Uzungöl Muhtarı Öztürk'ten Depremden Etkilenen Ailelere Moral Programı

Uzungöl Muhtarı Öztürk

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından Uzungöl’de ikamet eden Depremden zarar gören vatandaşlara yönelik Moral Destek Programı gerçekleştirildi

28 Şubat 2023 Salı akşamı Uzungöl Aygün Suıt Otel’de gerçekleştirilen programa depremden zarar gören vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdiler.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’in çocuğunun rahatsızlığı ve hastanede tedavi görüyor olması sebebi ile katılamadığı programa Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Soğanlı Muhtarı Engin Yazıcıoğlu ve Çaykara Müftülüğü personeli yoğun bir katılım ile programı gerçekleştirdiler.

Uzungöl Kur’an Kursu Hocası Mustafa Aktaş tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda daha sonra Çaykara Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman Yıldırım ile Çaykara Merkez Camii Müezzini Hakan Toprak tarafından program boyunca çeşitli ilahiler okundu.

Programda daha sonra Çaykara Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman Yıldırım tarafından Kur’an-ı Kerim okunurken Uzungöl Kur’an Kursu Hocası Mustafa Aktaş tarafından ise ilahi okundu.

MÜFTÜ ŞENOCAK’TAN DEPREM SOHBETİ

Programda Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak tarafından bir sohbet programı gerçekleştirildi.Konuşmasında Millet olarak yaşadığımız Deprem Faciasının etkilerini üzerimizden atmaya çalıştığımızı ifade eden Müftü Şenocak Depremde Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet,kederli ailelerine ise baş sağlığı dileklerini iletti.

Millet olarak hep birlikte tek yumruk olarak hareket ettiğimiz günleri yaşadığımızı ifade eden Müftü Şenocak,depremin canlarımızı sevdiklerimizi aramızdan aldığını ancak millet olarak tek yürek halinde bir arada kenetlenmemize vesile olduğunu,Türk Milleti olarak ne kadar güzel ne kadar farklı bir millet olduğumuzu bizlere bir kere daha anımsattığını  sözlerine ekledi.

Afetlerin ırkının ve milletinin olmadığını,tüm insanlık alemini etkilediğini ifade eden Müftü Şenocak Deprem sonrası tüm dünya devletlerinin Ülkemizin ve milletimizin yanında yer alarak bunun en güzel örneğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Konuşmasında İnsan olarak hayatta sahip olduğumuz her şeyin gerçek sahibinin Allah olduğunu anımsatan Müftü Şenocak,akşam yatlarla katlarla apartmanlarla yatan kişinin sabah saatlerinde enkaz altında can çekiştiğini ya da sokakta kaldığını bu açıdan depremin hepimize bir nasihat bir ders olması gerektiğini sözlerine ekledi.

VAAZ ANAÇOĞLU’NDAN DUA

Çaykara Müftülüğü Vaazı Mecit Anaçoğlu tarafından Depremde Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için dua yapıldı.

BAŞKAN TOK –MİLLET OLARAK BİR ARADAYIZ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok programda bir konuşma yaptı.

6 Şubat 2023 Pazartesi sabah saatlerinde Milletimizin tarihin en büyük Doğal afetlerinden bir tanesini yaşadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet,yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar Aziz milletimize baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Deprem haberinin alınmasının hemen ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde  Devletimizin tüm organları ve Bakanlarımız ile Milletvekillerimiz ile birlikte Deprem Bölgesine akın ettiklerini ifade eden Başkan Hanefi Tok Devlet Millet el ele deprem Bölgesinde hep birlikte çalışarak yaralarımızı sarmaya başladığımızı,Devletimizin tüm imkanlarını depremden zarar gören vatandaşlarımızın hizmetine sunduğunu,Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi önce konteynır kent hemen ardından ise kalıcı konutlar inşa edilerek depremden etkilenen kardeşlerimizin tüm mağduriyetlerinin giderileceğini ifade etti.

Depremin hemen ardından Çaykara İlçesi olarak vatandaşlarımız ile tek yürek halinde hareket ettiklerini ifade eden Başkan Hanefi Tok,Kaymakam Muhammet Güzel ile birlikte toplanma Merkezi olarak belirlenen Çaykara Gençlik Merkezinde günlerce çalıştıklarını gelen onlarca kamyon destek malzemesinin Deprem bölgelerine sevk edildiğini,ayrıca depremden sonra kendilerinin de deprem bölgelerine giderek o bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımızın üzüntülerini ve acılarını paylaştıklarını ifade etti.

Deprem sonrasında Çaykara İlçesinde ve Turizm Merkezi Uzungöl’de  yaklaşık 500 depremzede aileyi misafir ettiklerini ifade eden Başkan Hanefi Tok bu misafirlerin yaklaşık 300 tanesini Uzungöl’de misafir ettiklerini,bu misafirlerin tüm ihtiyaçlarının gönüllü vatandaşlar ve STK’lar tarafından karşılandığını,bu anlamda Uzungöl’de kapılarını Depremden zarar gören ailelere çan tüm kardeşlerimize minnet borçlu olduklarını bunun yanı sıra her gün misafirlerin kahvaltı ve yemek ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Müdürü Zennur Sezer,Uzungöl Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Engin Akyüz,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Esnaf Derneği ve Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan ile  her akşam çok büyük emekler vererek,kendi evini,ailesini,çocuklarını bırakarak ya da çoğu zaman çocuklarını da yanına alarak okulda misafirlere 4 çeşit sıcak yemek hazırlayan  Uzungöl’ün fedakar annelerine minnet borçlu olduklarını sözlerine ekledi.

PROGRAM SONUNDA BAŞKAN TOK MİSAFİRLERİ DİNLEDİ

Sohbet programının son bölümünde ise mikrofon misafirlere verildi,duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri istendi.

Programda söz alan misafirler Çaykara’da ve Uzungöl’de mükemmel ve çok sıcak bir aile yuvası ortamında karşılandıklarını bu organizasyonda emeği geçen herkese minnet borçlu olduklarını sözlerine ekledi.

ÇAYKARA MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYGULANDIRAN DAVRANIŞ

Programın son bölümünde ise Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak tarafından örnek bir davranış sergilenerek Çocuklara oyuncak,yetişkinlere ise çeşitli hediyeler ile birlikte isteyen ailelere de Kur’an-ı Kerim ve Dini Kitaplar da hediye edildi.



İlginizi Çekebilir