hacıahmetoğlu ile görüştü.

Görüşme esnasında Muhtar Öztürk tarafından,Uzungöl’ün en önemli iki sorunu olan Doğalgazın Uzungöl’e getirilmesi ve Altyapı ile ilgili yatırımların gerçekleştirilmesi talepleri Baş Danışman Hacıahmetoğlu’na iletildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Başdanışmanı Ufuk Hacıahmetoğlu bu talepleri Bakan Berat Albayrak ile paylaşacağını ve yatırımların gerçekleşmesi aşamasında her türlü desteği vereceğini ifade etti.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA ZİYARET

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk Ankara Ziyareti kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığını da ziyaret etti.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Karaman ile görüşen Muhtar Öztürk Uzungöl insanının taleplerini Genel Müdür Karaman’a iletti.

Ziyaret esnasında Genel Müdür Mehmet Ali Karaman tarafından Uzungöl İmar Planının kesinleştiği ancak Vatandaşların talepleri doğrultusunda Plan üzerinde hataların düzeltileceğini ,mağdur olan vatandaşların bu mağduriyetlerinin İmar Planı üzerinde gerçekleştirilecek olan ayarlamalar ile düzeltileceği ifade edildi.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Muhtarı Öztürk Ankara'

İlginizi Çekebilir